Gör den nya säkerhetskontrollen. Öka Google-kontots säkerhet på två minuter.

Radera ett Google-konto

Om du raderar ditt Google-konto påverkas all data som är kopplad till det kontot och de tjänster du använder, till exempel Gmail, Google Play eller YouTube.

Du kan radera ditt Google-konto när som helst, men det går kanske inte att återställa det. Det går även att ta bort kontot från Pixel-mobilerNexus-enheter eller andra Android-enheter utan att radera kontot.

Steg 1: Detta händer när du raderar kontot

När du raderar ditt Google-konto kan du inte längre använda följande saker:

• Tjänster där du behöver logga in, som Gmail, Drive och Kalender.
  • Data som är kopplad till kontot, t.ex. e-postmeddelanden och foton.
  • Prenumerationer och innehåll som du har köpt på YouTube, som filmer och TV-program.
  • Innehåll som du har köpt på Google Play, till exempel appar, filmer, spel och musik.
  • Information som du har sparat i Chrome.
  • Ditt användarnamn i Gmail. När du har raderat ditt användarnamn kan det varken användas av dig eller någon annan.

Om du använder en Android-enhet

Utan Google-konto förlorar du tillgången till några appar och tjänster på enheten.

• Google Play: Du kan inte hämta eller uppdatera appar eller spel från Play Butik. Du kan inte heller använda musik, filmer, böcker eller tidskrifter du har köpt. Detta omfattar musik som du har köpt någon annanstans än på Google Play och överfört till din musikmapp. Det kan hända att framsteg i spel, prestationer och annan data som är kopplad till ditt Google-konto i Google Play Spel försvinner.
  • Kontakter: Kontakter som sparats enbart i Google-kontot försvinner och kanske inte synkroniseras med enheterna.
  • Drive: Data sparas inte på Drive och säkerhetskopieras inte via Android Backup Service. Detta gäller bland annat foton du har tagit med enheten eller dokument som hämtats från e-postmeddelanden. Du kan inte hämta eller överföra filer.
Om du använder en Chromebook

När du har raderat Google-kontot finns följande inte längre kvar och kan inte användas:

• Chrome-appar som var kopplade till det raderade kontot – både gratis- och betalappar.
  • Chrome-tillägg som var kopplade till det raderade kontot – både gratis- och betaltillägg.

Du kan fortfarande låta andra använda Chromebook tillfälligt och logga in med ett Google-konto som inte har raderats.

Steg 2: Uppdatera och ladda ned information

När kontot raderas förlorar du tillgången till data i det. Gör så här innan du raderar kontot:

• Granska uppgifterna som är kopplade till kontot på Google Översikt.
  • Uppdatera dina uppgifter i tjänster där du loggar in med din Gmail-adress.
  • Uppdatera uppgifterna som behövs för att återställa lösenordet.
  • Läs mer om hur du hämtar din data.

Steg 3: Radera Google-kontot

1. Logga in på Mitt konto. Om du har glömt lösenordet följer du anvisningarna för att återställa kontot.
  2. Välj Radera kontot eller tjänster under Kontoinställningar.
  3. Välj en tjänst som ska tas bort, eller välj Radera Google-kontot och tillhörande data.
  4. Kolla igenom det som ska raderas och följ anvisningarna.
  5. Välj Radera. Läs mer om hur du återställer ett konto som tagits bort av misstag.

Om det inte går att följa de här stegen kan kontot ha skapats åt dig av en organisation eller ett företag. Kontakta administratören om du behöver hjälp.