Google-tilin poistaminen

Google-tilisi poistaminen vaikuttaa kaikkiin tiliin yhdistettyihin tietoihin sekä kaikkiin käyttämiisi palveluihin, kuten Gmailiin, Google Playhin ja YouTubeen.

Voit poistaa Google-tilisi milloin tahansa, mutta tilin palauttaminen ei välttämättä onnistu aina.

Tilin poistamisen vaikutus

Kun poistat Google-tilisi, et voi enää käyttää

• kirjautumista edellyttäviä palveluja, kuten Gmail, Drive ja Kalenteri
  • tiliisi liitettyjä tietoja, kuten sähköpostit, valokuvat ja tapahtumien tiedot
  • YouTube-tilauksia
  • Google Playssa ostamaasi sisältöä, kuten elokuvat, pelit tai musiikki
  • Chromeen tallentamiasi tietoja
  • Gmail-käyttäjänimeäsi. Kun käyttäjänimi on poistettu, et voi käyttää sitä uudelleen. Et voi myöskään luoda uutta Google-tiliä samalla käyttäjänimellä.

Huom. Jos kirjaudut muihin palveluihin Gmail-osoitteesi avulla tai käytät sitä salasanan palauttamiseen, muista päivittää tietosi palveluissa ennen Google-tilin poistamista.

Jos käytät Android-laitetta

Ilman Google-tiliä et voi enää käyttää tiettyjä sovelluksia ja palveluja Android-laitteellasi, mukaan lukien seuraavat:

• Google Play: Et voi ladata tai päivittää sovelluksia tai pelejä Play Kauppa -sovelluksesta. Et voi myöskään käyttää Google Playsta ostamaasi musiikkia, elokuvia, kirjoja tai aikakauslehtiä. Tämä sisältää kaiken musiikkisäilöön lähettämäsi musiikin, jonka olet ostanut muualta kuin Google Playsta. Pelien edistyminen, saavutukset ja muut Google Play Peleissä Google-tiliisi yhdistetyt tiedot voivat kadota.
  • Yhteystiedot: Kaikki Google-tilillesi tallennetut yhteystiedot menetetään. Yhteystietoja ei välttämättä synkronoida enää laitteillesi.
  • Drive: Tietoja ei voi enää tallentaa Driveen tai varmuuskopioida Android Backup Servicen kautta. Tämä sisältää laitteellasi ottamasi valokuvat ja sähköposteista ladatut asiakirjat.
Jos käytät Chromebookia

Kun poistat Google-tilisi, et löydä tai voi käyttää seuraavia Chromebookillasi:

• kaikki poistetun tilin Chrome-sovellukset – sekä ilmaiset että maksulliset
  • kaikki poistetun tilin Chrome-laajennukset – sekä ilmaiset että maksulliset.

Voit edelleen käyttää Guest Modea ja kirjautua Chromebookiisi Google-tilillä, jota ei ole poistettu.

Tarkista ennen tilin poistamista tiliisi liittyvät tiedot ja tuotteet Google Hallintapaneelissa.

Google-tilin poistaminen

1. Kirjaudu Oma tili -sivulle. Jos olet unohtanut salasanasi, pyydä uusi salasana.
  2. Valitse Tiliasetukset-osiossa Poista tilisi tai palveluita.
  3. Valitse Poista Google-tili ja tilin tiedot.
  4. Tarkista poistettavat tiedot ja merkitse molemmat valintaruudut sivun alaosassa.
  5. Valitse Poista tili.

Huom. Jos poistat tilisi, et voi enää käyttää siihen liittyviä tietojasi. Suosittelemme tietojen lataamista ennen tilin poistamista.

Jos et voi suorittaa näitä vaiheita, tilin on saattanut luoda organisaatio tai yritys. Siinä tapauksessa tili poistetaan eri tavalla.

Tiettyjen Google-palveluiden poistaminen tililtä
  1. Kirjaudu Oma tili -sivulle.
  2. Valitse Tiliasetukset-osiossa Poista tilisi tai palveluita.
  3. Valitse poistettava palvelu ja seuraa näytön ohjeita.

Google-tilin palauttaminen

Voit palauttaa Google-tilin hetken ajan sen poistamisen jälkeen. Yritä palauttaa Google-tilisi näiden ohjeiden mukaan.

hc_author_kelly

Tämän ohjesivun on kirjoittanut Kaley, tilien tukitiimin jäsen. Jos sinulla on parannusehdotuksia artikkeliin, kerro ne alla.