E-postmeddelande om att en misstänkt inloggning har förhindrats

Om du har fått ett e-postmeddelande från Google om att en misstänkt inloggning har förhindrats innebär det att vi nyligen har blockerat ett försök att få åtkomst till ditt konto eftersom vi inte var säkra på att det verkligen var du. För att skydda ditt konto skickar vi ett e-postmeddelande om vi upptäcker något ovanligt vid inloggningen, till exempel att inloggningen sker från en annan plats eller enhet än vanligt.

Hur kan jag vara säker på att e-postmeddelandet verkligen kommer från Google?

Tyvärr försöker hackare ibland kopiera e-postmeddelandet om att en misstänkt inloggning har förhindrats för att stjäla andra personers kontouppgifter. Var alltid försiktig med meddelanden där du ombeds ange personliga uppgifter som användarnamn, lösenord eller annan information som kan användas för att identifiera dig eller information som omdirigerar dig till okända webbplatser där du uppmanas att ange denna information.

Om du får ett e-postmeddelande från Google om misstänkt aktivitet förbättrar du din säkerhet genom att följa anvisningarna nedan och kontrollera om det förekommer misstänkt aktivitet. Byt lösenord om du upptäcker något du inte känner igen.

Kontrollera om det förekommer misstänkt aktivitet i kontot

Om du har fått det här e-postmeddelandet rekommenderar vi att du kontrollerar din senaste aktivitet.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Säkerhet på navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på Granska säkerhetshändelser på panelen Aktuella säkerhetshändelser.
  4. Kontrollera din senaste aktivitet och leta efter okända platser eller enheter. Du kan även klicka på en händelse i listan så visas mer information om den till höger.
  5. Om du ser aktivitet som du inte känner igen klickar du på Skydda kontot högst upp på sidan.
  6. Följ stegen för att byta lösenord.
Rapportera ett misstänkt meddelande

Om du har fått ett misstänkt e-postmeddelande där du ombeds uppge personliga uppgifter kan det hända att det är någon som försöker få åtkomst till ditt konto. Detta kallas även nätfiske. Du kan rapportera detta till Google så hjälper vi till att förhindra att det händer igen.

1. Logga in på Gmail.
  2. Öppna meddelandet som du vill rapportera.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger i meddelandet.
  4. Välj Rapportera om lösenordsfiske.
  5. På nästa skärm klickar du på Rapportera om meddelande med lösenordsfiske så skickas meddelandet till vårt team för granskning.