Je Google-account verwijderen

Je kunt je Google-account verwijderen wanneer je wilt. Als je van gedachten verandert, kun je het account na een bepaalde tijd misschien niet meer herstellen.

Stap 1: Meer informatie over wat verwijdering van je account betekent

• Je raakt alle gegevens en content in dat account kwijt, zoals e-mails, bestanden, agenda's en foto's.
  • Je kunt Google-services zoals Gmail, Drive, Agenda of Play niet meer gebruiken als je inlogt met dat account.
  • Je raakt de toegang kwijt tot abonnementen en content die je hebt gekocht met dat account op YouTube of Google Play, zoals apps, films, games, muziek en tv-programma's.

Andere gegevens en content die je kwijtraakt

Als je een Android-apparaat gebruikt

Je kunt sommige apps en services niet meer gebruiken op je apparaat.

Google Play

• Je kunt geen apps of games downloaden of updaten via de Play Store.
  • Je kunt de muziek, films, boeken of tijdschriften die je hebt gekocht niet meer gebruiken.
  • Je raakt alle muziek kwijt die je ergens anders hebt gekocht en die je hebt toegevoegd aan Google Play.
  • Je raakt misschien gegevens uit je account kwijt, bijvoorbeeld over de voortgang en prestaties van games of andere Google Play-gegevens.

Contacten

Je raakt contacten kwijt die alleen in je Google-account zijn opgeslagen en niet afzonderlijk op je apparaat.

Drive

• Gegevens worden niet in Drive opgeslagen. Dit zijn onder andere foto's die met je apparaat zijn gemaakt of bestanden die via e-mails zijn gedownload.
  • Je kunt geen bestanden van en naar het verwijderde account downloaden of uploaden.
Als je een Chromebook gebruikt

Je kunt geen Chrome-apps of -extensies gebruiken voor het verwijderde account.

Je kunt nog steeds het volgende doen:

• Je Chromebook tijdelijk door anderen laten gebruiken.
  • Inloggen met een Google-account dat niet verwijderd is.

Als je account is gehackt

Voordat je een gehackt account verwijdert, kun je de Beveiligingscheck gebruiken om na te gaan welke gedeelten van je account zonder je toestemming zijn geopend. Op die manier kun je stappen nemen om verdere schade door de hacker te voorkomen. Bijvoorbeeld:

• Als je wachtwoorden opslaat in je Google-account, kun je nagaan of ze zijn geopend zodat je weet of ze moeten worden gewijzigd.

• Als je contacten opslaat in je Google-account, kun je nagaan of ze zijn gedownload zodat je je contacten kunt laten weten dat ze alert moeten zijn op verdachte berichten.

• Als je Google Wallet gebruikt voor transacties, kun je checken of er ongeautoriseerde betalingen zijn uitgevoerd zodat je ze kunt betwisten.

Belangrijk: Nadat je account is verwijderd, kun je de Beveiligingscheck niet meer gebruiken om de activiteit in dat account te checken.

Stap 2: Check en download je gegevens

Doe het volgende voordat je je account verwijdert:

Stap 3: Verwijder je account

Opmerking: Als je meer dan één Google-account hebt, worden de andere accounts bij het verwijderen van een afzonderlijk account niet verwijderd.

1. Ga naar het gedeelte Gegevens en privacy van je Google-account.
  2. Scroll naar Je opties voor gegevens en privacy.
  3. Selecteer Meer opties en dan Je Google-account verwijderen.
  4. Volg de instructies om je account te verwijderen.

Andere services uit je Google-account verwijderen

Als je niet je hele Google-account wilt verwijderen, vind je hier informatie over de volgende onderwerpen:

Een Google-account van je apparaat verwijderen

Als je een account van je apparaat wilt verwijderen zonder het account zelf op te zeggen, volg je de onderstaande instructies. Als je je apparaat niet ziet, ga je naar de supportsite van de fabrikant.

Je account herstellen

Als je van gedachten verandert of je account per ongeluk hebt verwijderd, kun je het account misschien binnen een bepaalde periode herstellen. Meer informatie over hoe je je account herstelt.

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.