Zorg dat u klaar bent om een kwijtgeraakt Android-apparaat te zoeken

Als u zeker wilt weten of u uw telefoon, tablet of Wear OS-horloge kunt vinden wanneer u het apparaat kwijtraakt, controleert u of 'Vind mijn apparaat' het apparaat kan vinden.

Als u uw apparaat al bent kwijtgeraakt, bekijkt u meer informatie over hoe u het kunt zoeken, vergrendelen of wissen.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9.0 en hoger. Meer informatie over hoe u uw Android-versie controleert.

Ervoor zorgen dat uw apparaat kan worden gevonden

Nadat u via een Android-apparaat bent ingelogd op een Google-account, is 'Vind mijn apparaat' standaard ingeschakeld.

Als u 'Vind mijn apparaat' wilt gebruiken, moet het kwijtgeraakte Android-apparaat voldoen aan de volgende criteria:

• Het apparaat moet zijn ingeschakeld.
  • Het apparaat moet zijn ingelogd op een Google-account.
  • Het apparaat moet verbinding hebben via mobiele data of wifi.
  • Het apparaat moet zichtbaar zijn op Google Play.
  • Locatie moet zijn ingeschakeld.
  • 'Vind mijn apparaat' moet zijn ingeschakeld.
Stap 1: Controleren of 'Vind mijn apparaat' is ingeschakeld
Als u 'Vind mijn apparaat' heeft uitgeschakeld:
  1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging En dan Vind mijn apparaat. Als 'Beveiliging' niet wordt weergegeven, tikt u op Beveiliging en locatie of Google En dan Beveiliging.
  3. Zorg ervoor dat 'Vind mijn apparaat' is ingeschakeld.

Als u een tablet heeft die wordt gedeeld door meerdere mensen, kan alleen de eigenaar van de tablet deze instellingen wijzigen.

Stap 2: Controleren of 'Locatie' is ingeschakeld
  1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Locatie. Als 'Locatie' niet wordt weergegeven, tikt u op Beveiliging en locatie En dan Locatie.
  3. Schakel Locatie in.
Stap 3: Controleren of zichtbaarheid op Google Play is ingeschakeld
Als u een apparaat verbergt op Google Play, wordt het niet weergegeven in 'Vind mijn apparaat'. Een apparaat weergeven:
  1. Open play.google.com/settings.
  2. Kies het apparaat onder 'Zichtbaarheid'.
Stap 4: Controleren of het apparaat kan worden gevonden
  1. Open android.com/find.
  2. Log in op uw Google-account.
    Opmerking: Als dit apparaat meer dan één gebruikersprofiel heeft, logt u in met een Google-account dat zich in het hoofdprofiel bevindt. Meer informatie over gebruikersprofielen.
  3. Als u meerdere apparaten heeft, klikt u bovenaan het scherm op dit apparaat.

De app installeren

Installeer de app Vind mijn apparaat app zodat u met een Android-telefoon of -tablet een andere Android-telefoon of -tablet kunt zoeken.