Verifiera din identitet när du utför en känslig åtgärd

Viktigt! Om du är en användare av eller administratör för Google Workspace hittar du anvisningar för Workspace-konton här. Om du använder ett Google-konto som du har fått via jobbet kan du bli ombedd att verifiera din identitet med hjälp av företagsenheten.

Av säkerhetsskäl måste du verifiera din identitet när du slutför känsliga åtgärder. Detta är Googles sätt att tillhandahålla säkerhet i flera lager.

Google använder detta för att skydda kontot mot skador som hackare kan åstadkomma. Med det här skyddet möter hackarna fortfarande en utmaning innan de kan utföra känsliga åtgärder på ditt konto, även om de kommer åt dina personliga uppgifter eller inloggningsuppgifter.

Känsliga åtgärder i kontoinställningarna:

• visa aktivitet som har sparats i Google-kontot
  • byta lösenord
  • visa sparade lösenord
  • aktivera tvåstegsverifiering
  • ladda ned din data.

När du gör känsliga ändringar i Googles produkter kan vi be dig att verifiera din identitet. Exempel på ändringar av känsligt innehåll kan vara

• ändringar av kanalägarskap på YouTube Creator Studio
  • ändringar av budgeten för Google Ads-kontot
  • när du köper andra produkter eller tjänster från Google
    • (ett exempel kan vara om du köper en Google Pixel eller Nest-enhet från Google Store)
  • när du skapar eller ändrar känsliga e-postfilter, lägger till en adress för vidarebefordran eller aktiverar IMAP-åtkomst i Gmail.

Du verifierar din identitet genom att ha en enhet eller säkerhetsnyckel som har varit registrerad i kontot i minst sju dagar. Du kan använda

Obs! Om du inte kan verifiera din identitet kanske Google inte låter dig utföra känsliga åtgärder under en sjudagarsperiod. Denna fördröjning finns för att se till att ditt konto och din data skyddas.

• Under de sju dagarna kan du fortfarande använda och komma åt ditt konto men du kan inte uppdatera några känsliga uppgifter eller utföra några känsliga åtgärder förrän du kan verifiera din identitet.
  • Efter de sju dagarna får du åtkomst till relevanta känsliga åtgärder även utan verifieringen.

Vi förstår att den riktiga ägaren av kontot ibland kan förlora åtkomsten till telefonen eller telefonnumret. Vi begränsar endast tillgången till känsliga åtgärder och endast under sju dagar. Om du vill fortsätta handla i vissa köpflöden kan du handla som gäst.

Åtgärda problem

Öppna det relevanta avsnittet nedan om du inte kan verifiera din identitet och utföra en känslig åtgärd trots att du är inloggad i Google-kontot.

Meddelandet En känslig åtgärd blockerades visas

Av säkerhetsskäl kan du blockeras från att utföra en del känsliga åtgärder om något av följande inte har varit kopplat till Google-kontot i minst sju dagar:

• Enheten som användes för att logga in på Google-kontot.
  • Ett telefonnummer.
  • En säkerhetsnyckel.

Om du inte får möjlighet att verifiera din identitet kan du göra följande:

Du kan inte använda enheten

Om du inte har tillgång till enheten eller tillfälligt inte kan använda den försöker du igen när du har tillgång till den.

Om du inte kan använda enheten eller om du inte har angett ett telefonnummer för återställning i kontot kan du försöka igen på en annan enhet du använder ofta. Du kan även följa de här stegen.
Du får inte något meddelande på enheten

Om du inte får ett meddelande inom några minuter:

1. Kontrollera att enheten är ansluten till internet.
    • Du måste ha wifi eller mobildata aktiverat för att kunna ta emot meddelanden.
  2. Kontrollera att du är inloggad på kontot på enheten.
  3. Tvångsavsluta Google-appen och Gmail-appen .
  4. Öppna inloggningsskärmen och välj Skicka igen.
Tips! Om du fortfarande inte får något meddelande väljer du Testa ett annat sätt och väljer ett annat alternativ.
Du får inget sms

Om du inte får ett sms inom några minuter:

1. Kontrollera att du har det korrekta telefonnumret för återställning.
  2. Kontrollera att telefonen har en stark nätverkssignal eller att den är ansluten till wifi.
  3. Öppna inloggningsskärmen och välj Skicka igen.
    • Om du nyligen har uppdaterat dina känsliga uppgifter försöker du igen om sju dagar.

Du kan inte logga in på Google-kontot

Om du inte kan logga in på ditt Google-konto och använda Googles tjänster som Gmail, Drive eller Foto läser du om hur du återställer Google-kontot.