Het telefoonnummer in uw account wijzigen en aanpassen hoe het wordt gebruikt

U kunt telefoonnummers toevoegen aan, updaten in of verwijderen uit uw Google-account. Telefoonnummers worden voor verschillende doeleinden gebruikt. U kunt bepalen hoe uw nummers mogen worden gebruikt.

Belangrijk: Het kan een week duren voordat u uw nieuwe telefoonnummer kunt gebruiken om te verifiëren dat u het bent als u gevoelige acties wilt uitvoeren, zoals uw wachtwoord wijzigen.

Een telefoonnummer toevoegen, updaten of verwijderen

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en dan Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3. Tik onder 'Contactgegevens' op Telefoon.
  4. Hier kunt u het volgende doen:
    • Een telefoonnummer toevoegen: Selecteer Hersteltelefoonnummer toevoegen onder 'Uw telefoonnummers'. (We raden u aan een hersteltelefoonnummer toe te voegen als u dat nog niet heeft gedaan.)
    • Uw telefoonnummer wijzigen: Tik naast het nummer op Bewerken Bewerken en dan Nummer updaten.
    • Uw telefoonnummer verwijderen: Tik naast het nummer op Verwijderen Verwijderen en dan Nummer verwijderen.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Opmerking: Wanneer u het nummer in uw Google-account wijzigt, is dit alleen van toepassing op sommige Google-services. Bekijk hoe u uw nummer kunt wijzigen voor andere Google-services.

Hoe telefoonnummers worden gebruikt

Als onderdeel van sommige Google-services

Uw telefoonnummer is gekoppeld aan bepaalde Google-services die u heeft ingesteld of die u gebruikt.

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en dan Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3. Tik in het gedeelte 'Contactgegevens' op Telefoon.
  4. Onder uw telefoonnummer ziet u naast 'Gebruik' enkele services die uw telefoonnummer gebruiken. Tik op de service voor meer informatie of om wijzigingen aan te brengen.

Andere Google-services die telefoonnummers gebruiken, worden mogelijk niet op deze pagina vermeld. U kunt uw nummer wijzigen in de instellingen van bepaalde services, zoals de onderstaande:

Wijzigen hoe uw nummer wordt gebruikt

Als u de opties voor een bepaalde service wilt bekijken, gaat u naar de instellingen van deze service. Ga naar support.google.com als u hulp nodig heeft.

Voor het vergemakkelijken van inloggen en accountherstel

U kunt uw telefoonnummer gebruiken voor het volgende:

Voor extra contactmogelijkheden

U kunt wijzigen wie uw telefoonnummer kan bekijken.

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en dan Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3. Tik onder 'Kiezen wat anderen te zien krijgen' op Ga naar 'Over mij'.
  4. Wijzig onder 'Contactgegevens privé' uw voorkeur voor delen.

Meer informatie over hoe mensen u via uw telefoonnummer kunnen vinden en contact met u kunnen leggen in Google-services.

Voor betere personalisatie van de advertenties die u te zien krijgt

Als 'Advertenties personaliseren' is ingeschakeld, kan uw telefoonnummer worden gebruikt om de advertenties die u ziet relevanter voor u te maken. Als u uw telefoonnummer bijvoorbeeld gebruikt voor een loyaliteitsprogramma, ziet u mogelijk gerelateerde advertenties wanneer u Google Zoeken gebruikt.

Controleren of uw nummer voor advertenties wordt gebruikt

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en dan Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3. Tik in het gedeelte 'Contactgegevens' op Telefoon.
  4. Kijk of 'Advertenties personaliseren' wordt weergegeven naast 'Gebruik'.

Uw nummer niet meer gebruiken voor advertenties

U kunt 'Advertenties personaliseren' ingeschakeld laten voor uw Google-account, maar aangeven dat uw nummer niet meer mag worden gebruikt om advertenties te personaliseren.

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en dan Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3. Tik in het gedeelte 'Contactgegevens' op Telefoon.
  4. Selecteer naast uw nummer Verwijderen Verwijderen en dan Nummer verwijderen.
  5. Tik linksboven op Terug Terug.
  6. Tik bovenaan op Beveiliging.
  7. Tik onder 'Manieren waarop we kunnen controleren dat u het bent' op Telefoonnummer voor herstel. Volg de stappen op het scherm om uw nummer opnieuw toe te voegen.
  8. Als u uw nummer wilt blijven gebruiken in andere Google-services, kunt u naar die services gaan en het nummer weer toevoegen.

Gepersonaliseerde advertenties uitschakelen

Wijzig uw advertentie-instellingen als u gepersonaliseerde advertenties wilt in- of uitschakelen. Als 'Advertenties personaliseren' is uitgeschakeld, wordt uw nummer niet gebruikt om advertenties op u toe te spitsen.

Voor het verbeteren van de functionaliteit op Google

Als 'In alle Google-services' wordt weergegeven op de pagina 'Telefoon', kan dit nummer worden gebruikt in Google-services.

Controleren of uw nummer op deze manier wordt gebruikt

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en dan Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3. Tik in het gedeelte 'Contactgegevens' op Telefoon.
  4. Kijk of 'In alle Google-services' wordt weergegeven naast 'Gebruik'.

Uw nummer niet meer gebruiken op Google

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en dan Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3. Tik in het gedeelte 'Contactgegevens' op Telefoon.
  4. Selecteer naast uw nummer Verwijderen Verwijderen en dan Nummer verwijderen.
  5. Tik linksboven op Terug Terug.
  6. Tik bovenaan op Beveiliging.
  7. Tik onder 'Manieren waarop we kunnen controleren dat u het bent' op 'Telefoonnummer voor herstel'. Volg de stappen op het scherm om uw nummer opnieuw toe te voegen.
  8. Als u uw nummer wilt blijven gebruiken in andere Google-services, kunt u naar die services gaan en het nummer weer toevoegen.
Het nummer van uw Android-telefoon verifiëren

Wanneer u een Google-account instelt, kunt u Google laten weten wat het nummer van uw telefoon is. Als u dat doet, controleren we of het nummer van u is. We proberen periodiek opnieuw te controleren of het nummer nog steeds van u is. Meer informatie over het verifiëren van uw nummer

Google verkoopt uw persoonlijke gegevens (waaronder uw telefoonnummer) niet. Ga naar privacy.google.com voor meer informatie.