Slett Google-kontoen din

Hvis du sletter Google-kontoen din, påvirkes alle dataene som er knyttet til den aktuelle kontoen, samt alle tjenester du bruker, for eksempel Gmail, Google Play eller YouTube.

Du kan slette Google-kontoen din når som helst, men det er ikke alltid sikkert at du kan gjenopprette den.

Du kan også fjerne kontoen din fra Pixel-telefonerNexus-enheter eller andre Android-enheter uten å slette den.

Dette skjer når du sletter kontoen din

Når du sletter Google-kontoen din, kan du ikke lenger bruke følgende:

• Tjenester som krever at du logger på, for eksempel Gmail, Disk og Kalender.
  • Dataene som er tilknyttet kontoen, inkludert e-poster, bilder og kjøpsbevis.
  • Abonnementer og innhold du har kjøpt på YouTube, for eksempel filmer og TV-programmer.
  • Innhold du har kjøpt på Google Play, for eksempel apper, filmer, spill eller musikk.
  • Informasjon du har lagret i Chrome.
  • Gmail-brukernavnet ditt. Når du har slettet brukernavnet, kan verken du eller noen andre bruke det på nytt.

Merk: Hvis du bruker Gmail-adressen din til å logge på andre tjenester eller til gjenoppretting av passord, bør du oppdatere informasjonen i de aktuelle tjenestene før du sletter Google-kontoen din.

Hvis du bruker en Android-enhet

Uten Google-konto har du ikke lenger tilgang til bestemte apper og tjenester på Android-enheten din. Dette inkluderer de som står oppført nedenfor:

• Google Play: Du kan ikke laste ned eller oppdatere apper eller spill fra Play-butikken. Du kan heller ikke bruke musikk, filmer, bøker eller blader du har kjøpt i Google Play. Dette inkluderer all musikk du har kjøpt utenfor Google Play som er lastet opp i musikkskapet ditt. Spillfremgang, prestasjoner og andre data tilknyttet Google-kontoen din i Google Play Spill, kan gå tapt.
  • Kontakter: Alle kontaktene som bare er lagret i Google-kontoen, går tapt. I tillegg synkroniseres kanskje ikke kontaktene med enhetene dine lenger.
  • Disk: Data lagres ikke lenger i Disk og sikkerhetskopieres heller ikke av Android Backup Service. Dette inkluderer bilder du tar med enheten, eller dokumenter du har lastet ned fra e-poster. Du kan ikke laste filer opp eller ned.
Hvis du bruker Chromebook

Når du sletter Google-kontoen din, kan du ikke finne eller bruke noe av dette på Chromebooken din lenger:

• Alle Chrome-apper for den slettede kontoen – både de som er gratis, og de som koster penger.
  • Alle Chrome-utvidelser for den slettede kontoen – både de som er gratis, og de som koster penger.

Du kan fortsatt bruke gjestemodus og logge på Chromebooken med en Google-konto som ikke er slettet.

Før du sletter kontoen, er det viktig å gjennomgå data og produkter som er knyttet til kontoen din i Google Oversikt.

Slett Google-kontoen din

1. Logg på Min konto. Hvis du har glemt passordet ditt, kan du tilbakestille det.
  2. Velg Slett kontoene eller tjenestene dine i «Kontoinnstillinger»-delen.
  3. Velg Slett Google-kontoen og -dataene.
  4. Gjennomgå det du vil slette og merk av i begge boksene nederst på siden.
  5. Velg Slett konto.

Merk: Hvis du sletter kontoen din, mister du tilgangen til dataene dine. Vi anbefaler at du laster ned dataene dine før du sletter kontoen.

Hvis du ikke kan følge disse trinnene, er det mulig at kontoen din er opprettet gjennom en organisasjon eller et firma som krever ulike trinn for sletting.

Slett enkelte Google-tjenester fra kontoen din
  1. Logg på Min konto.
  2. I «Kontoinnstillinger»-delen velger du Slett kontoen eller tjenester.
  3. Velg tjenesten du vil slette, og følg instruksjonene på skjermen.

Gjenopprett en Google-konto

Du har liten tid til å gjenopprette en Google-konto etter at du har slettet den. Følg trinnene her for å prøve å gjenopprette Google-kontoen din.