Uw Google-account verwijderen

U kunt uw Google-account op elk gewenst moment verwijderen. Als u van gedachten verandert, kunt u het mogelijk niet meer herstellen.

Stap 1: Meer informatie over wat verwijdering van uw account betekent

• U raakt alle gegevens en content in dat account kwijt, zoals e-mails, bestanden, agenda's en foto's.
  • U kunt geen gebruik maken van Google-services zoals Gmail, Drive, Agenda of Play wanneer u inlogt met dat account.
  • U raakt de toegang kwijt tot abonnementen en content die u heeft gekocht met dat account op YouTube of Google Play, zoals apps, films, games, muziek en tv-programma's.

Andere gegevens en content die u kwijtraakt

• Informatie die u heeft opgeslagen in Chrome, zoals bladwijzers.
  • Uw Gmail-adres. E-mails die naar dat adres worden verzonden, worden niet bezorgd. Uw adres kan niet opnieuw door u of iemand anders worden gebruikt.
Als u een Android-apparaat gebruikt

U kunt sommige apps en services niet langer op uw apparaat gebruiken.

Google Play

• U kunt geen apps of games downloaden of updaten via de Play Store.
  • U kunt geen muziek, films, boeken of tijdschriften gebruiken die u heeft gekocht.
  • U raakt alle muziek kwijt die u ergens anders heeft gekocht en die u heeft toegevoegd aan Google Play.
  • U raakt mogelijk gegevens uit uw account kwijt, bijvoorbeeld over de voortgang en prestaties van games of andere Google Play-gegevens.

Contacten

U raakt contacten kwijt die alleen in uw Google-account zijn opgeslagen en niet afzonderlijk op uw apparaat.

Drive

• Gegevens worden niet in Drive opgeslagen. Dit zijn onder andere foto's die met uw apparaat zijn gemaakt of bestanden die via e-mails zijn gedownload.
  • U kunt geen bestanden van en naar het verwijderde account downloaden of uploaden.
Als u een Chromebook gebruikt

U kunt kosteloze en betaalde Chrome-apps of -extensies voor het verwijderde account niet meer gebruiken.

U kunt nog steeds het volgende doen:

• Uw Chromebook tijdelijk door anderen laten gebruiken.
  • Inloggen met een Google-account dat nog niet is verwijderd.

Stap 2: Uw gegevens controleren en downloaden

Doe het volgende voordat u uw account verwijdert:

Stap 3: Uw account verwijderen

Opmerking: Als u meer dan één Google-account heeft, worden de andere accounts bij het verwijderen van een afzonderlijk account niet verwijderd.

1. Ga naar Uw Google-account verwijderen.
  2. Controleer wat u gaat verwijderen en volg de instructies.

Andere services uit uw Google-account verwijderen

Als u niet uw hele Google-account wilt verwijderen, vindt u hier informatie over de volgende onderwerpen:

Een Google-account van uw apparaat verwijderen

Als u een account van uw apparaat wilt verwijderen zonder het account zelf op te zeggen, volgt u de onderstaande instructies. Als uw apparaat niet wordt weergegeven, bezoekt u de ondersteuningssite van de fabrikant.

Uw account herstellen

Als u van gedachten bent veranderd of uw account per ongeluk heeft verwijderd, kunt u het mogelijk terughalen. Meer informatie over hoe u uw account kunt herstellen.

hc_author_accounts

Nick is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe hij de pagina kan verbeteren.