Zorgen dat je klaar bent om een kwijtgeraakt Android-apparaat te zoeken

Je kunt Vind mijn apparaat instellen zodat je bent voorbereid als je je telefoon, tablet, Wear OS-smartwatch, koptelefoon of iets anders waarop een trackertag is bevestigd, kwijtraakt.

Als je je apparaat al bent kwijtgeraakt, vind je hier meer informatie over hoe je je apparaat zoekt, beveiligt of wist.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Zorgen dat je apparaat kan worden gevonden

Stap 1: Check of je bent ingelogd op een Google-account
  1. Open Instellingen en dan Google op je apparaat.
    • Als het goed is, staan je accountnaam en e-mailadres hier.
  2. Laat je e-mailadres verifiëren.
Tip: Als je een gedeelde tablet hebt, kan alleen de eigenaar van de tablet deze instellingen wijzigen.
Stap 2: Controleren of Locatie is ingeschakeld
Belangrijk: Als je Locatie aanzet met bepaalde instellingen, kun je de locatie van je apparaat ook beschikbaar maken voor andere apps en services.
  1. Open Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Locatie.
  3. Zet Locatie aan.
Stap 3: Check of Vind mijn apparaat aanstaat
  1. Open Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Google en dan Alle services (als er tabbladen zijn) en dan Vind mijn apparaat.
  3. Check of Vind mijn apparaat gebruiken aanstaat.

Tip: In Android-versie 5.0 en lager vind je de instellingen voor Vind mijn apparaat in de app Google Instellingen.

Stap 4: Vind offline apparaten en apparaten die geen stroom meer hebben
  1. Open Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Google en dan Alle services (als er tabbladen zijn) en dan Vind mijn apparaat.
  3. Tik op Je offline apparaten vinden.

Instellingen voor offline apparaten vinden

Standaard is je apparaat ingesteld op 'Alleen via het netwerk in drukke gebieden', zodat het versleutelde recente locaties bij Google opslaat en offline apparaten van jou en anderen helpt vinden als onderdeel van een netwerk van Android-apparaten op basis van crowdsourcing. Deze instelling kun je op elk gewenst moment aanpassen.

• Uit: De versleutelde recente locaties van je apparaat worden niet opgeslagen en je Android-apparaat neemt niet deel aan het netwerk. Wat er gebeurt als je offline zoeken uitzet.
  • Zonder netwerk: Je apparaat neemt niet deel aan het netwerk. Je kunt je offline apparaten nog steeds vinden via hun versleutelde recente locaties die waren opgeslagen toen ze online waren. Offline zoeken zonder het netwerk
  • Alleen via het netwerk in drukke gebieden (standaard): Vind je offline apparaten via hun versleutelde recente locaties of via het netwerk in gebieden zoals luchthavens of drukke voetgangerszones. Offline zoeken in drukke gebieden
  • Via het netwerk in alle gebieden: Vind je offline apparaten via hun opgeslagen en versleutelde recente locaties of via het netwerk in gebieden met veel en weinig verkeer. Offline zoeken in alle gebieden

Als de batterij leeg is of het apparaat uitstaat

Voor ondersteunde apparaten, zoals de Pixel 8-serie en hoger, geldt dat als de batterij van het apparaat leeg is of het apparaat uitstaat, het Vind mijn apparaat-netwerk de telefoon nog een paar uur kan vinden nadat deze is uitgezet.

• Stel de optie in op Alleen via het netwerk in drukke gebieden of Via het netwerk in alle gebieden.
  • Zorg dat bluetooth en locatie aanstaan wanneer de telefoon wordt uitgezet.

Tip: Apparaten in het netwerk gebruiken bluetooth om te zoeken naar items in de buurt. Als ze je items waarnemen, sturen ze de locaties waar ze die items hebben waargenomen beveiligd naar Vind mijn apparaat. Je Android-apparaten doen hetzelfde om anderen te helpen hun offline items te vinden als ze in de buurt worden waargenomen. Hoe Vind mijn apparaat je gegevens verwerkt

Instructies voor Android 8.0 en lager

Voor Android 8.0 en lager:
  1. Open Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Google en dan Alle services (als er tabbladen zijn) en dan Vind mijn apparaat.
  3. Zet Recente locatie opslaan aan.
    • Als Recente locatie opslaan aanstaat, slaat je account je versleutelde recente locaties op zodat je offline apparaten en accessoires kunt vinden.
Stap 5: Check of je apparaat wordt vermeld op Google Play

Belangrijk: Als je een apparaat verbergt op Google Play, vind je het niet in Vind mijn apparaat.

1. Open https://play.google.com/library/devices.
  2. Vink linksboven het selectievakje Tonen in menu's aan.

Tip: Als je je account onlangs van een apparaat hebt verwijderd of het apparaat bent kwijtgeraakt, kun je het misschien nog enige tijd vinden in Vind mijn apparaat. Apparaten verbergen op Google Play

Stap 6: Check of je het apparaat kunt vinden
  1. Open android.com/find.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Als je meerdere apparaten hebt, selecteer je bovenaan het scherm je apparaat.
Tips:
  • Als je apparaat offline is en je Vind je offline apparaten hebt aangezet, kan Vind mijn apparaat de locatie van het apparaat toen het voor het laatst online was, tonen op basis van de versleutelde opgeslagen locatie.
  • Gebruik voor de beste resultaten de mobiele app Vind mijn apparaat om items via het netwerk te vinden. Als je Vind mijn apparaat op internet moet gebruiken, kun je je item standaard vinden op basis van de online locatie of de versleutelde opgeslagen locatie. Als je items wilt vinden via het Vind mijn apparaat-netwerk op het web, selecteer je Via netwerk in alle gebieden in de instellingen van Je offline apparaten vinden.
Stap 7: Installeer de app Vind mijn apparaat
  1. Installeer de app Vind mijn apparaat om je apparaten te beheren en te zoeken.
  2. Tik op Inloggen.

Tip: Als je een tablet hebt die wordt gedeeld door meerdere mensen, kan alleen de eigenaar van de tablet deze instellingen wijzigen.

Stap 8: Maak een back-upcode voor verificatie in 2 stappen

Belangrijk: Je kunt je apparaat vinden op https://android.com/find. Je kunt de Google-app Vind mijn apparaat ook gebruiken in de gastmodus met je e-mailadres en wachtwoord.

Als je je primaire Android-apparaat kwijtraakt en het op afstand wilt vergrendelen of wissen, zet je verificatie in 2 stappen aan. Omdat je primaire Android-apparaat de methode voor verificatie in 2 stappen kan zijn, bijvoorbeeld een verificatiecode, is het belangrijk dat je een back-upcode hebt. Als je geen back-upcodes of fysieke beveiligingssleutel hebt, kun je contact opnemen met je mobiele provider om een nieuwe simkaart te bestellen.

1. Ga naar je Google-account.
  2. Tik op Beveiliging.
  3. Tik onder Hoe u inlogt bij Google op Verificatie in 2 stappen.
  4. Tik op Back-upcodes.

Meer informatie over back-upcodes

Als je je wachtwoord bent vergeten, je apparaat kwijtraakt of om een andere reden niet kunt inloggen, kun je via back-ups weer toegang tot je account krijgen. Meer informatie over verificatie in 2 stappen en back-ups

Een fysieke beveiligingssleutel is een van de krachtigste methoden om je account te beschermen. Bewaar je fysieke beveiligingssleutel op een veilige locatie. Als je je primaire Android-apparaat kwijtraakt of het wordt gestolen, kun je met de fysieke sleutel inloggen op https://android.com/find. Meer informatie over opties voor beveiligingssleutels

Een koptelefoon of andere accessoires toevoegen

Een nieuw accessoire toevoegen
Gebruik Snel koppelen om je accessoire met je apparaat te verbinden. Meer informatie over hoe je Snel koppelen gebruikt
  1. Op je apparaat krijg je een prompt om je koptelefoon aan Vind mijn apparaat toe te voegen. Bluetooth-trackertags worden na de koppeling automatisch aan Vind mijn apparaat toegevoegd.
    • Het accessoire toevoegen: Tik op Toevoegen.
    • Als je het accessoire niet wilt toevoegen: Tik op Nee, bedankt.
  2. Als je de melding mist, volg je de onderstaande stappen om een eerder gekoppeld accessoire toe te voegen.
  3. Zoek je apparaat.

Trackertags

Je kunt trackertags gebruiken om zoekgeraakte items, zoals sleutels, bagage of fietsen, op te sporen en terug te vinden. Gebruik geen trackertags om huisdieren te volgen of gestolen items te vinden. Acceptabel gebruik voor trackertags

Eerder verbonden koptelefoon toevoegen
  1. Open Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Verbonden apparaten.
  3. Selecteer het apparaat.
  4. Tik op Vinden als verbinding is verbroken en dan Toevoegen.
Tip: Je kunt accessoires altijd uit Vind mijn apparaat verwijderen. Accessoires verwijderen uit Vind mijn apparaat