Tilillä olevan puhelinnumeron ja sen käyttötavan muuttaminen

Voit lisätä, muokata tai poistaa Google-tilillä olevia puhelinnumeroita. Puhelinnumeroita käytetään eri syistä, ja voit valita niiden käyttötavat.

Tärkeää: Voi kestää viikon, ennen kuin voit käyttää uutta puhelinnumeroa henkilöllisyytesi vahvistamiseen salasanan vaihtamisen tai muiden arkaluontoisten toimintojen yhteydessä.

Puhelinnumeron lisääminen, muuttaminen tai poistaminen

1. Avaa Google-tilisi.
  2. Valitse Henkilötiedot-kohdasta Yhteystiedot ja sitten Puhelin.
  3. Tämän jälkeen voit tehdä näitä:
    • Puhelinnumeron lisääminen: Valitse puhelimen vierestä Paranna tilisi suojausta lisäämällä palauttamisen puhelinnumero. Valitse puhelinnumeroosi liittyvä maa avattavasta valikosta ja lisää puhelinnumerosi.
    • Puhelinnumeron muuttaminen: Valitse puhelinnumeron vierestä Muokkaa Muokkaaja sitten Päivitä numero.
    • Puhelinnumeron poistaminen: Valitse numerosi vierestä Poista Poistaja sitten Poista numero.
  4. Seuraa esiin tulevan kentän ohjeita.

Huom. Puhelinnumeron muuttaminen Google-tilillä vaikuttaa vain joihinkin Googlen palveluihin. Katso, miten voit muuttaa muissa Googlen palveluissa käytettävää numeroa.

Puhelinnumeroiden käyttötavat

Joidenkin Google-palveluiden yhteydessä

Puhelinnumerosi on yhdistetty tiettyihin Google-palveluihin, jotka olet määrittänyt tai joita olet käyttänyt.

Jos haluat nähdä palveluita, jotka käyttävät puhelinnumeroasi, siirry Google-tilisivusi Puhelin-osioon. Klikkaa tai napauta palvelua, niin näet lisätietoja ja voit tehdä muutoksia.

Sivun luettelossa ei välttämättä ole muita Google-palveluita, jotka käyttävät puhelinnumeroasi. Voit vaihtaa numeroasi tiettyjen palvelujen asetuksissa. Näitä ovat esimerkiksi

Numeron käyttötapojen muuttaminen

Näet tiettyä palvelua koskevat vaihtoehdot sen asetuksissa. Ohjeita on osoitteessa support.google.com.

Helpompi kirjautuminen ja tilin palauttaminen

Voit käyttää puhelinnumeroasi näihin:

Valinnat helpompaan yhteydenpitoon

Voit valita, kuka näkee puhelinnumerosi. Siirry kohtaan Tietoja minusta, jos haluat muokata puhelinnumeron näkyvyyttä muille.

Lue miten puhelinnumerosi avulla sinut voidaan löytää Googlen palveluista ja sinuun on helpompi ottaa yhteyttä. Jos haluat muuttaa näitä asetuksia, siirry Google-tilisi Puhelin-osioon.

Paremmin personoituja mainoksia

Jos mainosten personointi on käytössä, puhelinnumeroasi saatetaan käyttää osuvampien mainosten näyttämiseen sinulle. Jos esimerkiksi käytät puhelinnumeroasi kanta-asiakasohjelmassa, saatat nähdä siihen liittyviä mainoksia Google Haussa.

Numeron käyttötapojen tarkistaminen

1. Siirry Google-tilisi Puhelin-osioon.
  2. Katso, lukeeko Käyttö-kohdassa Mainosten personointi.

Puhelinnumeron mainontakäytön lopettaminen

Voit pitää mainosten personoinnin käytössä Google-tililläsi mutta estää mainosten valitsemisen numerosi perusteella.

1. Siirry Google-tilisi Puhelin-osioon.
  2. Valitse numerosi vierestä Poista Poistaja sitten Poista numero.
  3. Siirry Google-tilisi Palauttamisen puhelinnumero ‑osioon ja lisää numerosi uudelleen.
  4. Lisää numerosi uudelleen muissa Googlen palveluissa, joissa haluat jatkaa numeron käyttämistä.

Mainosten personoinnin poistaminen käytöstä

Muuta mainosasetuksiasi, jos haluat ottaa mainosten personoinnin käyttöön tai pois käytöstä. Jos mainosten personointi on pois käytöstä, mainoksia ei valita puhelinnumerosi avulla.

Google-palvelujen käyttökokemuksen parantaminen

Jos Puhelin-sivulla lukee Käytettävissä Googlen eri palveluissa, numeroa voidaan käyttää kaikissa Googlen palveluissa.

Numeron käyttötapojen tarkistaminen

1. Siirry Google-tilisi Puhelin-osioon.
  2. Katso, lukeeko Käyttö-kohdassa Käytettävissä Googlen eri palveluissa.

Puhelinnumeron käytön lopettaminen Googlen palveluissa

1. Siirry Google-tilisi Puhelin-osioon.
  2. Valitse numerosi vierestä Poista Poistaja sitten Poista numero.
  3. Siirry Google-tilisi Palauttamisen puhelinnumero ‑osioon ja lisää numerosi uudelleen.
  4. Lisää numerosi uudelleen muissa Googlen palveluissa, joissa haluat jatkaa numeron käyttämistä.

Vahvista numerosi

Kun määrität Google-tilin, voit kertoa Googlelle puhelinnumerosi. Jos kerrot numerosi, vahvistamme, että se on sinun. Lisäksi vahvistamme omistajuutesi ajoittain uudelleen. Lue lisää numeron vahvistamisesta.

Google ei myy puhelinnumeroasi tai muita henkilötietojasi. Saat lisätietoja osoitteesta privacy.google.com.