Sikre en hacket konto eller en konto med sikkerhetsbrudd

Hvis du oppdager ukjent aktivitet i Google-kontoen din, kan det hende noen andre bruker den uten din tillatelse. Bruk informasjonen nedenfor for å oppdage mistenkelig aktivitet, få tilgang til kontoen din og gjøre kontoen din sikrere.

Trinn 1: Logg på kontoen din

Logg på Google-kontoen du vil sikre.

Hvis du ikke kan logge på

Gå til siden for kontogjenoppretting og besvar spørsmålene så godt du kan. Disse tipsene kan hjelpe.

Bruk siden for kontogjenoppretting hvis

• noen har endret kontoinformasjonen din, for eksempel passordet ditt eller telefonnummeret ditt for gjenoppretting
  • noen har slettet kontoen din
  • du ikke kan logge på av en annen grunn

Tips: For å være sikker på at du prøver å logge på riktig konto, kan du prøve å gjenopprette brukernavnet ditt.

Trinn 2: Gjennomgå aktivitet og sikre kontoen din

Gå gjennom kontoaktiviteten din
  1. Gå til Google-kontoen.
  2. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Velg Gå gjennom sikkerhetshendelser i Nylige sikkerhetshendelser-panelet.
  4. Se etter mistenkelig aktivitet:
    • Hvis du oppdager aktivitet som ikke kom fra deg, trykker du på Nei, det var ikke meg. Følg deretter trinnene på skjermen for å sikre kontoen din.
    • Hvis du utførte aktiviteten, trykker du på Ja. Hvis du tror noen andre bruker kontoen din, kan du finne ut om kontoen din har blitt hacket.
Gå gjennom hvilke enheter som bruker kontoen din
  1. Gå til Google-kontoen.
  2. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Velg Administrer enheter i Enhetene dine-panelet.
  4. Se etter enheter du ikke gjenkjenner.
    • Hvis du finner en enhet du ikke gjenkjenner, velger du Ser du en enhet du ikke kjenner igjen? Følg deretter trinnene på skjermen for å sikre kontoen din.
    • Hvis du gjenkjenner alle enhetene, men tror noen andre bruker kontoen din, kan du finne ut om kontoen din har blitt hacket.

Trinn 3: Iverksett flere sikkerhetstiltak

Slå på totrinnsbekreftelse

Totrinnsbekreftelse bidrar til å holde hackere ute fra kontoen din. Med totrinnsbekreftelse logger du på med

• noe du vet (passordet ditt)
  • noe du har (telefonen din, en sikkerhetsnøkkel eller en trykt kode)

Dermed er kontoen fortsatt sikker selv om passordet ditt blir stjålet.

Kontakt banken din eller lokale myndigheter

Forsikre deg om at banken din eller myndighetene ikke har fått instruksjoner fra andre, for eksempel om å åpne en konto eller overføre penger. Dette er viktig hvis du

• har lagret bankinformasjon i kontoen din, for eksempel kredittkort lagret i Google Pay eller Chrome
  • har lagret personopplysninger i kontoen din, som skatte- eller passinformasjon (Du kan for eksempel ha lagret personopplysninger i Google Foto, Google Disk eller Gmail.)
  • tror noen bruker identiteten din eller gir seg ut for å være deg
Fjern skadelig programvare

Hvis du tror det er mistenkelig aktivitet på kontoen din, må du muligens fjerne skadelig programvare. For å gjøre kontoen din sikrere, installer og kjør pålitelig antivirusprogramvare.

Du kan også tilbakestille datamaskinen din til fabrikkstandard og installere operativsystemet på nytt.

Viktig: Sørg for at du sikkerhetskopierer filene du trenger. Finn ut hvordan du laster opp filer til Google Disk.

Installer en sikrere nettleser

Enkelte nettlesere har sikkerhetssvakheter. Vurder å bruke en sikrere nettleser, for eksempel Google Chrome.

Forhindre passordtyveri med Passordvarsel

Hvis du skriver inn passordet på et nettsted som ikke tilhører Google, varsles du av Passordvarsel i Google Chrome. På den måten vet du om et nettsted gir seg ut for å være Google for å stjele passordet ditt.

Gjør appene og enhetene dine sikrere
Gjør andre Google-produkter du bruker, sikrere

Finn ut om kontoen din har blitt hacket

Hvis du oppdager noen av disse tegnene, bruker muligens noen andre Google-kontoen din.

Viktig: Hvis du tror noen andre bruker Google-kontoen din, må du umiddelbart endre passordet for

• Google-kontoen din (hvis du ikke allerede har endret det etter at du oppdaget mistenkelig aktivitet)
  • apper og nettsteder der du bruker samme passord som du brukte for Google-kontoen din
  • apper og nettsteder som kontakter deg via e-postadressen for Google-kontoen din
  • apper og nettsteder der du logger på med e-postadressen for Google-kontoen din
  • apper og nettsteder du har lagret passord for i Google-kontoen din

Mistenkelig kontoaktivitet

Ukjente endringer av viktige sikkerhetsinnstillinger

Rett innstillingen umiddelbart hvis du ser ukjente endringer av følgende:

Uautorisert økonomisk aktivitet

Den økonomiske aktiviteten din kan være mistenkelig i disse situasjonene:

Varsler om uvanlig aktivitet

Merk: Vi bruker telefonnummeret ditt for gjenoppretting og gjenopprettingsadressen din til å fortelle deg om mistenkelig aktivitet.

Vi informerer deg om uvanlig aktivitet via

• et varsel om en uvanlig pålogging eller en ny enhet som bruker kontoen din
  • et varsel om endring av brukernavnet eller passordet ditt eller andre sikkerhetsinnstillinger, uten at du gjorde endringen
  • et varsel om en annen aktivitet du ikke gjenkjenner
  • et rødt merke øverst på skjermen din hvor det står «Vi har oppdaget mistenkelig aktivitet på kontoen din»
  • siden din for «Enhetsaktivitet og sikkerhetshendelser»

Mistenkelig aktivitet i Google-produkter du bruker

Gmail

Gmail-innstillinger

Rett innstillingen umiddelbart hvis du ser ukjente endringer av følgende:

Gmail-aktivitet

Gmail-aktiviteten din kan være mistenkelig hvis

• du ikke får e-post lenger
  • vennene dine sier at de får søppelpost eller uvanlige e-poster fra deg
  • brukernavnet ditt er endret
  • e-postene dine har blitt slettet fra innboksen din, og du ikke finner dem i papirkurven. Du kan rapportere e-poster som har blitt borte, og muligens gjenopprette dem.
  • du ser sendte e-poster du ikke har skrevet
YouTube

YouTube-aktiviteten din kan være mistenkelig hvis

• YouTube-kanalen din har ukjente endringer av profilbildet ditt, beskrivelser, e-postinnstillinger eller sendte meldinger
  • YouTube-kanalen din har videoer du ikke har lastet opp, eller kommentarer du ikke har skrevet selv
Google Disk

Google Disk-aktiviteten din kan være mistenkelig hvis

Google Foto

Google Foto-aktiviteten din kan være mistenkelig hvis

Blogger

Blogger-aktiviteten din kan være mistenkelig hvis

• innlegg du ikke har publisert, vises på bloggen din
  • du får kommentarer på innlegg du ikke har publisert
  • e-post-til-Blogger-adressen din er endret, men du ikke har endret den selv
  • bloggen din har forsvunnet eller er blitt blokkert