Evästeiden ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Jos näet Google-tiliä käyttäessäsi ilmoituksen, jonka mukaan selaimen evästetoiminto ei ole käytössä, evästeet on todennäköisesti poistettu käytöstä selaimessa.

Evästeet auttavat sivustoa muistamaan käyntiisi liittyvät tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Tämä voi helpottaa sivuston käyttöä myöhemmin ja näin lisätä sivuston hyödyllisyyttä. Selaimen evästeiden on oltava käytössä, jotta voit käyttää Google-tiliä ja Google-tilin käyttöä edellyttäviä Googlen palveluita, kuten Gmailia.

Evästeiden ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Google Chrome
  1. Klikkaa Chromen valikkokuvaketta Chrome menu.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse sivun alalaidasta Näytä lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset.
  5. Ota evästeet käyttöön tai poista ne käytöstä seuraavasti:
    • Ota evästeet käyttöön valitsemalla Salli paikallistietojen asettaminen (suositus).
    • Poista evästeet käytöstä valitsemalla Estä sivustoja asettamasta tietoja.
  6. Tallenna valitsemalla Valmis.

Ohjekeskuksessa on lisätietoja evästeiden asetusten hallinnasta Google Chromessa ja ohjeita esimerkiksi kolmansien osapuolten evästeiden estämiseen.

Muut selaimet

Tutustu selaimen ohjeisiin.

Mitä evästeet ovat?

Eväste on pienikokoinen tekstitiedosto, joka lähetetään tietokoneeseesi, kun käytät verkkosivustoa. Google käyttää evästeitä palveluiden laadun parantamiseen sekä pyrkii niiden avulla selvittämään, miten ihmiset käyttävät Googlen palveluita. Evästeiden on oltava käytössä, jotta voit käyttää Google-tiliä. Lisätietoja evästeistä on tietosuojakäytännössä.

Vianetsintä

Jos olet ottanut selaimen evästeet käyttöön ja näet edelleen ilmoituksen siitä, etteivät evästeet ole käytössä, avaa uusi selainikkuna tai sulje selaimen muut välilehdet.

Jos ongelma ei poistu, tyhjennä välimuisti ja evästeet.