Accounts blokkeren of een blokkering opheffen

Je kunt ongewenste interacties voorkomen door andere gebruikers te blokkeren in bepaalde Google-producten, zoals Hangouts of Foto's. Als je iemand blokkeert, blokkeer je een specifiek Google-account.

Als je het account van iemand wilt blokkeren, gebruik je de actie Blokkeren in een van de onderstaande producten.

De klassieke versie van Hangouts gebruiken om een account te blokkeren

Als je iemand blokkeert in de klassieke versie van Hangouts (hangouts.google.com), wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten die op deze pagina staan.

Blokkeringen zijn niet van toepassing op Hangouts On Air. Meer informatie over hoe je gebruikers blokkeert in Hangouts

Google Chat gebruiken om een account te blokkeren

Als je iemand blokkeert in Google Chat (chat.google.com), wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten die op deze pagina staan.

Meer informatie over hoe je gebruikers blokkeert in Google Chat

Google Foto's gebruiken om een account te blokkeren

Als je iemand blokkeert in Google Foto's, wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten die op deze pagina staan.

Meer informatie over hoe je gebruikers blokkeert in Google Foto's

Google Maps gebruiken om een account te blokkeren

Een gebruikersprofiel blokkeren

Je kunt een mobiel apparaat gebruiken om te voorkomen dat iemand je profiel kan vinden op Maps. Google Maps laat de persoon niet weten dat je deze hebt geblokkeerd. Als je een gebruikersprofiel blokkeert in Google Maps, wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten die op deze pagina staan.

Belangrijk: Mensen die je blokkeert, kunnen je bijdragen mogelijk nog steeds vinden op Google Maps, maar ze kunnen deze niet vinden in je profiel. Als een geblokkeerde gebruiker niet is ingelogd op het account dat je hebt geblokkeerd, kan deze je bijdragen wel vinden.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Ga naar het gebruikersprofiel dat je wilt blokkeren. Je vindt gebruikersprofielen hier:
    • Bovenaan een post of review van die gebruiker.
    • Op het tabblad Volgen als je de gebruiker volgt.
    • Op het tabblad Volgers als de persoon jou volgt.
    • In het gedeelte Voor jou. Tik op de profielfoto.
  3. Tik naast de naam van de persoon op Meer Meer en dan Gebruiker blokkeren.

Tip: Als je iemand volgt en je de content van die persoon niet meer wilt zien, kun je er ook voor kiezen die persoon niet meer te volgen in plaats van deze te blokkeren.

Een locatieverzoek blokkeren

Als je een locatieverzoek blokkeert in Google Maps, wordt het account van de betreffende persoon geblokkeerd in alle producten die op deze pagina staan.

Meer informatie over hoe je locatiegegevens deelt en locatieverzoeken blokkeert in Google Maps

YouTube gebruiken om een account te blokkeren

Als je iemand blokkeert op YouTube, wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten die op deze pagina staan.

Je kunt iemand in YouTube blokkeren via de live chat of via de inbox met meldingen als iemand je kanaal heeft vermeld of je content heeft gedeeld via een post.

Tip: Je moet je minstens 1000 abonnees hebben als je @vermeldingen wilt gebruiken of content wilt delen via een post.

Google Pay India gebruiken om een account te blokkeren

Als je iemand blokkeert in Google Pay India, wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten die op deze pagina staan.

Meer informatie over hoe je iemand blokkeert in Google Pay India

Een account blokkeren vanuit Drive

Als je iemand blokkeert in Google Drive op een computer, wordt het account geblokkeerd in alle producten die op deze pagina staan.

Meer informatie over hoe je gebruikers blokkeert in Drive

Geblokkeerde accounts zoeken of een blokkering opheffen

1. Klik op uw computer rechtsboven op uw profielfoto of initiaal en dan Je Google-account beheren.
  2. Klik op Mensen en delen.
  3. Klik in het gedeelte 'Contactpersonen' op Geblokkeerd.
  4. Er wordt een lijst weergegeven met de accounts die u heeft geblokkeerd in Google-producten. Als u een blokkering wilt opheffen, selecteert u Verwijderen Verwijderen naast de naam van die persoon.

Tip: De volgende items zijn niet opgenomen in de lijst Geblokkeerde gebruikers:

• Accounts die zijn geblokkeerd via YouTube-kanalen of live chat.
  • Geblokkeerde e-mailadressen.
  • Telefoonnummers die je hebt geblokkeerd met de telefoon-app van je Android-telefoon of iPhone.

Een e-mailadres of telefoonnummer blokkeren

Je kunt niet alleen het Google-account van een gebruiker blokkeren, maar mogelijk ook iemands telefoonnummer of e-mailadres. Met deze blokkeringen worden gebruikers niet geblokkeerd in alle Google-producten die op deze pagina worden vermeld. Je kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

E-mailadressen die zijn geblokkeerd in Gmail en telefoonnummers die zijn geblokkeerd in je telefoon-app, worden niet weergegeven in het gedeelte Geblokkeerde gebruikers van je account. Ze gelden ook niet voor andere Google-producten.

Telefoonnummers die zijn geblokkeerd in Google Fi of Google Voice, worden wel weergegeven in het gedeelte Geblokkeerde gebruikers van je account. Deze blokkeringen gelden voor Google Fi en Google Voice, maar niet voor andere Google-producten.