Radera eller återställa ett Google-konto

Deleting your Google Account will affect all products associated with that account. Om du till exempel använder Gmail med kontot kommer du inte längre åt din e-post. Du kommer inte heller att kunna återanvända ditt Gmail-användarnamn. Granska de uppgifter och produkter som är kopplade till kontot i Google Översikt innan du raderar kontot.

Radera ett Google-konto

1. Besök sidan med inställningar för Google-konton. Om du har glömt lösenordet kan du återställa det.
  2. Klicka på Radera Google-kontot och tillhörande data på kortet Kontohantering. Om den här länken inte visas långt ned på sidan kan det hända att ditt konto skapades via en organisation eller ett företag. I så fall krävs olika steg för att radera kontot.
  3. Bekräfta borttagning av kontot. Du bekräftar borttagningen av kontot genom att välja ett av följande alternativ:
    • "Ja, jag vill radera kontot."
    • "Ja, jag bekräftar att jag fortfarande är ansvarig för eventuella debiteringar som uppstår till följd av väntande finansiella transaktioner och jag förstår att mina intäkter under vissa omständigheter inte betalas ut."

Du kan markera det senare alternativet utan risk om du inte har använt någon av Googles betalningsprodukter, som AdWords och Wallet, eller om du inte har några pågående ekonomiska transaktioner som är kopplade till de produkterna.

Radera uppgifterna i din profil på Google+

Om du vill behålla ditt Google-konto och bara radera din offentliga profil följer du anvisningarna för hur du raderar profilen på Google+.

Återställa ett Google-konto

Går det inte att återställa ett konto? Om du använder en e-postleverantör som Hotmail eller Yahoo som användarnamn för Google-kontot kontrollerar du att du inte har skapat ett annat konto med samma e-postleverantör. Det kan inte finnas två konton med samma användarnamn på samma gång. Därför måste du ändra användarnamnet för det nya kontot först.

Om du har raderat ditt Google-konto av misstag nyligen kan du testa att återställa det.

1. Besök sidan för lösenordshjälp.
  2. Välj alternativet Jag har andra problem med att logga in.
  3. Följ anvisningarna tills det visas en länk till ett formulär där du verifierar din identitet.
  4. Klicka på länken och fyll i formuläret.