Muille näkyvien tietojen määrittäminen Google-palveluissa

Voit määrittää jotkin Google-tilisi tiedot yksityisiksi, julkisiksi tai vain tiettyjen henkilöiden nähtäviksi. Näin voit hallita sitä, kuka näkee Google-palveluissa tietojasi, kuten syntymäpäiväsi ja puhelinnumerosi.

Näkyvien tietojen valitseminen

1. Siirry Tietoja minusta ‑osioon.
  2. Valitse kuvake sen tiedon vierestä, jota haluat hallinnoida. Kuvake osoittaa, kuka näkee nämä tiedot tällä hetkellä.
  3. Valitse, kenen haluat näkevän tiedot, tai valitse Yksityinen.

Huom. Nimesi ja kuvasi (jos olet lisännyt sen) ovat muiden Google-palveluiden käyttäjien nähtävissä – myös viestiessäsi tai jakaessasi sisältöä.

Henkilökohtaisten tietojen lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen

1. Siirry Tietoja minusta ‑osioon.
  2. Siirry osioon, jonka tietoja haluat muuttaa, ja valitse Muokkaa Muokkaa.
    • Jos haluat lisätä uusia tietoja, valitse oikeasta alareunasta Lisää Lisää.
  3. Noudata ohjeita.

Huom. Oma tili ‑sivulla voit muuttaa muita tilin tietoja, kuten salasanasi.

Lisätietoja tiedoistasi

Mitkä tiedot ovat jaettavissa

Tässä on joitain tietoja, joita voit näyttää muille Google-palveluiden käyttäjille tai piilottaa heiltä:

• syntymäpäiväsi
  • sukupuolesi
  • työpaikkasi ja muut työtä koskevat tietosi
  • omat ja työyhteystiedot
  • paikat, joissa olet käynyt
  • koulutustietosi

Seuraavat tiedot saattavat näkyä henkilölle, johon otat yhteyttä tai jolle jaat sisältöä:

• nimesi
  • käyttäjätunnuksesi
  • käyttäjäkuvauksesi
  • profiilikuvasi
  • kansikuvasi
  • sähköpostiosoitteesi

Huom. Tietoja minusta ‑sivusi nimi ja profiilikuva näkyvät useimmissa Google-palveluissa. Tietyissä muissa Google-palveluissa näytetään edelleen erikseen määrittämäsi nimi tai profiilikuva.

Missä nämä tiedot näkyvät

Google-tilille lisäämäsi tiedot voivat näkyä monissa paikoissa:

• Google-palveluissa, joissa voit pitää yhteyttä muihin ihmisiin, esim. Hangoutsissa ja Gmailissa
  • Google-palveluissa, kuten Playssa ja YouTubessa, kun jaat sisältöä
  • Google+ ‑profiilissasi, jos olet luonut sellaisen

Muille näkyvien tietojen esikatselu

1. Siirry Tietoja minusta ‑osioon.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Valikko ja sitten Esikatselu.

Muut tietojasi katselevat ihmiset saattavat nähdä jotain muuta kuin tässä näkyvää sisältöä. He näkevät sisältöä riippuen mm. siitä

• mitä tietoja olet jakanut kenenkin kanssa
  • mitä tietoja sovellus näyttää sinusta.