Slett Google-kontoen din

Du kan når som helst slette Google-kontoen din. Hvis du ombestemmer deg, er det ikke sikkert at du kan gjenopprette den.

Trinn 1: Finn ut hva sletting av kontoen din innebærer

• Du mister alle dataene og alt innhold i den aktuelle kontoen, for eksempel e-poster, filer, kalendere og bilder.
  • Du kan ikke bruke Google-tjenester der du logger på med den aktuelle kontoen, for eksempel Gmail, Disk, Kalender eller Play.
  • Du mister tilgangen til abonnementer og innhold du har kjøpt på YouTube eller Google Play med den aktuelle kontoen, for eksempel apper, filmer, spill, musikk og TV-serier.

Mer data og innhold du mister

• Informasjon du har lagret i Chrome, for eksempel bokmerker.
  • Gmail-adressen din. E-poster som sendes til adressen, kommer ikke frem. Adressen din kan ikke brukes igjen – verken av deg eller noen andre.

Hvis du bruker en Android-enhet

Du kan ikke lenger bruke enkelte apper og tjenester på enheten din.

Google Play

• Du kan ikke laste ned eller oppdatere apper eller spill fra Play-butikken.
  • Du kan ikke bruke musikk, filmer, bøker eller tidsskrifter du har kjøpt.
  • Du mister musikk du har kjøpt andre steder og lagt til i Google Play.
  • Du kan miste spillfremgang, prestasjoner og andre Google Play-data fra kontoen din.

Kontakter

Du mister kontakter som bare er lagret i Google-kontoen din, og ikke atskilt på enheten din.

Disk

• Data lagres ikke i Disk. Disse dataene inkluderer bilder du har tatt med enheten, og filer du har lastet ned fra e-poster.
  • Du kan ikke laste ned filer fra eller laste opp filer til den slettede kontoen.

Hvis du bruker Chromebook

Du kan ikke bruke Chrome-apper eller -utvidelser for den slettede kontoen (uansett om de er gratis eller koster penger).

Du kan fortsatt

• la andre bruke Chromebooken din midlertidig
  • logge på med en Google-konto som ikke er slettet

Hvis kontoen din er hacket

Før du sletter en hacket eller sikkerhetsutsatt konto, bør du vurdere å bruke Sikkerhetssjekk for å finne ut hvilke deler av kontoen som ble brukt uten din tillatelse. På den måten kan du ta grep for å hindre at hackeren gjør ytterligere skade. Hvis du for eksempel

• lagrer passord i Google-kontoen din, kan du finne ut om noen har sett dem, slik at du vet om du må endre dem

• lagrer kontakter i Google-kontoen din, kan du finne ut om de har blitt lastet ned, slik at du kan be kontakter være oppmerksomme på mistenkelige e-poster

• bruker Google Pay for transaksjoner, kan du sjekke om det har vært noen uautoriserte betalinger, slik at du kan bestride dem

Viktig: Når kontoen din er slettet, kan du ikke lenger bruke Sikkerhetssjekk til å gjennomgå aktivitet i den.

Trinn 2: Sjekk og last ned informasjonen din

Før du sletter kontoen din:

Trinn 3: Slett kontoen din

Merk: Hvis du har mer enn én Google-konto, slettes ikke de andre kontoene hvis du sletter én av dem.

Sånn sletter du Google-kontoen din:

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personlig tilpasning i navigasjonspanelet til venstre.
  3. I panelet Last ned, slett eller lag en plan for dataene dine klikker du på Slett en tjeneste eller kontoen din.
  4. Klikk på Slett kontoen din i panelet Slett Google-kontoen din.

Fjern andre tjenester fra Google-kontoen din

Fjern en Google-konto fra enheten din

For å fjerne en konto fra enheten din uten å slette den, følg veiledningen nedenfor. Gå til produsentens nettsted for brukerstøtte hvis du ikke ser enheten din.

Gjenopprett kontoen din

Hvis du har ombestemt deg eller slettet kontoen ved et uhell, kan du muligens gjenopprette den. Finn ut hvordan du gjenoppretter kontoen din.