Inkludera inte personlig eller känslig hälsoinformation, såsom steg-, kalori-, hjärtfrekvens-, sömn- eller träningsdata eller hjärthälsoinformation när du ställer frågor i gemenskapen.

Ansluta andra appar till Google Fitness

Med Google Fitness kan du spara all träningsinformation som är kopplad till ditt Google-konto och dela den med andra appar och enheter som du använder för att hålla dig i form. När du vill se data eller få en inblick i dina aktiviteter öppnar du Google Fitness.

I inställningarna för Google Fitness kan du ge appar åtkomst till uppgifterna och ta bort åtkomsten när du vill. Du kan även ta bort uppgifter som sparats i Google Fitness när som helst. Läs mer om hur delning med anslutna appar fungerar med dina uppgifter i Google Fitness.

Synkronisera andra appar med Fitness

Vissa andra appar kan dela information med Fitness så att du kan samla alla träningsuppgifter på ett ställe. Innan du kan dela data i en app med Fitness måste du koppla appen till Hälsa.

Visa eller ta bort anslutna appar

Du kan styra vilka appar som delar data med Fitness.

1. Öppna Google Fitness-appen Google Fitness på en iPhone.
  2. Tryck på Profil följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Hantera anslutna appar.
  4. Om du inte längre vill att information ska delas mellan Fitness och en annan app trycker du på den appen följt av Ta bort åtkomst följt av OK.

Om du kopplar från en app från Google Fitness kopplas den från på alla enheter där appen är installerad. När du kopplar från en app raderas inte data som appen har sparat i Google Fitness.

Datatyper som lagras i Google Fitness

Aktivitetsinformation

Aktivitetsinformation är uppgifter om din fysiska aktivitet.

Aktivitetsinformation kan innehålla stegräkning, kaloriförbrukning och hastighet för aktiviteter som att springa, gå eller cykla. När du tillåter att en app visar aktivitetsinformation kan appen visa all aktivitetsinformation som sparats i Google Fitness, bland annat information som samlats in och sparats av Google och andra appar.

Platsdata

Platsuppgifter är information om var du befinner dig och var du har varit.

Med platsuppgifter kan appen visa statistik, till exempel hur långt du har sprungit eller hur snabbt du cyklade. Om du tillåter att en app visar platsuppgifter kan appen använda platsuppgifter som sparats i Google Fitness av andra appar.

Kost och vätskeintag

Om du anger information om kost och vätskeintag via en ansluten app håller Google Fitness även koll på hur mycket du äter och dricker.

Information om kost och vätskeintag kan handla om kaloriintag, makro- eller mikronäringsämnen och vattenintag.

Information från kroppssensorer

Information från kroppssensorer är uppgifter som kan samlas in av kroppssensorer om ditt fysiska tillstånd, till exempel puls.

Sömninformation

Om du registrerar hur du sover via en ansluten app visas sömninformation i loggboken. Sömninformation kan bland annat vara hur dags du går och lägger dig, när du vaknar och hur många timmar du har sovit.