Bekreft identiteten din når du utfører sensitive handlinger

Viktig: Hvis du er en Google Workspace-bruker eller -administrator, kan du se en veiledning som gjelder spesielt for Workspace-kontoer. Hvis du har en Google-konto via jobben, må du kanskje bekrefte identiteten din med enheten du har fått av bedriften.

For å beskytte kontoen din og dataene i den må du bekrefte identiteten din når du utfører sensitive handlinger. Dette er en del av Googles flerlagssikkerhet.

Google bruker dette til å beskytte kontoen din mot skade som kan forårsakes av hackere. Denne beskyttelsen betyr at om en hacker skulle få tak i de personlige opplysningene dine eller påloggingsinformasjonen din, må hen fortsatt løse en utfordring for å gjennomføre sensitive handlinger i kontoen din.

Sensitive handlinger i kontoinnstillingene:

• visning av aktivitet som er lagret i Google-kontoen
  • bytte av passord
  • visning av lagrede passord
  • aktivering av totrinnsbekreftelse
  • nedlasting av dataene dine

Når du gjør sensitive endringer i Google-produkter, kan vi be deg om å bekrefte hvem du er. Her er noen eksempler på sensitive endringer:

• endring av kanaleierskap i YouTube Studio
  • endring av Google Ads-kontobudsjett
  • kjøp av andre produkter eller tjenester fra Google
    • Eksempel: Du kjøper Google Pixel- eller Nest-enhet fra Google Store.
  • opprettelse eller endring av sensitive e-postfiltre i Gmail, tilføyelse av en videresendingsadresse eller aktivering av IMAP-tilgang

For å bekrefte identiteten din må du ha en enhet eller sikkerhetsnøkkel som har vært registrert i kontoen din i minst 7 dager. Du kan bruke

Viktig: Hvis du ikke kan bekrefte hvem du er, tillater Google kanskje ikke at du gjennomfører den sensitive handlingen før det har gått 7 dager. Dette er for å beskytte kontoen din og dataene i den.

• I denne perioden på 7 dager: Du kan fortsatt bruke og få tilgang til kontoen din, men du kan ikke oppdatere sensitiv informasjon eller utføre sensitive handlinger, med mindre du bekrefter hvem du er.
  • Etter perioden på 7 dager: Du har tilgang til den relevante sensitive handlingen, selv om du ikke bekrefter hvem du er.

Vi har forståelse for at legitime kontoeiere kan miste tilgangen til en telefon eller et telefonnummer. Vi begrenser bare tilgangen til de sensitive handlingene, og begrensningen varer bare i 7 dager. I noen kjøpsflyter kan du gå videre med kjøp ved å bruke betaling uten innlogging.

Løs problemer

Hvis du er logget på Google-kontoen din, men ikke kan bekrefte identiteten din for å fullføre en handling, kan du gå til den relevante delen nedenfor.

Du ser meldingen «Sensitiv handling er blokkert»

For å beskytte kontoen din kan du bli blokkert når du gjennomfører sensitive handlinger, hvis ett eller flere av disse elementene ikke har vært knyttet til Google-kontoen i minst 7 dager:

• en enhet som brukes til å logge på Google-kontoen din
  • telefonnummer
  • sikkerhetsnøkkel

Hvis du ikke får noe alternativ om å bekrefte hvem du er, kan du gjøre dette:

Du kan ikke bruke enheten din

Android-enheten er uten nett

Hvis du er logget på en Android-enhet, kan du bruke den til å bekrefte hvem du er, selv om den ikke er koblet til internett.

1. Velg den sensitive handlingen du prøver å gjennomføre.
  2. På «Bekreft at det er deg»-skjermen trykker du på Flere måter å bekrefte på og så Få en sikkerhetskode på Android-telefonen din.
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Finn ut hvordan du får sikkerhetskoder på Android-enheten din.

Enheten er ikke tilgjengelig

Hvis du ikke kan bruke enheten din, kan du prøve igjen fra en annen enhet du bruker ofte, og deretter følge denne fremgangsmåten.

Du får ingen forespørsel på enheten

Gjør dette hvis det har gått noen minutter og du fortsatt ikke har fått noen forespørsel:

1. Forsikre deg om at enheten er koblet til internett.
    • Du må slå på wifi eller mobildata for å motta forespørsler.
  2. Forsikre deg om at du er logget på kontoen din på enheten.
  3. Gå til påloggingsskjermen og så trykk på Send på nytt.
Tips: Hvis du nylig har oppdatert sensitiv info, må du vente i 7 dager etter oppdateringen og deretter prøve på nytt. Hvis du fremdeles ikke får noen forespørsel, trykker du på Prøv en annen måte og velger et annet alternativ.
Du får ingen tekstmelding

Gjør dette hvis du ikke får noen tekstmelding i løpet av noen minutter:

1. Forsikre deg om at du har knyttet telefonen til riktig telefonnummer for gjenoppretting i kontoen din.
  2. Sørg for at du har et sterkt nettverkssignal, eller at telefonen er koblet til wifi.
  3. Gå til påloggingsskjermen og velg Send på nytt.
  4. Hvis du fortsatt ikke får noen tekstmelding, velger du Flere måter å bekrefte på og så Få en sikkerhetskode på Android-telefonen din.
Tips: Hvis du nylig har oppdatert sensitiv informasjon, må du vente i 7 dager etter oppdateringen og deretter prøve på nytt. Finn ut mer om hvordan du får sikkerhetskoder på Android-enheten din.

Du kan ikke logge på Google-kontoen din

Hvis du ikke kan logge på Google-kontoen din for å bruke Google-tjenester som Gmail, Disk eller Foto, kan du se hvordan du gjenoppretter Google-kontoen.