Privacyherinnering van Google

Mogelijk ziet u een privacyherinnering van Google als u een Google-service gebruikt. Met het oog op de naleving van wetten met betrekking tot gegevensbescherming vragen we Google-gebruikers bepaalde belangrijke punten van ons privacybeleid te lezen en hiermee akkoord te gaan.

Inhoudsopgave

Waarom zie ik deze herinnering?

Met het oog op de naleving van wetten met betrekking tot gegevensbescherming vragen we Google-gebruikers bepaalde belangrijke punten van ons privacybeleid te lezen en hiermee akkoord te gaan. Er is geen sprake van een wijziging in het privacybeleid.

Het is belangrijk dat u weet wat uw privacy inhoudt. Door het privacybeleid te lezen, begrijpt u beter:

• welke informatie Google verzamelt en hoe we die gebruiken,
  • welke keuzes u heeft om deze informatie te beheren.

Wanneer zie ik deze herinnering?

U kunt de privacyherinnering te zien krijgen als u:

• inlogt bij een Google-service, bijvoorbeeld Gmail,
  • een Google-service gebruikt, bijvoorbeeld Zoeken, Maps of YouTube.

Opmerking: Het privacybeleid is van toepassing op veel Google-services, niet alleen de service die u gebruikt op het moment dat u het beleid te zien krijgt.

Wat staat er in de herinnering?

Het bericht dat u te zien krijgt, verschilt afhankelijk van of u wel of niet bent ingelogd op uw Google-account, omdat Google in deze gevallen verschillende gegevens verzamelt. Bekijk hoe de privacyherinnering eruitziet als u bent ingelogd op uw account.

Wat kan ik doen als ik deze herinnering zie?

U heeft verschillende opties bij het lezen van de privacyherinnering.

Zodra u het hele bericht heeft gelezen en op de knop 'Ik ga akkoord' heeft geklikt, keert u terug naar de Google-service die u gebruikte op het moment dat de herinnering werd weergegeven.

Opmerking: U moet door de volledige herinnering scrollen voordat u op 'Ik ga akkoord' klikt.

De privacyherinnering lezen en terugkeren naar Google

Lees de privacyherinnering en scroll naar beneden. Zodra u op de knop 'Ik ga akkoord' heeft geklikt, keert u terug naar de Google-service die u gebruikte.

Informatie over hoe Google gegevens gebruikt

Als u de privacyherinnering leest, scrollt u omlaag en klikt u op Bekijk hoe Google gegevens gebruikt om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Anders kunt u op privacy.google.com meer informatie bekijken over hoe Google gegevens gebruikt en informatie beveiligt.

Uw privacyinstellingen aanpassen

U kunt wijzigingen aanbrengen in uw privacyinstellingen voordat u op 'Ik ga akkoord' klikt. Welke instellingen worden weergegeven, hangt af van of u bent ingelogd op uw Google-account.

Als u deze instellingen wilt wijzigen terwijl u de privacyherinnering bekijkt, scrollt u naar Privacyopties of Uw privacyopties aanpassen. Meer informatie over de instellingen die u kunt wijzigen, vindt u bij Hoe wijzig ik mijn privacyinstellingen? hieronder.

Als u deze instellingen wilt wijzigen terwijl u de privacyherinnering niet bekijkt, gaat u naar uw Google-account.

Bepaalde Google-services uitschakelen

Als u bent ingelogd op uw Google-account en u bezwaar heeft tegen een bepaalde Google-service, zoals Google+ of Gmail, kunt u de betreffende service uit uw Google-account verwijderen.

Scroll in de privacyherinnering helemaal naar beneden en klik op Andere opties en dan Een bepaalde Google-service verwijderen uit je account.

Als u services wilt verwijderen terwijl u de privacyherinnering niet bekijkt, gaat u naar uw Google-account.

Informatie exporteren uit uw Google-account

U beheert zelf uw gegevens. U kunt gegevens van allerlei Google-services downloaden, zodat u deze ergens anders kunt gebruiken of kunt bewaren.

Ga aan de slag op de pagina Je gegevens downloaden. Bezoek Je gegevens downloaden - Veelgestelde vragen als u vragen heeft over het proces.

Uw Google-account verwijderen

Nadat u uw keuzes heeft bekeken, kunt u uw Google-account verwijderen als u niet wilt dat Google uw gegevens verwerkt op de wijze die wordt beschreven in het privacybeleid.

Als u geen Google-account heeft, kunt u op elk gewenst moment stoppen met het gebruik van Google-services. U kunt ook veel Google-services, zoals Google Zoeken en Maps, gebruiken zonder Google-account, hoewel u dan nog steeds de privacyherinnering te zien krijgt.

Belangrijk: Voordat u uw account verwijdert

Wat gebeurt er met de content die ik heb gekocht als ik mijn account verwijder?

Als u uw account verwijdert, heeft u geen toegang meer tot bepaalde content op Google Play of YouTube. Hieronder vallen gekochte of gehuurde films die nog niet zijn verlopen, abonnementen op services zoals Google Play Muziek en apps die u heeft gekocht via Google Play.

Hoeveel tijd heb ik om een keuze te maken?

Als u bent ingelogd op uw Google-account

Lees de privacyherinnering zorgvuldig door als deze wordt weergegeven en breng indien gewenst wijzigingen aan in uw Google-account. U kunt uw privacyinstellingen aanpassen of bepaalde Google-services uitschakelen. Voordat u kunt inloggen en Google-services kunt gaan gebruiken, moet u onderaan de herinnering klikken op 'Ik ga akkoord'.

Als u bent uitgelogd van uw Google-account

Ook als u bent uitgelogd, kunt u de privacyherinnering bij verscheidene Google-services tegenkomen. U kunt uw privacyinstellingen aanpassen of bepaalde Google-services uitschakelen. U kunt meteen op deze herinnering klikken of deze later lezen. Binnen een paar dagen moet u op 'Ik ga akkoord' klikken om de Google-services te kunnen blijven gebruiken.

Wordt deze herinnering meerdere keren weergegeven?

Als u bent ingelogd op uw Google-account

Als u bent ingelogd en op 'Ik ga akkoord' klikt, wordt u op andere apparaten of in andere browsers waar u bent ingelogd, niet opnieuw gevraagd de herinnering te lezen.

Als u bent uitgelogd van uw Google-account
Als u bent uitgelogd en op 'Ik ga akkoord' klikt, kan in de volgende gevallen de herinnering opnieuw verschijnen:
  • U gebruikt Google op meerdere apparaten en in meerdere browsers en u bent niet ingelogd.
  • U heeft voor de browser ingesteld dat uw cookies regelmatig worden gewist.

Welke opties heb ik nadat ik akkoord ben gegaan?

Als u bent ingelogd op uw Google-account

Als u op 'Ik ga akkoord' in een privacyherinnering klikt, gaat u akkoord met bepaalde belangrijke punten van het privacybeleid voor Google-services.

Lees het bovenstaande gedeelte 'Wat staat er in de herinnering?' als u de herinnering opnieuw wilt bekijken. Bekijk het onderstaande gedeelte 'Hoe wijzig ik mijn privacyinstellingen?' als u uw privacyinstellingen wilt wijzigen.

Als u bent uitgelogd van uw Google-account
Als u op 'Ik ga akkoord' in een privacyherinnering klikt, gaat u akkoord met bepaalde belangrijke punten van het privacybeleid voor al uw uitgelogde Google-services. Lees het bovenstaande gedeelte 'Wat staat er in de herinnering?' als u de herinnering opnieuw wilt bekijken.

Ga naar de site van het privacybeleid om dit beleid opnieuw te lezen.  Als u uw goedkeuring wilt intrekken, moet u uw cookies wissen. Bekijk meer informatie over het wissen en beheren van cookies in Chrome als u de Chrome-browser gebruikt. Bekijk het onderstaande gedeelte 'Hoe wijzig ik mijn privacyinstellingen?' als u uw privacyinstellingen wilt wijzigen.

Waarom moet ik inloggen op mijn Google-account?

Als u de privacyherinnering ziet als u bent uitgelogd van uw Google-account, wordt u mogelijk gevraagd in te loggen.

Als u inlogt voordat u de privacyherinnering accepteert, onthouden we dat u de herinnering al heeft gezien. Dit betekent dat u op andere apparaten of in andere browsers waar u bent ingelogd, niet opnieuw wordt gevraagd de herinnering te lezen.

Tip: Als u bent ingelogd, kunt u ook alle privacyinstellingen en gegevens voor Google beheren. Dit omvat zaken als uw zoek- en surfactiviteit en de sites die u bezoekt.

Hoe wijzig ik mijn privacyinstellingen?

Uw instellingen wijzigen

U kunt uw privacyinstellingen op elk gewenst moment aanpassen.

Als u de privacyherinnering leest, scrollt u naar Privacyopties of Uw privacyopties aanpassen.

Op elk ander moment:

Instellingen die u kunt wijzigen als u bent ingelogd

Advertenties

Accountgeschiedenis

Browserinstellingen

Ga naar uw Google-account om uw instellingen later te controleren of te wijzigen.

Instellingen die u kunt wijzigen als u bent uitgelogd

Bepaalde privacyinstellingen zijn alleen van belang als u bent ingelogd op uw Google-account. Als u bent uitgelogd, ziet u daarom minder instellingen die u kunt wijzigen. Meer informatie over privacyinstellingen voor als u bent uitgelogd van uw account.

U heeft bijvoorbeeld een Google-account nodig om een Google+ profiel te kunnen maken, waardoor de instellingen voor het beheren van een Google+ profiel alleen beschikbaar zijn voor mensen die zijn ingelogd.

Advertenties

Gegevens

Browserinstellingen

Ga naar uw Google-account om uw instellingen later te controleren of te wijzigen.