Tips for å følge trinnene for kontogjenoppretting

Hvis du ikke kan logge på, kan du følge disse trinnene for å øke sjansene for at du får tilgang til Google-kontoen din igjen.

1.  Gå til siden for kontogjenoppretting.
  2. Bruk så mange av tipsene nedenfor som mulig når du følger trinnene. (Det er ikke sikkert at du ser alle spørsmålene som er beskrevet her.)

Hvis du allerede har prøvd å gjenopprette kontoen din og fikk meldingen «Google kunne ikke bekrefte at denne kontoen tilhører deg», kan du prøve på nytt.

Svar på så mange spørsmål som mulig

Prøv å ikke hoppe over spørsmål. Hvis du er usikker på et svar, bør du gjette så godt du kan, i stedet for å gå videre til et annet spørsmål.

Bruk en kjent enhet og et kjent sted

Hvis det er mulig, bør du

• bruke en datamaskin, en telefon eller et nettbrett du ofte logger på med
  • bruke nettleseren du vanligvis bruker (for eksempel Chrome eller Safari)
  • være på et sted du ofte logger på fra, for eksempel hjemme eller på jobb

Være nøye med passord og svar på kontrollspørsmål

Detaljer er viktig, så unngå skrivefeil og vær oppmerksom på store og små bokstaver.

Passord

Hvis du blir bedt om å oppgi det forrige passordet du husker, bør du oppgi det nyeste du kommer på.

• Hvis du ikke husker det siste passordet ditt: Bruk et tidligere passord du husker. Jo nyere passordet er, desto mer egnet er det.
  • Hvis du ikke er sikker på noen tidligere passord: Gjett så godt du kan.

Svar på kontrollspørsmål

Hvis du blir stilt et sikkerhetspørsmål og

• du ikke husker svaret: Gjett så godt du kan.
  • du vet svaret, men ikke klarte å gjenopprette kontoen på første forsøk: Prøv en annen variant av svaret. Prøv for eksempel «NY» i stedet for «New York» eller «Alex» i stedet for «Alexander».

Finn ut når du opprettet kontoen din

Hvis du ikke husker hvilken måned og hvilket år du opprettet Google-kontoen din, kan du prøve følgende for å finne det ut:

• Se etter en e-post om registreringen. Hvis du har tilgang til e-postene for kontoen, kan du søke etter en velkomstmelding fra Google eller Gmail. Hvis du ikke kan gjøre dette, kan du se etter en bekreftelses-e-post i en annen konto du brukte da du registrerte deg.
  • Spør kontaktene dine. Hvis du bruker Gmail, kan du spørre venner og familie om når de fikk en e-post fra kontoen din for første gang.
  • Tenk på relaterte aktiviteter eller kjøp. Prøv å huske om du opprettet kontoen din da
    • du opplevde noe stort, for eksempel at du ble ferdig på universitetet
    • du kjøpte en ny enhet – se etter kvitteringer og kontrakter som kan være til hjelp

Hvis du ikke finner datoen, kan du gjette så godt du kan.

Oppgi en e-postadresse som er knyttet til kontoen din

Hvis du blir bedt om å oppgi en e-postadresse du kan sjekke nå, oppgir du en adresse du har lagt til i kontoen. Her er noen eksempler:

• En gjenopprettingsadresse brukes til å hjelpe deg med å få tilgang til kontoen igjen, og det er den vi sender sikkerhetsvarsler til.
  • En alternativ e-postadresse er en adresse du kan bruke for å logge på.
  • En e-postadresse for kontakt er der du mottar informasjon om de fleste Google-tjenestene du bruker.

Legg til nyttige detaljer

Hvis du blir spurt om hvorfor du ikke har tilgang til kontoen din, bør du inkludere nyttige detaljer.

Her er noen eksempler:

• Du er på reise.
  • Du ser en bestemt feilmelding.
  • Du tror at kontoen din er utsatt for sikkerhetsbrudd på grunn av skadelig programvare eller andre ting.
  • Du endret passordet ditt forrige uke og husker ikke hva det er.

Hvis beskrivelsen din stemmer overens med informasjonen vi har, kan denne likheten være til hjelp i saken.

Får du fremdeles ikke tilgang? Vurder å opprette en ny Google-konto.