Få Googles sterkeste kontobeskyttelse med Avansert beskyttelse-programmet

Du kan registrere deg for Avansert beskyttelse-programmet for å få Googles sterkeste kontosikkerhet.

Avansert beskyttelse anbefales for alle som er utsatt for høy risiko ved målrettede angrep på nettet. Dette omfatter blant annet journalister, aktivister, ansatte i politiske kampanjer, bedriftsledere, IT-administratorer og alle andre som har Google-kontoer som inneholder verdifulle filer eller sensitiv informasjon.

Slik fungerer Avansert beskyttelse

Avansert beskyttelse beskytter mot målrettede angrep på nettet.

Forhindrer uautorisert tilgang til kontoen din

Avansert beskyttelse krever sikkerhetsnøkler for å logge på, for å beskytte Google-dataene dine, for eksempel e-poster, dokumenter, kontakter eller andre personlige Google-data. Selv om en hacker har brukernavnet og passordet ditt, kan ikke vedkommende logge på uten sikkerhetsnøkkelen din.

Tips: Du trenger sikkerhetsnøkkelen første gang du logger på en datamaskin, nettleser eller enhet. Hvis du forblir pålogget, blir du kanskje ikke bedt om å bruke sikkerhetsnøkkelen din neste gang du logger på.

Gir ekstra beskyttelse mot skadelige nedlastinger

Avansert beskyttelse utfører ekstra kontroller av nedlastinger. Når du laster ned filer som kan være skadelige, varsler den deg eller blokkerer nedlastingen. Bare apper fra bekreftede butikker tillates på Android-telefonen din.

Beskytter personopplysningene dine

For å forhindre uautorisert tilgang gir Avansert beskyttelse bare Google-apper og bekreftede tredjepartsapper tilgang til dataene i Google-kontoen din, og bare med din tillatelse.

Avansert beskyttelse hindrer også hackere som utgir seg for å være deg, i å få tilgang til kontoen din: Hvis noen prøver å gjenopprette kontoen din, krever Avansert beskyttelse ekstra trinn for å bekrefte identiteten din.

Slå på Avansert beskyttelse

Du kan slå på Avansert beskyttelse umiddelbart med den innebygde sikkerhetsnøkkelen på en kvalifisert telefon. Hvis du ikke har en kvalifisert telefon, må du kjøpe sikkerhetsnøklene først og deretter registrere deg for Avansert beskyttelse.

Med telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel

Hvis du har en smarttelefon som kjører Android 7.0 eller nyere, kan du bruke den innebygde sikkerhetsnøkkelen til å slå på Avansert beskyttelse.

Viktig: Hvis du registrerer deg for Avansert beskyttelse, må du ikke endre passordet eller fjerne telefonen din fra listen over godkjente enheter før du har lagt til minst én reservesikkerhetsnøkkel i Google-kontoen din. Hvis du gjør det, kan du bli låst ute av kontoen.

Konfigurer telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel

Viktig: Du kan bare ha én innebygd sikkerhetsnøkkel i kontoen din. Hvis du har mer enn én kvalifisert telefon, må du velge én. Du kan når som helst bytte til en annen kvalifisert telefon.
  1. Slå på totrinnsbekreftelse og velg et bekreftelsestrinn nummer to.
    • Gå til neste trinn hvis du allerede bruker totrinnsbekreftelse.
  2. Gå til myaccount.google.com/security på Android-telefonen din.
  3. Velg Passnøkler og sikkerhetsnøkler under «Slik logger du på Google». Du må kanskje logge på.
  4. Trykk på Legg til sikkerhetsnøkkel nederst til venstre.
  5. Velg Android-telefonen din og så Legg til. Du skal se en bekreftelse på at telefonen er lagt til som en sikkerhetsnøkkel.

Registrer deg for Avansert beskyttelse

1. Sørg for at du logger på Google-kontoen din i Chrome på en datamaskin, Chromebook, iPhone eller iPad.
  2. Hvis du har mer enn én kvalifisert Android-telefon, velger du én for å registrere deg for Avansert beskyttelse.
  3. Registrer deg for Avansert beskyttelse ved å følge veiledningen på skjermen.
  4. Legg til eller kjøp en ekstra reservesikkerhetsnøkkel.

Med to sikkerhetsnøkler du har kjøpt

Når du har mottatt sikkerhetsnøklene, kan du registrere deg for Avansert beskyttelse. Vi anbefaler at du kjøper to nøkler, en hovednøkkel og en reserve som skal oppbevares på et trygt sted.

1. Kjøp sikkerhetsnøkler som er kompatible med enhetene du bruker.
  2. Slå på totrinnsbekreftelse hvis du ikke allerede har gjort det.
  3. Slå på Avansert beskyttelse ved å følge veiledningen på skjermen.
Tips: For å bruke sikkerhetsnøkler med iPhone eller iPad må du laste ned Google Smart Lock-appen for å bruke sikkerhetsnøkkelen til å logge på Google-kontoen din på iPhone eller iPad.

Få svar på vanlige spørsmål

Finn ut mer om Avansert beskyttelse, for eksempel hvordan programmet fungerer, og hvordan du kan løse problemer.

Finn ut om Avansert beskyttelse passer for deg

Avansert beskyttelse er Googles sterkeste kontosikkerhet og fører til noen begrensninger i kontoen din:

• Du trenger sikkerhetsnøkkelen din for å logge på en ny enhet.
  • For å lese e-posten din kan du bruke Gmail. Du kan også opprette en kode for å bruke Mail-appen på iOS med Google-kontoen din.
  • Du kan ikke bruke Google-kontoen din med enkelte apper og tjenester som krever tilgang til sensitive data, som e-poster og Google Disk. På denne måten får ikke hackere tilgang til de personlige Google-dataene dine. Du kan opprette en midlertidig kode for å gi Mail-, Kontakter- og Kalender-appene fra Apple på iOS eller Mozilla Thunderbird tilgang til Gmail og andre data i Google-kontoen din.
  • Hvis du mister tilgangen til kontoen din, kreves det ekstra trinn for kontogjenoppretting.

Gjør kontoen din sikrere uten Avansert beskyttelse

Hvis Avansert beskyttelse ikke passer for deg, eller hvis sikkerhetsnøklene dine ikke har kommet frem ennå, kan du likevel iverksette tiltak for å gjøre kontoen din sikrere.