Radera eller återställa ett Google-konto

När du raderar ett Google-konto påverkas alla uppgifter som är kopplade till kontot. Du kommer till exempel inte längre åt e-post i Gmail eller dokument på Google Drive.

Detta händer när du raderar ett konto

När du raderar ett Google-konto förlorar du åtkomsten till tjänster som du har loggat in på och använt, till exempel Gmail, Drive och Kalender, dvs. allting som är kopplat till kontot, inklusive e-postmeddelanden, foton och register över transaktioner. Det går inte heller längre att visa prenumerationer på YouTube, filmer, spel eller musik du har köpt på Play eller lösenord som du har sparat i webbläsaren Chrome. När ditt användarnamn för Gmail har raderats kan du dessutom inte använda det längre, så det går inte att skapa ett nytt Google-konto med samma användarnamn.

Om du loggar in på andra tjänster med en Gmail-adress eller använder adressen för återställning av lösenord i andra tjänster ser du till att uppdatera uppgifterna i de aktuella tjänsterna innan du raderar Google-kontot.

Innan du raderar kontot är det viktigt att du granskar de uppgifter och produkter som är kopplade till kontot i Google Översikt.

Radera eller återställa ett Google-konto

Radera ett Google-konto
  1. Logga in på Mitt konto. Om du har glömt lösenordet kan du återställa det.
  2. Välj Radera kontot eller tjänster i avsnittet Kontoinställningar.
  3. Välj Radera Google-kontot och tillhörande data.
  4. Kolla igenom det som ska raderas och markera de två kryssrutorna längs ned på sidan.
  5. Välj Radera konto.

Obs! Om du raderar kontot förlorar du åtkomsten till all din data. Vi rekommenderar att du laddar ned all data innan du raderar kontot.

Om det inte går att följa de här stegen kan det hända att kontot har skapats via en organisation eller ett företag. I dessa fall krävs andra åtgärder för att radera kontot.

Återställa ett Google-konto

Om du har raderat ett Google-konto kan du försöka återställa det inom en kort tidsperiod.

1. Besök sidan för lösenordshjälp.
  2. Välj Jag har andra problem med att logga in.
  3. Verifiera din identitet genom att följa stegen på skärmen.

Obs! Det kan hända att det inte går att återställa ett Google-konto om det har länkats till en annan e-postadress, till exempel från Hotmail eller Yahoo.

Radera vissa tjänster från Google från kontot

1. Logga in på Mitt konto.
  2. Välj Radera kontot eller tjänster i avsnittet Kontoinställningar.
  3. Välj den tjänst du vill radera och följ anvisningarna på skärmen.
hc_author_kelly

Kaley jobbar i supportteamet för Google Konton och det är hon som har skrivit den här hjälpsidan. Du får gärna ge förslag på hur artikeln kan förbättras nedan.