Sijaintihistorian määrittäminen

Sijaintihistoria on koko Google-tiliä koskeva asetus, joka tallentaa käyntikohteesi, kun mukanasi on seuraavat ehdot täyttävä mobiililaite:

• olet kirjautuneena Google-tilillesi
  • sijaintihistoria on käytössä
  • laitteen Sijainnin ilmoittaminen ‑asetus on käytössä.

Sijaintihistorian käyttöönotto voi tarjota monia etuja Googlen tuotteissa ja palveluissa. Voit esimerkiksi saada personoituja karttoja, käyntikohteisiisi perustuvia suosituksia, apua puhelimesi löytämiseen, reaaliaikaisia tietoja työmatkasi liikenteestä sekä hyödyllisempiä mainoksia.

• Google-tilin sijaintihistoria on oletuksena pois käytöstä, ja sinun on otettava se itse käyttöön.
  • Voit keskeyttää sijaintihistorian milloin tahansa Google-tilisi Toimintojen hallinnasta.
  • Voit valita, mitä tietoja sijaintihistoriaan tallennetaan. Voit tarkistaa paikat, joissa olet käynyt, sekä muokata tai poistaa tietoja Google Mapsin aikajanan kautta.

Jos keskeytät sijaintihistorian tai poistat siihen tallennettuja sijaintitietoja, mutta Verkko- ja sovellustoiminta tai joitakin muita asetuksia on käytössä, Google-tilillesi voidaan yhä tallentaa sijaintitietoja käyttäessäsi muita Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluja. Sijaintitietoja voidaan esimerkiksi tallentaa Haun ja Mapsin käyttösi yhteydessä, jos Verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, tai lisätä kuviisi, jos se on sallittu kamerasovelluksesi asetuksista.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 8.0:aa tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Sijaintihistorian ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

Voit poistaa tilisi sijaintihistorian käytöstä milloin tahansa. Jos käytät oppilaitoksen tai työnantajan myöntämää tiliä, järjestelmänvalvojan tulee ensin aktivoida asetus käyttöösi. Tämän jälkeen voit käyttää sijaintihistoriaa tavalliseen tapaan.

1. Valitse Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Sijaintihistoria ja sitten Hallinnoi asetusta.
  4. Valitse, voivatko tilisi tai laitteesi lähettää sijaintihistorian tietoja Googlelle:
    • Tili ja kaikki laitteet: Ota Käytä sijaintihistoriaa käyttöön tai pois käytöstä sivun yläreunasta.
    • Vain tietyt laitteet: Ota laite käyttöön tai poista se käytöstä Tämä laite- tai Muut tiliä käyttävät laitteet ‑kohdasta.

Jos käytät selainta, siirry Google-tilisi Toimintojen hallinta ‑osioon. Kirjaudu tarvittaessa sisään. Ota sijaintihistoria käyttöön tai pois käytöstä sivun yläreunasta.

Kun sijaintihistoria on käytössä

• Google vastaanottaa sijaintihistorian tietoja vain laitteilta, joille olet kirjautuneena ja joiden Sijainnin ilmoittaminen ‑asetus on käytössä.
  • Voit määrittää Sijainnin ilmoittaminen ‑asetuksen erikseen kullakin laitteella, jolle olet kirjautuneena, ja valita, mitkä laitteet lähettävät sijaintihistoriaan lisättäviä sijaintitietoja. Voit valita haluamasi seuraavista sijaintihistorian asetuksista:
    • Vain tiettyjen laitteiden sijainti ilmoitetaan.
    • Kaikkien laitteiden sijainti ilmoitetaan.
    • Google-tilisi sijaintihistoria poistetaan käytöstä. Tällöin yhdenkään laitteesi sijaintia ei ilmoiteta eikä tilisi sijaintihistoriaan tallenneta uusia tietoja.
  • Sijaintihistorian asetusten muuttaminen ei vaikuta muihin laitteesi sijaintipalveluihin, kuten Googlen sijaintipalveluihin tai Paikanna puhelin ‑asetukseen.

Kun sijaintihistoria on pois käytöstä

• Sijaintihistoriaasi ei tallenneta uusia sijaintitietoja.
  • Aiempia tapahtumia ei poisteta sijaintihistoriastasi. Voit poistaa sijaintihistoriasi manuaalisesti.
  • Sijaintihistorian poistaminen käytöstä ei vaikuta muihin laitteesi sijaintipalveluihin, kuten Googlen sijaintipalveluihin tai Paikanna puhelin ‑asetukseen.
  • Verkko- ja sovellustoiminta ja jotkin muut asetukset voivat jatkaa sijaintitietojen tallentamista Haun, Mapsin ja muiden palvelujen käytön yhteydessä, vaikka olisit poistanut sijaintihistorian käytöstä.

Sijaintihistorian poistaminen

Voit ylläpitää ja poistaa sijaintihistorian tietoja Google Mapsin aikajanan kautta. Voit poistaa sijaintihistorian kokonaan tai osittain. Jos poistat sijaintihistorian tietoja aikajanan kautta, et voi katsoa niitä enää uudelleen.

1. Valitse Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Sijaintihistoria.
  4. Valitse sivun alareunasta Hallinnoi aikajanaa. Laitteesi avaa Google Mapsin Google Maps.
  5. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  6. Valitse alareunasta Poista koko sijaintihistoria tai Poista sijaintihistorian aikaväli.

Jos käytät selainta, siirry osoitteeseen maps.google.com/timeline. Kirjaudu tarvittaessa sisään. Voit poistaa käyntikohteita aikajanan kautta yksitellen tai päivämäärän mukaan, minkä lisäksi voit poistaa koko sijaintihistorian.

Huom. Aikajana ei tällä hetkellä ole käytettävissä Etelä-Koreassa. Voit ottaa sijaintihistorian käyttöön tai keskeyttää sen Toimintojen hallinnasta sekä poistaa sijaintihistorian tiedot.

Sijaintihistorian poistamisen seuraukset

• Jos poistat sijaintihistorian kokonaan, jotkin Googlen sovellukset eivät välttämättä toimi kuten aiemmin.
  • Verkko- ja sovellustoiminta ja jotkin muut asetukset voivat jatkaa sijaintitietojen tallentamista Haun, Mapsin ja muiden palvelujen käytön yhteydessä, vaikka olisit poistanut sijaintihistorian.

Sijaintihistorian käyttö- ja diagnostiikkatiedot

Kun sijaintihistoria on käytössä, laitteesi voi lähettää Googlelle myös diagnostiikkatietoja sijaintihistorian ominaisuuksien toiminnasta. Jos poistat sijaintihistorian käytöstä, voit valita, jaetaanko käyttö- ja diagnostiikkatietoja.

Kaikkia käyttö- ja diagnostiikkatietoja käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Tiedot, joita laitteesi voi jakaa

Laitteesi voi lähettää Googlelle tietoja sijaintihistorian parantamiseksi. Laitteesi voi lähettää esimerkiksi seuraavia tietoja:

• mobiiliverkko-, GPS-, Wi-Fi- tai Bluetooth-yhteyksien laatu ja kesto
  • sijaintiasetustesi tila
  • uudelleenkäynnistykset ja kaatumisraportit
  • sovellukset, joilla sijaintihistoria otettiin käyttöön tai poistettiin käytöstä
  • akun varaustaso
Kuinka jaetut tiedot auttavat Googlea parantamaan palveluitaan

Käyttö- ja diagnostiikkatietojen avulla voidaan parantaa Google-sovelluksia ja ‑tuotteita sekä Android-laitteita. Google voi käyttää tietoja esimerkiksi seuraavien ominaisuuksien parantamiseen:

• Akunkesto: Tiedot eniten akkua käyttävistä ominaisuuksista ja sovelluksista voivat auttaa Googlea vähentämään usein käytettyjen ominaisuuksien virrankulutusta.
  • Sijainnin tarkkuus: Google voi käyttää sijaintiantureiden ja asetusten tietoja sovellusten ja palvelujen sijaintiarvioiden parantamiseen.

Lisätietoja muista sijaintiasetuksista