Obtenir la seguretat per a comptes més eficaç de Google amb el programa Protecció avançada

Us podeu inscriure al programa Protecció avançada per obtenir la seguretat del compte més eficaç de Google.

La Protecció avançada es recomana a tothom que corre un risc alt d'atacs en línia dirigits. Això inclou periodistes, activistes, personal de les campanyes polítiques, líders empresarials, administradors de TI i qualsevol altra persona amb un Compte de Google que contingui fitxers valuosos o informació sensible.

Com funciona la Protecció avançada

La Protecció avançada és un sistema de defensa contra els atacs en línia dirigits.

Impedeix l'accés no autoritzat al vostre compte

La Protecció avançada requereix claus de seguretat per iniciar la sessió i protegir les dades personals del vostre Compte de Google, com ara els correus electrònics, els documents i els contactes, entre d'altres. Encara que un pirata informàtic tingui el vostre nom d'usuari i la vostra contrasenya, no pot iniciar la sessió sense la clau de seguretat.

Consell: necessiteu la clau de seguretat quan inicieu la sessió per primera vegada en un ordinador, navegador o dispositiu. Si manteniu la sessió iniciada, és possible que no se us demani que utilitzeu la clau de seguretat la propera vegada que inicieu la sessió.

Proporciona una protecció addicional contra les baixades perjudicials

La Protecció avançada duu a terme comprovacions addicionals a les baixades. Quan baixeu un fitxer que pot ser perjudicial, us avisa o bloqueja la baixada. Al telèfon Android, només es permeten les aplicacions de botigues verificades.

Protegeix la vostra informació personal

Per impedir l'accés no autoritzat, la Protecció avançada només permet l'accés a les dades del vostre Compte de Google a les aplicacions Google i a aplicacions de tercers verificades, i únicament amb el vostre permís.

La Protecció avançada també impedeix que els pirates informàtics suplantin la vostra identitat per accedir al compte: si algú prova de recuperar-lo, la Protecció avançada pren mesures addicionals per verificar la vostra identitat.

Activar la Protecció avançada

Podeu activar la Protecció avançada immediatament amb la clau de seguretat integrada als telèfons aptes. Si no teniu un telèfon apte, primer heu de comprar les claus de seguretat. Tot seguit, podreu inscriure-us a la Protecció avançada.

Amb la clau de seguretat integrada al telèfon

Si teniu un telèfon intel·ligent amb Android 7.0 o una versió posterior, podeu utilitzar la clau de seguretat integrada per activar la Protecció avançada.

Important: per no perdre l'accés al vostre compte en cas que us inscriviu a la Protecció avançada, no canvieu la contrasenya ni suprimiu el telèfon de la llista de dispositius de confiança fins que no hàgiu afegit almenys una clau de seguretat de recuperació al vostre Compte de Google.

Configurar la clau de seguretat integrada del telèfon

Important: només podeu tenir una clau de seguretat integrada al compte. Si teniu més d’un telèfon apte, haureu de triar-ne un. Podeu canviar a un altre telèfon apte en qualsevol moment.
  1. Activeu la verificació en dos passos i trieu un segon pas de verificació.
    • Si ja utilitzeu la verificació en dos passos, aneu al pas següent.
  2. Al telèfon Android, aneu a myaccount.google.com/security.
  3. A "Com inicieu la sessió a Google", seleccioneu Claus d'accés i claus de seguretat. És possible que hàgiu d'iniciar la sessió.
  4. A la part inferior esquerra, toqueu Afegeix una clau de seguretat.
  5. Seleccioneu el vostre telèfon Android i, a continuació, Afegeix. Trobareu una confirmació que el vostre telèfon s'ha afegit com a clau de seguretat.

Inscriure's a la Protecció avançada

1. Assegureu-vos que inicieu la sessió al vostre Compte de Google amb Chrome a l'ordinador, al Chromebook, a l'iPhone o a l'iPad.
  2. Si teniu més d'un telèfon Android apte, trieu quin voleu inscriure a la Protecció avançada.
  3. Seguiu les instruccions en pantalla per inscriure-us a la Protecció avançada.
  4. Afegiu o compreu una clau de seguretat de recuperació addicional.

Amb dues claus de seguretat que hàgiu comprat

Un cop hàgiu rebut les claus de seguretat, us podeu inscriure a la Protecció avançada. Us recomanem que compreu dues claus, una de principal i una de recuperació que ha d'estar desada en un lloc segur.

1. Compreu claus de seguretat que siguin compatibles amb els dispositius que utilitzeu.
  2. Si encara no ho heu fet, activeu la verificació en dos passos.
  3. Seguiu les instruccions en pantalla per activar la Protecció avançada.
Consell: per iniciar la sessió al vostre Compte de Google a l'iPhone o l'iPad amb una clau de seguretat, heu de baixar l'aplicació Google Smart Lock.

Respostes a preguntes freqüents

Obteniu més informació sobre la Protecció avançada, com ara el funcionament del programa i la resolució de problemes.

Decidir si la Protecció avançada us convé

La Protecció avançada és la seguretat per a comptes més eficaç de Google, que inclou algunes restriccions al vostre compte:

• Necessiteu la clau de seguretat per iniciar la sessió en tots els dispositius nous.
  • Per llegir el vostre correu electrònic, podeu utilitzar Gmail. També podeu crear un codi per fer servir l'aplicació Mail d'iOS amb el vostre Compte de Google.
  • No podeu fer servir el vostre Compte de Google amb algunes aplicacions i alguns serveis que requereixen accedir a dades sensibles, com ara els correus electrònics o Google Drive. D'aquesta manera, els pirates informàtics no tindran accés a les vostres dades personals del Compte de Google. Podeu crear un codi temporal per permetre que les aplicacions Mail, Contactes i Calendari d'Apple a iOS o Mozilla Thunderbird accedeixin a Gmail i a altres dades del vostre Compte de Google.
  • Si no podeu accedir al compte i voleu recuperar-lo, haureu de seguir uns passos addicionals.

Protegir el compte sense la Protecció avançada

Si la Protecció avançada no us convé o encara no heu rebut les claus de seguretat, podeu seguir determinats passos per millorar la seguretat del compte.