Kaksivaiheisen vahvistuksen laittaminen päälle

Kaksivaiheinen vahvistus parantaa tilisi suojausta siltä varalta, että salasanasi varastetaan. Kun olet ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, voit kirjautua tilillesi

• salasanasi
  • tai puhelimen avulla.

Kaksivaiheinen vahvistus käyttöön

1. Avaa Google-tilisi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Suojaus.
  3. Valitse "Miten kirjaudut Googleen" ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus ja sitten Aloita.
  4. Seuraa näytön ohjeita.

Vinkki: Jos käytät työpaikan, oppilaitoksen tai muun ryhmän tiliä, näistä ohjeista ei välttämättä ole hyötyä. Jos et voi ottaa kaksivaiheista vahvistusta käyttöön, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Henkilöllisyyden vahvistaminen toisella vaiheella

Kun kaksivaiheinen vahvistus on käytössä, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi toisella vaiheella, kun kirjaudut sisään. Tilisi suojaamiseksi Google pyytää sinua suorittamaan toisen vaiheen.

Google-kehotteiden käyttö

Suosittelemme, että kirjaudut sisään Google-kehotteiden avulla. Kehotteen napauttaminen on helpompaa kuin vahvistuskoodin lisääminen. Lisäksi kehotteet voivat suojata sinua SIM-kortin vaihtamiselta ja muilta puhelinnumeroon perustuvilta hakkeroinneilta.

Google-kehotteet ovat ilmoituksia, joita lähetetään

• Android-puhelimille, joilla olet kirjautuneena sisään Google-tilillesi
  • iPhoneille, joissa on Smart Lock ‐sovellus , Gmail-sovellus , Google Kuvat ‐sovellus Kuvat, YouTube-sovellus YouTube tai Google-sovellus , jolla olet kirjautuneena sisään Google-tilillesi.

Ilmoituksessa on tietoja kirjautumislaitteesta ja ‑sijainnista. Voit

• sallia kirjautumisen, jos pyysit sitä itse, napauttamalla Kyllä
  • estää kirjautumisen, jos et pyytänyt sitä itse, napauttamalla Ei.

Lisäsuojaustoimena Google voi pyytää PIN-koodiasi tai muuta vahvistusta.

Muiden vahvistusmenetelmien käyttö

Voit valita toisen vahvistustavan, jos

• haluat lisäsuojaa tietojenkalastelua vastaan
  • et voi vastaanottaa Google-kehotteita
  • hukkaat puhelimesi
Tietojenkalastelulta suojautuminen suojausavainten avulla

Suojausavain on pieni ostettava laite, joka toimii henkilöllisyyden todentajana kirjautumisen yhteydessä. Kun meidän on varmistettava, että sinä kirjaudut sisään, voit yhdistää avaimen puhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Tilaa suojausavaimia.

Voit kirjautua uusille laitteille myös yhteensopivan puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen avulla.

Vinkki: Suojausavaimella voit suojella Google-tiliäsi tietojenkalastelun yrityksiltä. Ne ovat tilanteita, joissa hakkeri yrittää huijata sinua kertomaan salasanasi tai muita henkilökohtaisia tietoja. Lue lisää tietojenkalastelusta.

Google Authenticator ja muut vahvistuskoodisovellukset
Tärkeää: Älä koskaan anna vahvistuskoodejasi kenellekään.

Jos sinulla ei ole internetyhteyttä tai mobiilipalvelua, voit ottaa käyttöön Google Authenticatorin tai toisen sovelluksen, joka luo kertakäyttöisiä vahvistuskoodeja.

Vahvista henkilöllisyytesi lisäämällä vahvistuskoodi kirjautumisnäytölle.

Vahvistuskoodi tekstiviestillä tai puhelimitse
Tärkeää: Älä koskaan anna vahvistuskoodejasi kenellekään.
Kuusilukuinen koodi voidaan lähettää aiemmin lisäämääsi numeroon. Koodeja voidaan lähettää tekstiviestinä tai kertoa äänipuhelussa valintasi mukaan. Vahvista henkilöllisyytesi lisäämällä koodi kirjautumisnäytölle.
Vinkki: Kaikki kaksivaiheinen vahvistuksen muodot parantavat tilin suojausta, mutta tekstiviestillä tai puhelimitse saadut vahvistuskoodit voivat paljastua, jos puhelinnumerosi hakkeroidaan.
Varakoodien käyttäminen
Tärkeää: Älä koskaan anna varakoodejasi kenellekään muulle.
Voit tulostaa tai ladata kahdeksannumeroisia varakoodeja, jotka on säilytettävä turvallisessa paikassa. Varakoodit ovat hyödyllisiä, jos kadotat puhelimesi.

Toisen vaiheen ohittaminen luotetulla laitteella

Jos et halua tehdä vahvistuksen toista vaihetta aina, kun kirjaudut tietokoneelle tai puhelimelle, valitse "Älä kysy uudelleen tällä tietokoneella" tai "Älä kysy uudelleen tällä laitteella".
Tärkeää: Valitse tämä vaihtoehto vain, jos käytät laitetta säännöllisesti etkä jaa sitä kenenkään kanssa.