Evästeiden ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Jos näet Google-tiliä käyttäessäsi ilmoituksen, jonka mukaan selaimen evästoiminto ei ole käytössä, on mahdollista, että evästeet on poistettu käytöstä selaimessa.

Google-tilin ja kaikkien Google-tilin avulla käytettävien Google-tuotteiden käyttö edellyttää, että evästeet ovat käytössä selaimessa.

Mitä evästeet ovat?

Eväste on pienikokoinen tiedosto, joka lähetetään tietokoneeseesi, kun käytät verkkosivustoa. Evästeet auttavat sivustoa muistamaan käyntiisi liittyvät tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Tämä voi helpottaa sivuston käyttöä myöhemmin ja näin lisätä sivuston hyödyllisyyttä.

Evästeiden ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Google Chrome
  1. Klikkaa Chromen valikkokuvaketta Chrome menu.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse sivun alalaidasta Näytä lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiosta Sisältöasetukset.
  5. Ota evästeet käyttöön tai poista ne käytöstä seuraavasti:
    • Ota evästeet käyttöön valitsemalla Salli paikallistietojen asettaminen (suositus).
    • Poista evästeet käytöstä valitsemalla Estä sivustoja asettamasta tietoja.
  6. Tallenna valitsemalla Valmis.

Ohjekeskuksessa on lisätietoja evästeiden ja sivustotietojen hallinnasta Google Chromessa ja ohjeita esimerkiksi kolmannen osapuolen evästeiden estämiseen.

Muut selaimet

Tutustu selaimen ohjeisiin.

Vianetsintä

Jos näet edelleen ilmoituksen, jonka mukaan selaimen evästetoiminto on poistettu käytöstä, vaikka olet ottanut evästeet käyttöön selaimessa, avaa uusi selainikkuna ja sulje muut välilehdet.

Jos sekään ei auta, tyhjennä selaimen välimuisti ja poista evästeet.