Accounts van mensen blokkeren of een blokkering opheffen

U kunt ongewenste interacties voorkomen door andere gebruikers te blokkeren in bepaalde Google-producten, zoals Hangouts of Foto's. De blokkering is actief als deze mensen zijn ingelogd op hun Google-account.

Als u het account van iemand anders wilt blokkeren, gebruikt u de actie Blokkeren in een van de onderstaande producten.

De klassieke versie van Hangouts gebruiken om een account te blokkeren

Als u iemand blokkeert in de klassieke versie van Hangouts (hangouts.google.com), wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten die op deze pagina worden vermeld.

Blokkeringen zijn niet van toepassing op Hangouts On Air. Meer informatie over hoe u gebruikers kunt blokkeren in Hangouts

Hangouts Chat gebruiken om een account te blokkeren

Als u iemand blokkeert in Hangouts Chat (chat.google.com), wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten die op deze pagina worden vermeld.

Meer informatie over hoe u gebruikers kunt blokkeren in Hangouts Chat

Google Foto's gebruiken om een account te blokkeren

Als u iemand blokkeert in Google Foto's, wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten die op deze pagina worden vermeld.

Meer informatie over gebruikers blokkeren in Google Foto's

Google Maps gebruiken om een account te blokkeren

Een gebruikersprofiel blokkeren

U kunt een mobiel apparaat gebruiken om te voorkomen dat iemand uw profiel kan vinden op Maps. Google Maps laat deze persoon niet weten dat u hem of haar heeft geblokkeerd. Als u een gebruikersprofiel blokkeert in Google Maps, wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten die op deze pagina worden vermeld.

Belangrijk: Mensen die u blokkeert, kunnen uw bijdragen mogelijk nog steeds vinden op Google Maps, maar ze kunnen deze niet vinden in uw profiel. Als een geblokkeerde gebruiker niet is ingelogd op het account dat u heeft geblokkeerd, kan de gebruiker uw bijdragen ook vinden.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Ga naar het gebruikersprofiel dat u wilt blokkeren. U kunt gebruikersprofielen hier vinden:
    • Bovenaan een post of review van die gebruiker.
    • Op het tabblad 'Volgen' als u hem of haar volgt.
    • Op het tabblad 'Volgers' als de persoon u volgt.
    • In het gedeelte 'Voor jou'. Tik op de profielfoto.
  3. Tik naast de naam van de persoon op Meer Meer en dan Gebruiker blokkeren.

Tip: Als u iemand volgt en u de content van die persoon niet meer wilt zien, kunt u er ook voor kiezen die persoon niet meer te volgen in plaats van deze te blokkeren.

Een locatieverzoek blokkeren

Als u een locatieverzoek blokkeert in Google Maps, wordt het account van de betreffende persoon geblokkeerd in alle producten die op deze pagina worden vermeld.

Meer informatie over hoe u locatiegegevens kunt delen en locatieverzoeken kunt blokkeren in Google Maps

YouTube gebruiken om een account te blokkeren

Als u iemand blokkeert op YouTube, wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten die op deze pagina worden vermeld.

U kunt iemand in YouTube blokkeren via de live chat of via de inbox met meldingen als iemand uw kanaal heeft vermeld of uw content heeft gedeeld via een post.

Tip: Als u @vermeldingen wilt gebruiken of content wilt delen via een post, moet u ten minste duizend abonnees hebben.

Google Pay India gebruiken om een account te blokkeren

Als u iemand blokkeert in Google Pay India, wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten die op deze pagina worden vermeld.

Meer informatie over iemand blokkeren in Google Pay India

Geblokkeerde accounts bekijken of een blokkering opheffen

1. Klik op uw computer rechtsboven op uw profielfoto of initiaal en dan Je Google-account beheren.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Mensen en delen.
  3. Klik in het gedeelte 'Contactpersonen' op Geblokkeerd.
  4. Er wordt een lijst weergegeven met de accounts die u heeft geblokkeerd voor Google-producten. Als u een blokkering wilt opheffen, selecteert u Verwijderen Verwijderen naast de naam van die persoon.

Opmerking: De volgende items zijn niet opgenomen in de lijst Geblokkeerde gebruikers:

• Accounts die zijn geblokkeerd via YouTube-kanalen of live chat
  • Geblokkeerde e-mailadressen of telefoonnummers

Een e-mailadres of telefoonnummer blokkeren

In sommige Google-producten kunt u een e-mailadres of telefoonnummer blokkeren. U kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

Blokkeringen zoals deze die niet op accountniveau worden uitgevoerd, worden niet weergegeven in het gedeelte Geblokkeerde gebruikers van uw Google-account. Ze gelden ook niet voor andere Google-producten.