E-posten «En mistenkelig pålogging ble forhindret»

Hvis du har mottatt en e-post med emnelinjen «En mistenkelig pålogging ble forhindret», betyr det at vi nettopp har blokkert et forsøk på å åpne konten din, fordi vi ikke var sikre på at det var deg. For å beskytte kontoen din sender vi deg en e-post når vi oppdager uvanlig påloggingsaktivitet – f.eks. forsøk på å logge på fra en annen plassering eller enhet enn vanlig.

Hvordan vet jeg at e-posten virkelig kommer fra Google?

Dessverre prøver av og til hackere å kopiere e-poster av typen «En mistenkelig pålogging ble forhindret» for å stjele andres kontoinformasjon. Vær alltid oppmerksom på e-post som ber om personlig informasjon, som brukernavn, passord eller annen identifiserende informasjon, eller som tar deg videre til ukjente nettsteder der du blir bedt om denne typen informasjon.

For å være på den sikre siden: Hvis du mottar en e-post fra Google der du varsles om mistenkelig aktivitet, følger du fremgangsmåten nedenfor for å undersøke mistenkelig kontoaktivitet og endre passordet ditt hvis du oppdager noe du ikke kjenner igjen.

Undersøk mistenkelig kontoaktivitet

Hvis du har mottatt denne e-posten, anbefaler vi at du gjennomgår den nylige kontoaktiviteten din:

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Gå gjennom sikkerhetshendelser i Nylige sikkerhetsaktiviteter-panelet.
  4. Gå gjennom den nylige aktiviteten din og se etter ukjente plasseringer eller enheter. Du kan også klikke på en hendelse i listen for å se flere detaljer til høyre.
  5. Hvis du ser aktivitet du ikke gjenkjenner, klikker du på Beskytt kontoen din øverst på siden.
  6. Følg trinnene for å endre passordet ditt.
Rapportér mistenkelige e-post

Hvis du har mottatt en mistenkelig e-post der du blir bedt om personopplysninger, kan det hende det er noen som prøver å få tilgang til kontoen din. Dette er også kjent som «nettfisking». Du kan rapportere om dette til Google, slik at vi kan prøve å forhindre at dette skjer i fremtiden.

1. Logg på Gmail.
  2. Åpne meldingen du vil rapportere.
  3. Klikk på Mer Mer øverst til høyre i e-posten.
  4. Velg Rapportér nettfisking.
  5. På neste skjerm klikker du på Rapportér e-posten som forsøk på nettfisking for å sende meldingen til gjennomgang av teamet vårt.