Slett Google-kontoen din

Hvis du sletter Google-kontoen din, påvirkes alle dataene som er knyttet til den aktuelle kontoen, samt alle tjenester du bruker, for eksempel Gmail, Google Play eller YouTube.

Du kan når som helst slette Google-kontoen din, men det er ikke sikkert du kan gjenopprette den igjen. Du kan også fjerne kontoen din fra Pixel-telefoner, Nexus-enheter eller andre Android-enheter uten å slette den.

Trinn 1: Dette skjer når du sletter kontoen din

Når du sletter Google-kontoen din, kan du ikke lenger bruke

• tjenester du må logge på, for eksempel Gmail, Disk og Kalender
  • dataene som er tilknyttet kontoen, deriblant e-poster, bilder og kjøpsbevis
  • abonnementer og innhold du har kjøpt på YouTube, for eksempel filmer og TV-programmer
  • innhold du har kjøpt på Google Play, for eksempel apper, filmer, spill og musikk
  • informasjon du har lagret i Chrome
  • Gmail-brukernavnet ditt – når dette er slettet, kan verken du eller noen andre bruke det på nytt
Hvis du bruker en Android-enhet

Uten Google-konto har du ikke tilgang til enkelte apper og tjenester på enheten din.

• Google Play: Du kan ikke laste ned eller oppdatere apper eller spill fra Play-butikken. Du mister også tilgangen til musikk, filmer, bøker og tidsskrifter du har kjøpt. Dette inkluderer all musikk du har kjøpt utenfor Google Play, og som er lastet opp i musikkskapet ditt. Spillfremgang, prestasjoner og andre data som er tilknyttet Google-kontoen din i Google Play Spill, kan også gå tapt.
  • Kontakter: Kontakter som bare er lagret i Google-kontoen din, går tapt, og det kan hende de ikke synkroniseres med enhetene dine.
  • Disk: Data blir ikke lagret på Disk eller sikkerhetskopiert via Android Backup Service. Dette inkluderer bilder du har tatt med enheten, og dokumenter du har lastet ned fra e-poster. Du kan ikke laste filer opp eller ned.
Hvis du bruker Chromebook

Når du sletter Google-kontoen din, mister du tilgangen til

• eventuelle Chrome-apper for den slettede kontoen – både de som er gratis, og de som koster penger
  • eventuelle Chrome-utvidelser for den slettede kontoen – både de som er gratis, og de som koster penger

Du kan fortsatt la andre bruke Chromebooken din midlertidig og logge på med en Google-konto som ikke er slettet.

Trinn 2: Oppdater og last ned informasjonen din

Når du sletter kontoen din, mister du tilgangen til dataene dine. Før du sletter kontoen, bør du

• gå gjennom informasjonen som er tilknyttet kontoen, i Google Oversikt
  • oppdatere informasjonen din for tjenester hvor du bruker Gmail-adressen din til å logge på
  • oppdatere informasjonen din for gjenoppretting av passord
  • finne ut hvordan du laster ned dataene dine

Trinn 3: Slett Google-kontoen din

1. Logg på Min konto. Hvis du har glemt passordet, kan du tilbakestille det.
  2. Velg Slett kontoen eller tjenester under «Kontoinnstillinger».
  3. Velg en tjeneste du vil slette, eller velg Slett Google-kontoen og tilhørende data.
  4. Gå gjennom det du sletter, og følg veiledningen.
  5. Velg Slett. Du kan finne ut hvordan du gjenoppretter kontoen din hvis du sletter den ved et uhell.

Hvis du ikke kan følge disse trinnene, kan det hende kontoen er opprettet av organisasjonen eller bedriften din. I så fall må du kontakte administratoren din for å få hjelp.