Slå på totrinnsbekreftelse

Med totrinnsbekreftelse kan du legge til et ekstra sikkerhetslag for kontoen din i tilfelle passordet ditt blir stjålet. Når du har konfigurert totrinnsbekreftelse, kan du logge på kontoen med

• passordet ditt
  • telefonen din

Tillat totrinnsbekreftelse

1. Åpne Google-kontoen din.
  2. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet.
  3. Under «Slik logger du på Google» velger du Totrinnsbekreftelse og så Kom i gang.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Tips: Hvis du bruker en konto via jobb, skole eller en annen gruppe, fungerer muligens ikke denne fremgangsmåten. Hvis du ikke kan konfigurere totrinnsbekreftelse, kan du kontakte administratoren din for å få hjelp.

Bekreft at det er deg, med et trinn 2

Når du har slått på totrinnsbekreftelse, må du fullføre et trinn 2 for å bekrefte at det er deg, når du logger på. For å beskytte kontoen din ber Google deg om å fullføre et bestemt trinn 2.

Bruk forespørsler fra Google

Vi anbefaler at du logger på med forespørsler fra Google. Det er enklere å trykke på en forespørsel enn å skrive inn en bekreftelseskode. Forespørsler kan også bidra til å beskytte mot SIM-bytte og annen hacking basert på telefonnumre.

Forespørsler fra Google er pushvarslinger du mottar på

• Android-telefoner som er logget på Google-kontoen din.
  • iPhoner med Smart Lock-appen , Gmail-appen , Google Foto-appen Foto, YouTube-appen YouTube eller Google-appen logget på Google-kontoen din

Basert på enhets- og posisjonsinformasjonen i varselet kan du

• tillate påloggingen, hvis du har bedt om den, ved å trykke på Ja
  • blokkere påloggingen, hvis du ikke har bedt om den, ved å trykke på Nei

For å øke sikkerheten kan Google be om PIN-koden din eller en annen bekreftelse.

Bruk andre bekreftelsesmetoder

Du kan konfigurere andre bekreftelsesmetoder i tilfelle du

• vil ha ekstra beskyttelse mot nettfisking
  • ikke kan motta forespørsler fra Google
  • mister telefonen din
Bruk sikkerhetsnøkler for å få ekstra beskyttelse mot nettfisking

En fysisk sikkerhetsnøkkel er en liten enhet du kan kjøpe for å bekrefte at det er deg, når du logger på. Når vi må forsikre oss om at det er deg, trenger du bare å koble nøkkelen til telefonen, nettbrettet eller datamaskinen. Bestill sikkerhetsnøkler.

For å logge på nye enheter kan du også bruke sikkerhetsnøkkelen som er innebygd i en kompatibel telefon.

Tips: Sikkerhetsnøkler bidrar til å beskytte Google-kontoen din mot nettfisking når en hacker prøver å lure deg til å oppgi passordet ditt eller andre personopplysninger. Finn ut mer om nettfisking.

Bruk Google Autentisering eller andre apper for bekreftelseskoder
Viktig: Oppgi aldri bekreftelseskodene dine til noen.

Når du ikke har internettilkobling eller mobildekning, kan du konfigurere Google Autentisering eller en annen app som oppretter bekreftelseskoder for engangsbruk.

For å bekrefte at det er deg, skriver du inn bekreftelseskoden på påloggingsskjermen.

Bruk en bekreftelseskode fra en SMS eller et anrop
Viktig: Oppgi aldri bekreftelseskodene dine til noen.
En sekssifret kode kan sendes til et nummer du har oppgitt tidligere. Koder kan bli sendt via SMS eller et taleanrop, avhengig av innstillingen du har valgt. For å bekrefte at det er deg, skriver du inn koden på påloggingsskjermen.
Tips: Selv om alle typer totrinnsbekreftelse gir bedre kontosikkerhet, kan bekreftelseskoder som sendes via SMS eller anrop, være sårbare for hacking basert på telefonnumre.
Bruk reservekoder
Viktig: Oppgi aldri reservekoder til noen.
Du kan skrive ut eller laste ned et sett med åttesifrede reservekoder for å oppbevare dem på et trygt sted. Reservekoder er nyttige hvis du mister telefonen.

Hopp over trinn 2 på godkjente enheter

Hvis du ikke vil oppgi et ekstra bekreftelsestrinn hver gang du logger på datamaskinen eller telefonen, merker du av for «Ikke spør igjen på denne datamaskinen» eller «Ikke spør igjen på denne enheten».
Viktig: Merk bare av i dette feltet på enheter du bruker regelmessig og ikke deler med andre.

Relaterte ressurser

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.