Installer Google Autentisering

Hvis du konfigurerer 2-trinns bekreftelse, kan du bruke Google Autentisering-appen til å motta koder. Dette fungerer selv om du ikke har Internett-tilkobling eller mobildekning.

Krav

Merk: Hvis du har en konto via jobben, skolen eller en annen gruppe, tillater muligens ikke organisasjonen din 2-trinns bekreftelse. Sjekk med administratoren din for å være sikker.

For å bruke Google Autentisering på Android-enheter må du ha

Last ned appen

INSTALLER GOOGLE AUTENTISERING

Konfigurer appen

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen Settings app og så Google og så Google-konto.
  2. Trykk på Sikkerhet øverst.
  3. Trykk på 2-trinns bekreftelse under «Google-pålogging». Du må kanskje logge på.
  4. Finn «Autentisering-app» under «Konfigurer trinn i alternativ del», og trykk på Konfigurer.
  5. Følg veiledningen på skjermen.
  6. Få en kode fra Autentisering-appen for å bekrefte at det fungerer. Skriv koden inn i innstillingene.

Hvis koden er riktig, vises en bekreftelse.

Prøv på nytt hvis koden er feil. Hvis du fortsatt har problemer, kan det være lurt å sjekke at klokkeslettet på enheten er riktig, eller lese om vanlige problemer.

Konfigurer 2-trinns bekreftelse for flere Google-kontoer

Med Google Autentisering kan du utstede koder for flere kontoer fra samme mobilenhet.

Hver enkelt Google-konto må ha en egen hemmelig nøkkel. For å konfigurere flere kontoer, slå på 2-trinns bekreftelse for hver konto og bruk samme Google Autentisering-app.

Konfigurering av Google Autentisering på flere enheter

Du kan konfigurere Google Autentisering slik at du kan generere bekreftelseskoder fra mer enn én enhet.

1. Sørg for at Google Autentisering er lastet ned på alle enhetene du vil bruke.
  2. Gå til 2-trinns bekreftelse-delen av Google-kontoen din.
  3. Hvis du allerede har konfigurert Google Autentisering for kontoen, sletter du kontoen fra Google Autentisering.
  4. Følg fremgangsmåten på skjermen for å konfigurere 2-trinns bekreftelse for Autentisering-appen. Bruk samme QR-kode eller hemmelige nøkkel på alle enhetene dine.
  5. For å sjekke at det fungerer, sørg for at bekreftelseskodene er like på alle enhetene.

Google Autentisering genererer ikke app-passord. Hvis du ser en forespørsel om et nytt app-passord etter at du har slått på 2-trinns bekreftelse, logger du på med et app-passord.