Ta bort eller återställa ett Google-konto

Om du har tagit bort ditt Google-konto av misstag och nu försöker återställa det får du inte redan ha skapat ett nytt konto med samma användarnamn. Det kan inte finnas två konton med samma användarnamn samtidigt, så du måste byta användarnamn i det nya kontot först.

Om du tar bort ditt Google-konto påverkas alla produkter som är kopplade till det. Om du till exempel använder Gmail med kontot kommer du inte längre åt din e-post. Du kommer inte heller att kunna återanvända ditt Gmail-användarnamn. Granska de uppgifter som är kopplade till ditt Google-konto på Google Översikt innan du tar bort det.

Ta bort ett Google-konto

1. Logga in på startsidan för Google Konton. Om du har glömt lösenordet kan du återställa det.
  2. Klicka på Dataverktyg högst upp.
  3. Klicka sedan på Ta bort konto och data. Om den här länken inte visas längst ned på sidan kan det hända att kontot har skapats via en organisation eller ett företag. I så fall krävs det andra åtgärder för att ta bort kontot.
  4. Bekräfta borttagning av kontot. Du bekräftar borttagningen av kontot genom att välja ett av följande alternativ:
    • Ja, jag vill ta bort mitt konto.
    • Ja, jag är medveten om att jag fortfarande är ansvarig för eventuella utgifter som uppstår till följd av pågående ekonomiska transaktioner.

Du kan markera det senare alternativet utan risk om du inte har använt någon av Googles betalningsprodukter, som AdWords och Wallet, eller om du inte har några pågående ekonomiska transaktioner som är kopplade till de produkterna.

Återställa ett Google-konto

Om du har tagit bort ditt Google-konto av misstag nyligen kan du testa att återställa det.

1. Besök sidan för lösenordshjälp.
  2. Välj Jag vet inte vad jag har för lösenord.
  3. Följ stegen till det visas en länk till ett formulär där du verifierar din identitet.
  4. Klicka på länken och fyll i formuläret.