Google-tilin poistaminen

Voit poistaa Google-tilisi milloin tahansa. Jos muutat mielesi, et välttämättä pysty palauttamaan tiliä.

Vaihe 1: Lue, mitä tilin poistaminen merkitsee

• Menetät kaikki tilillä olevat tiedot ja sisällöt, kuten sähköpostit, tiedostot, kalenterit ja valokuvat.
  • Et voi käyttää Googlen palveluita, joihin kirjaudut kyseisellä tilillä, esimerkiksi Gmailia, Drivea, Kalenteria tai Playta.
  • Menetät kyseisellä tilillä ostamiesi YouTube- tai Google Play ‑tilausten ja ‑sisältöjen käyttöoikeudet. Näihin kuuluvat mm. sovellukset, elokuvat, pelit, musiikki ja TV-ohjelmat.

Muut menetettävät tiedot ja sisällöt

• Chromeen tallentamasi tiedot, esim. kirjamerkit
  • Gmail-osoitteesi – tähän osoitteeseen lähetetyt sähköpostiviestit eivät tule perille ja kukaan ei voi enää käyttää sitä
Jos käytät Android-laitetta

Et voi enää käyttää tiettyjä sovelluksia ja palveluita laitteellasi.

Google Play

• Et voi ladata sovelluksia tai pelejä Play Kaupasta tai päivittää niitä.
  • Et voi käyttää ostamaasi musiikkia, elokuvia, kirjoja tai lehtiä.
  • Muualta ostamasi ja Google Playhin lisäämäsi musiikki poistetaan Playsta.
  • Saatat menettää tililläsi olevat pelien edistymis- ja saavutustiedot ja muut Google Play ‑tiedot.

Yhteystiedot

Menetät yhteystiedot, jotka on tallennettu vain Google-tilillesi ja joita ei ole tallennettu erikseen laitteellesi.

Drive

• Tietoja ei tallenneta Driveen. Tämä sisältää laitteellasi otetut valokuvat ja sähköposteista ladatut tiedostot.
  • Et voi ladata tai lähettää tiedostoja poistetulle tilille.
Jos käytät Chromebookia

Et voi käyttää poistetulla tilillä mitään maksuttomia tai maksullisia Chrome-sovelluksia tai ‑laajennuksia.

Voit edelleen

• antaa muiden käyttää Chromebookiasi väliaikaisesti
  • kirjautua sisään Google-tilillä, jota ei ole poistettu.

Vaihe 2: Tarkista ja lataa tietosi

Ennen kuin poistat tilisi:

Vaihe 3: Poista tilisi

Huom. Jos sinulla on useampi kuin yksi Google-tili, jokainen niistä on poistettava erikseen.

1. Valitse Google-tilin poistaminen.
  2. Tarkista poistettavat tiedot ja noudata ohjeita.

Muiden palvelujen poistaminen Google-tililtä

Jos et halua poistaa koko Google-tiliä, tutustu seuraaviin ohjeisiin:

Google-tilin poistaminen laitteelta

Jos haluat poistaa tilin laitteeltasi poistamatta tiliä kokonaan, toimi seuraavien ohjeiden mukaan. Jos laitteesi ei ole luettelossa, käy laitteen valmistajan tukisivustolla.

Tilin palauttaminen

Jos muutat mielesi tai olet poistanut tilisi vahingossa, sen palauttaminen saattaa olla mahdollista. Lue lisää tilin palauttamisesta.