Zorgen dat u klaar bent om een kwijtgeraakt Android-apparaat te zoeken

Als je wilt weten of je je telefoon, tablet of Wear OS-horloge kunt vinden als je het apparaat kwijtraakt, controleer je of 'Vind mijn apparaat' het apparaat kan vinden. Als je het apparaat al bent kwijtgeraakt, vind je hier meer informatie over hoe je het apparaat kunt zoeken, vergrendelen of wissen.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Ervoor zorgen dat je apparaat kan worden gevonden

Als u een Android-telefoon wilt vinden, vergrendelen of wissen, moet de telefoon aan de volgende voorwaarden voldoen:

•   Het apparaat moet zijn ingeschakeld.
  •   Het apparaat moet zijn ingelogd op een Google-account.
  •   Het apparaat moet verbinding hebben via mobiele data of wifi.
  •   Het apparaat moet zichtbaar zijn op Google Play.
  •   'Locatie' moet zijn ingeschakeld.
  •   'Vind mijn apparaat' moet zijn ingeschakeld.
Stap 1: Controleren of 'Vind mijn apparaat' is ingeschakeld
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging En dan Vind mijn apparaat. Als 'Beveiliging' niet wordt weergegeven, tikt u op Beveiliging en locatie of Google En dan Beveiliging.
  3. Zorg ervoor dat 'Vind mijn apparaat' is ingeschakeld.

Tip: Als je een tablet hebt die wordt gedeeld door meerdere mensen, kan alleen de eigenaar van de tablet deze instellingen wijzigen.

Stap 2: Controleren of Locatie is ingeschakeld
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Locatie. Als u 'Locatie' niet ziet, gaat u naar de supportsite van uw telefoonfabrikant voor hulp.
  3. Schakel Locatie in.
Stap 3: Controleren of zichtbaarheid op Google Play is ingeschakeld
Belangrijk: Als je een apparaat verbergt op Google Play, wordt het niet in 'Vind mijn apparaat' weergegeven.
  1. Open play.google.com/settings.
  2. Kies het apparaat onder Zichtbaarheid.
Stap 4: Back-ups voor verificatie in twee stappen inschakelen
Belangrijk: Als u verificatie in twee stappen gebruikt voor uw account, moet u een back-uptelefoonnummer of back-upcode hebben.
  1. Ga naar uw Google-account.
  2. Tik op Beveiliging.
  3. Tik in het venster 'Inloggen bij Google' op Verificatie in twee stappen.
  4. Voeg ten minste één extra stap toe: ​        ​​
Met back-upopties kunt u weer toegang tot uw account krijgen als u uw wachtwoord bent vergeten, uw telefoon kwijtraakt of om een andere reden niet kunt inloggen. Meer informatie over hoe u verificatie in twee stappen en back-ups instelt.
Stap 5: Controleren of het apparaat kan worden gevonden
  1. Open android.com/find.
  2. Log in op je Google-account. Als dit apparaat meer dan één gebruikersprofiel heeft, log je in met een Google-account dat zich in het hoofdprofiel bevindt. Meer informatie over gebruikersprofielen
  3. Als je meerdere apparaten hebt, klik je bovenaan het scherm op dit apparaat.

De app installeren

Installeer de app Vind mijn apparaat app zodat je met een Android-telefoon of -tablet een andere Android-telefoon of -tablet kunt zoeken.