Accounts van mensen blokkeren of een blokkering opheffen

U kunt ongewenste interacties voorkomen door andere gebruikers te blokkeren in bepaalde Google-producten, zoals Hangouts of Foto's. De blokkering is actief wanneer deze mensen zijn ingelogd op hun Google-account.

Als u het account van een andere persoon wilt blokkeren, gebruikt u de actie Blokkeren in een van de onderstaande producten.

Hangouts gebruiken om een account te blokkeren

Wanneer u iemand blokkeert in Hangouts, wordt het account van die persoon ook geblokkeerd in alle andere producten die in 'Een account blokkeren' worden vermeld.

Blokkeringen zijn niet van toepassing op Hangouts On Air. Meer informatie over gebruikers blokkeren in Hangouts.

Google Foto's gebruiken om een account te blokkeren

Wanneer u iemand blokkeert in Google Foto's, wordt het account van die persoon ook geblokkeerd in alle andere producten die in 'Een account blokkeren' worden vermeld.

Meer informatie over gebruikers blokkeren in Google Foto's.

Google Maps gebruiken om een account te blokkeren

Wanneer u iemand blokkeert in Google Maps, wordt het account van die persoon ook geblokkeerd in de andere producten die in 'Een account blokkeren' worden vermeld.

Opmerking: U kunt mensen alleen via Google Maps blokkeren op een mobiel apparaat.

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Selecteer Locatie delen.
  4. Tik op een persoon met wie u deelt.
  5. Tik op Meer Meeren dan Blokkeren en dan Blokkeren.
YouTube gebruiken om een account te blokkeren

Wanneer u iemand in YouTube blokkeert via een kanaal van die persoon of een live chat, wordt het account van die persoon niet geblokkeerd in andere producten.

Meer informatie over gebruikers blokkeren in YouTube via kanalen en via live chat.

Wanneer u een YouTube-contact blokkeert, wordt het account van die persoon ook geblokkeerd in alle andere producten die in 'Een account blokkeren' worden vermeld.

Meer informatie over een YouTube-contact blokkeren.

Google Pay India gebruiken om een account te blokkeren

Wanneer u iemand blokkeert in Google Pay India, wordt het account van die persoon ook geblokkeerd in de andere producten die in 'Een account blokkeren' worden vermeld.

Meer informatie over iemand blokkeren in Google Pay India.

Geblokkeerde accounts bekijken of een blokkering opheffen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Mensen en delen.
  3. Klik in het deelvenster Contacten op Geblokkeerd.
  4. Er wordt een lijst weergegeven met de accounts die u heeft geblokkeerd voor Google-producten. Als u een blokkering wilt opheffen, selecteert u Verwijderen Verwijderen naast de naam van die persoon.

Opmerking: De volgende items zijn niet opgenomen in de lijst Geblokkeerde gebruikers:

• Accounts die zijn geblokkeerd via YouTube-kanalen of live chat
  • Geblokkeerde e-mailadressen of telefoonnummers

Een e-mailadres of telefoonnummer blokkeren

In sommige Google-producten kunt u een e-mailadres of telefoonnummer blokkeren. U kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

Blokkeringen zoals deze die niet op accountniveau worden uitgevoerd, worden niet weergegeven in het gedeelte Geblokkeerde gebruikers van uw Google-account. Ze gelden ook niet voor andere Google-producten.