Zorg dat u klaar bent om een kwijtgeraakt Android-apparaat te zoeken

Als u zeker wilt weten of u uw Android-apparaat of -tablet of Wear OS-horloge kunt vinden wanneer u het apparaat kwijtraakt, controleert u of 'Vind mijn apparaat' het apparaat kan vinden.

Als u uw apparaat al bent kwijtgeraakt, vindt u hier meer informatie over hoe u uw apparaat kunt zoeken, vergrendelen of wissen.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie

Ervoor zorgen dat uw apparaat kan worden gevonden

Nadat u via een Android-apparaat bent ingelogd op een Google-account, is 'Vind mijn apparaat' standaard ingeschakeld.

Als u 'Vind mijn apparaat' wilt gebruiken, moet het kwijtgeraakte Android-apparaat voldoen aan de volgende criteria:

• Het apparaat moet zijn ingeschakeld.
  • Het apparaat moet zijn ingelogd op een Google-account.
  • Het apparaat moet verbinding hebben via mobiele data of wifi.
  • Het apparaat moet zichtbaar zijn op Google Play.
  • Locatie moet zijn ingeschakeld.
  • 'Vind mijn apparaat' moet zijn ingeschakeld.
Stap 1: Controleren of 'Vind mijn apparaat' is ingeschakeld
Als u 'Vind mijn apparaat' heeft uitgeschakeld:
  1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie. (Als 'Beveiliging en locatie' niet wordt weergegeven, tikt u op Google en dan Beveiliging.)
  3. Tik op Vind mijn apparaat.
  4. Schakel De locatie van dit apparaat op afstand bepalen en Op afstand vergrendelen en wissen toestaan in.

Als u een tablet heeft die wordt gedeeld door meerdere mensen, kan alleen de eigenaar van de tablet deze instellingen wijzigen.

Stap 2: Controleren of Locatie is ingeschakeld
  1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en dan Locatie. (Als 'Beveiliging en locatie' niet wordt weergegeven, tikt u op Locatie.)
  3. Schakel Locatie in.
Stap 3: Controleren of zichtbaarheid op Google Play is ingeschakeld
Als u een apparaat verbergt op Google Play, wordt het niet weergegeven in 'Vind mijn apparaat'. Een apparaat weergeven:
  1. Open play.google.com/settings.
  2. Kies het apparaat onder Zichtbaarheid.
Stap 4: Controleren of het apparaat kan worden gevonden
  1. Open android.com/find.
  2. Log in op uw Google-account.
    Opmerking: Als dit apparaat meer dan één gebruikersprofiel heeft, logt u in met een Google-account dat zich in het hoofdprofiel bevindt. Meer informatie over gebruikersprofielen.
  3. Als u meerdere apparaten heeft, klikt u bovenaan het scherm op dit apparaat.

De app installeren

Installeer de app Vind mijn apparaat De app Vind mijn apparaat zodat u met een Android-telefoon of -tablet een andere Android-telefoon of -tablet kunt zoeken.