Accounts van mensen blokkeren of een blokkering opheffen

U kunt ongewenste interacties voorkomen door andere gebruikers te blokkeren in bepaalde Google-producten, zoals Hangouts of Foto's. De blokkering is actief als deze mensen zijn ingelogd op hun Google-account.

Als u het account van een andere persoon wilt blokkeren, gebruikt u de actie 'Blokkeren' in een van de onderstaande producten.

Hangouts gebruiken om een account te blokkeren

Als u iemand blokkeert in Hangouts, wordt het account van die persoon ook geblokkeerd in alle andere producten die in 'Een account blokkeren' worden vermeld.

Blokkeringen zijn niet van toepassing op Hangouts On Air. Meer informatie over hoe u gebruikers kunt blokkeren in Hangouts

Google Foto's gebruiken om een account te blokkeren

Als u iemand blokkeert in Google Foto's, wordt het account van die persoon ook geblokkeerd in alle andere producten die in 'Een account blokkeren' worden vermeld.

Meer informatie over gebruikers blokkeren in Google Foto's

Google Maps gebruiken om een account te blokkeren

Een gebruikersprofiel blokkeren

U kunt een mobiel apparaat gebruiken om te voorkomen dat iemand uw profiel kan vinden op Maps. Google Maps laat deze persoon niet weten dat u hem of haar heeft geblokkeerd. Als u een gebruikersprofiel blokkeert in Google Maps, wordt het account van die persoon ook geblokkeerd in alle producten die in 'Een account blokkeren' worden vermeld.

Belangrijk: Mensen die u blokkeert, kunnen uw bijdragen mogelijk nog steeds vinden op Google Maps, maar ze kunnen deze niet vinden in uw profiel. Als een geblokkeerde gebruiker niet is ingelogd op het account dat u heeft geblokkeerd, kan de gebruiker uw bijdragen ook vinden.

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Ga naar het gebruikersprofiel dat u wilt blokkeren. U kunt gebruikersprofielen vinden op de volgende plaatsen:
    • Bovenaan een post of review van die gebruiker.
    • Op het tabblad 'Volgen' als u hem of haar volgt.
    • Op het tabblad 'Volgers' als de betreffende persoon u volgt.
    • In het gedeelte 'Voor jou'. Tik op de profielfoto.
  3. Tik naast de naam van de persoon op Meer Meer en dan Gebruiker blokkeren.

Tip: Als u iemand volgt en de content van die persoon niet meer wilt zien, kunt u er ook voor kiezen de persoon niet meer te volgen in plaats van deze te blokkeren.

Een locatieverzoek blokkeren

Als u een locatieverzoek blokkeert in Google Maps, wordt het account van die persoon ook geblokkeerd in alle producten die in 'Een account blokkeren' worden vermeld.

Meer informatie over hoe u locatiegegevens kunt delen en locatieverzoeken kunt blokkeren in Google Maps

YouTube gebruiken om een account te blokkeren

Als u iemand in YouTube blokkeert via een kanaal van die persoon of een live chat, wordt het account van die persoon niet geblokkeerd in andere producten.

Meer informatie over hoe u gebruikers kunt blokkeren in YouTube via kanalen en via live chat

Als u een YouTube-contact blokkeert, wordt het account van die persoon ook geblokkeerd in alle andere producten die in 'Een account blokkeren' worden vermeld.

Meer informatie over een YouTube-contact blokkeren

Google Pay India gebruiken om een account te blokkeren

Als u iemand blokkeert in Google Pay India, wordt het account van die persoon ook geblokkeerd in de andere producten die in 'Een account blokkeren' worden vermeld.

Meer informatie over iemand blokkeren in Google Pay India

Geblokkeerde accounts bekijken of een blokkering opheffen

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en dan Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Mensen en delen.
  3. Tik onder 'Contactpersonen' op Geblokkeerd.
  4. Er wordt een lijst weergegeven met de accounts die u heeft geblokkeerd voor Google-producten.
  5. Als u een blokkering wilt opheffen, selecteert u Verwijderen Verwijderen naast de naam van die persoon.

Opmerking: De volgende items zijn niet opgenomen in de lijst Geblokkeerde gebruikers:

• Accounts die zijn geblokkeerd via YouTube-kanalen of live chat
  • Geblokkeerde e-mailadressen of telefoonnummers

Een e-mailadres of telefoonnummer blokkeren

In sommige Google-producten kunt u een e-mailadres of telefoonnummer blokkeren. U kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

Blokkeringen zoals deze die niet op accountniveau worden uitgevoerd, worden niet weergegeven in het gedeelte Geblokkeerde gebruikers van uw Google-account. Ze gelden ook niet voor andere Google-producten.