Google-tilin poistaminen tai palauttaminen

Jos poistit tilisi vahingossa ja yrität palauttaa sen käyttöön, tarkista, oletko luonut uuden tilin samalla käyttäjänimellä. Kahdella tilillä ei voi olla samanaikaisesti sama käyttäjänimi, joten sinun täytyy ensin vaihtaa uuden tilin käyttäjänimi.

Google-tilisi poistaminen vaikuttaa kaikkiin tiliin liitettyihin tuotteisiin. Jos käytät Gmailia tililläsi, et voi enää käyttää kyseistä sähköpostiosoitetta. Et myöskään voi ottaa Gmail-käyttäjänimeäsi uudelleen käyttöön. Tarkista ennen tilin poistamista tiliisi yhdistetyt tiedot Google Dashboardista.

Google-tilin poistaminen

1. Kirjaudu sisään Google-tilien etusivulla. Jos olet unohtanut salasanasi, pyydä uusi salasana.
  2. Valitse sivun yläosasta Tietojen hallintatyökalut.
  3. Valitse Tietojen hallintatyökalut -kohdassa Poista tili ja tiedot. Jos et näe tätä linkkiä sivun alaosassa, tilin on saattanut luoda organisaatio tai yritys. Siinä tapauksessa tili poistetaan eri tavalla.
  4. Vahvista tilin poisto. Poista tili valitsemalla seuraavat vaihtoehdot:
    • Kyllä, haluan poistaa tilini.
    • Kyllä. Hyväksyn, että olen edelleen vastuussa kaikista vireillä olevien maksutapahtumien kuluista.

Voit huoleti valita jälkimmäisen vaihtoehdon, jos et ole käyttänyt Googlen maksullisia tuotteita, kuten AdWordsia ja Walletia, tai jos sinulla ei ole näihin tuotteisiin liittyviä vireillä olevia maksutapahtumia.

Google-tilin palauttaminen

Jos poistit Google-tilisi vahingossa, voit yrittää palauttaa sen, jos toimit nopeasti:

1. Siirry Google-tilien palauttaminen -sivulle.
  2. Valitse En tiedä salasanaani.
  3. Seuraa vaiheita, kunnes näet henkilöllisyyden varmistamislinkin.
  4. Klikkaa linkkiä ja täytä lomake.