Slet din Google-konto

Hvis du sletter din Google-konto, påvirker det alle data, der er knyttet til den pågældende konto, samt eventuelle tjenester, du bruger, som f.eks. Gmail, Google Play og YouTube.

Du kan til enhver tid slette din Google-konto, men det er ikke altid muligt at gendanne den.

Hvad sker der, når du sletter din konto

Når du har slettet din Google-konto, vil du ikke længere kunne bruge følgende:

• Tjenester, der kræver, at du logger ind via en konto, som f.eks. Gmail, Drev og Kalender
  • Data, der er knyttet til din konto, herunder e-mails, billeder og betalingsoversigter
  • Abonnementer og indhold, du har købt på YouTube, som f.eks. film og tv-serier
  • Indhold, du har købt i Google Play, som f.eks. film, spil eller musik
  • Oplysninger, du har gemt i Chrome
  • Dit Gmail-brugernavn. Når først kontoen er slettet, kan du ikke bruge den igen senere, og du kan ikke oprette en ny Google-konto med samme brugernavn

Bemærk! Hvis du bruger din Gmail-adresse til at logge ind på andre tjenester, eller hvis du bruger den til gendannelse af adgangskoden i andre tjenester, skal du sørge for at opdatere dine oplysninger i disse tjenester, før du sletter din Google-konto.

Hvis du bruger en Android-enhed

Uden en Google-konto vil du ikke længere have adgang til visse apps og tjenester på din Android-enhed. Du vil bl.a. miste adgangen til følgende:

• Google Play: Du vil ikke kunne downloade eller opdatere apps eller spil fra appen Play Butik. Du vil heller ikke kunne bruge musik, film, bøger eller magasiner, du har købt i Google Play. Dette omfatter også al den musik, du har købt uden for Google Play, som blev uploadet til dit musikskab. Du kan miste spilstatus, resultater og andre data, der er knyttet til din Google-konto i Google Play Spil.
  • Kontaktpersoner: Du mister alle kontaktpersoner, der kun er gemt på din Google-konto. Kontaktpersoner kan heller ikke længere synkroniseres med dine enheder.
  • Drev: Data vil ikke længere kunne gemmes i Drev eller sikkerhedskopieres via Android Backup Service. Dette omfatter billeder, du tager med din enhed, eller dokumenter, du har downloadet fra e-mails.
Hvis du bruger en Chromebook

Når du har slettet din Google-konto, vil du ikke kunne finde eller bruge følgende på din Chromebook:

• Eventuelle Chrome-apps til den slettede konto – både gratis og købte
  • Eventuelle Chrome-udvidelser til den slettede konto – både gratis og købte

Du vil stadig kunne bruge delefunktionen og logge ind på din Chromebook med en Google-konto, der ikke er slettet.

Inden du sletter din konto, bør du gennemgå de data og produkter, der er knyttet til kontoen, i Google Betjeningspanel.

Slet din Google-konto

1. Log ind på Min konto. Hvis du har glemt din adgangskode, kan du nulstille den.
  2. Vælg Slet tjenester eller hele din konto i sektionen "Kontopræferencer".
  3. Vælg Slet Google-kontoen og de tilhørende data.
  4. Kontrollér det, du er ved at slette, og markér begge afkrydsningsfelterne nederst på siden.
  5. Vælg Slet konto.

Bemærk! Når du har slettet din konto, har du ikke længere adgang til dine data. Vi anbefaler, at du downloader dine data, før du sletter din konto.

Hvis du ikke kan følge denne vejledning, er din konto muligvis blevet oprettet via en organisation eller virksomhed, som kræver en anden sletningsprocedure.

Slet bestemte Google-tjenester fra din konto
  1. Log ind på Min konto.
  2. Vælg Slet tjenester eller hele din konto i sektionen "Kontopræferencer".
  3. Vælg den tjeneste, du gerne vil slette, og følg vejledningen på skærmen.

Gendan en Google-konto

Du har kun kort tid til at gendanne din Google-konto, efter du har slettet den. Følg vejledningen her for at prøve at gendanne din Google-konto.