Uw Google-account verwijderen

U kunt op elk gewenst moment uw Google-account verwijderen. Als u van gedachten verandert, kunt u het mogelijk niet meer herstellen.

Stap 1: Meer informatie over wat verwijdering van uw account betekent

• U raakt alle gegevens en content in dat account kwijt, zoals e-mails, bestanden, agenda's en foto's.
  • U kunt Google-services zoals Gmail, Drive, Agenda of Play niet meer gebruiken als u inlogt met dat account.
  • U raakt de toegang kwijt tot abonnementen en content die u heeft gekocht met dat account op YouTube of Google Play, zoals apps, films, games, muziek en tv-programma's.

Andere gegevens en content die u kwijtraakt

Als u een Android-apparaat gebruikt

U kunt sommige apps en services niet langer op uw apparaat gebruiken.

Google Play

• U kunt geen apps of games downloaden of updaten via de Play Store.
  • U kunt de muziek, films, boeken of tijdschriften die u heeft gekocht niet meer gebruiken.
  • U raakt alle muziek kwijt die u ergens anders heeft gekocht en die u heeft toegevoegd aan Google Play.
  • U raakt mogelijk gegevens uit uw account kwijt, bijvoorbeeld over de voortgang en prestaties van games of andere Google Play-gegevens.

Contacten

U raakt contacten kwijt die alleen in uw Google-account zijn opgeslagen en niet afzonderlijk op uw apparaat.

Drive

• Gegevens worden niet in Drive opgeslagen. Dit zijn onder andere foto's die met uw apparaat zijn gemaakt of bestanden die via e-mails zijn gedownload.
  • U kunt geen bestanden van en naar het verwijderde account downloaden of uploaden.
Als u een Chromebook gebruikt

U kunt kosteloze en betaalde Chrome-apps of -extensies voor het verwijderde account niet meer gebruiken.

U kunt nog steeds het volgende doen:

• Uw Chromebook tijdelijk door anderen laten gebruiken.
  • Inloggen met een Google-account dat niet verwijderd is.

Als uw account is gehackt

Voordat u een gehackt account verwijdert, kunt u Beveiligingscheck gebruiken om na te gaan welke gedeelten van uw account zonder uw toestemming zijn geopend. Op die manier kunt u stappen nemen om verdere schade door de hacker te voorkomen. Bijvoorbeeld:

• Als u wachtwoorden opslaat in uw Google-account, kunt u nagaan of ze zijn geopend zodat u weet of ze moeten worden gewijzigd.

• Als u contacten opslaat in uw Google-account, kunt u nagaan of ze zijn gedownload zodat u uw contacten kunt laten weten dat ze moeten opletten of ze verdachte berichten ontvangen.

• Als u Google Pay gebruikt voor transacties, kunt u controleren of er ongeautoriseerde betalingen zijn uitgevoerd zodat u ze kunt betwisten.

Belangrijk: Nadat uw account is verwijderd, kunt u Beveiligingscheck niet meer gebruiken om de activiteit in dat account te controleren.

Stap 2: Uw gegevens controleren en downloaden

Doe het volgende voordat u uw account verwijdert:

Stap 3: Uw account verwijderen

Opmerking: Als u meer dan één Google-account heeft, worden de andere accounts bij het verwijderen van een afzonderlijk account niet verwijderd.

Ga als volgt te werk om uw Google-account te verwijderen:

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik in het venster Je gegevens downloaden, verwijderen of hier een plan voor maken op Een service of je account verwijderen.
  4. Klik in het venster Je Google-account verwijderen op Je account verwijderen.

Andere services uit uw Google-account verwijderen

Als u niet uw hele Google-account wilt verwijderen, vindt u hier informatie over de volgende onderwerpen:

Een Google-account van uw apparaat verwijderen

Als u een account van uw apparaat wilt verwijderen zonder het account zelf op te zeggen, volgt u de onderstaande instructies. Als uw apparaat niet wordt weergegeven, bezoekt u de ondersteuningssite van de fabrikant.

Uw account herstellen

Als u van gedachten bent veranderd of uw account per ongeluk heeft verwijderd, kunt u het mogelijk terughalen. Meer informatie over hoe u uw account kunt herstellen