Beskyt din konto med totrinsbekræftelse

Med totrinsbekræftelse (også kendt som totrinsgodkendelse) føjer du et ekstra sikkerhedsniveau til din konto i tilfælde af, at din adgangskode bliver stjålet. Når du har konfigureret totrinsbekræftelse, logger du ind på din konto med to trin ved hjælp af:

• Noget, du kender, f.eks. din adgangskode
  • Noget, du har, f.eks. din telefon

Aktivér totrinsbekræftelse

1. Åbn din Google-konto.
  2. Vælg Sikkerhed i navigationspanelet.
  3. Under "Login på Google" skal du vælge Totrinsbekræftelse efterfulgt af Kom godt i gang.
  4. Følg vejledningen på skærmen.

Din konto, brugernavn@gmail.com, er knyttet til dit arbejde eller din skole. Hvis du ikke kan konfigurere totrinsbekræftelse, skal du kontakte din administrator.

Bekræft din identitet med et andet trin

Når du har aktiveret totrinsbekræftelse, skal du fuldføre endnu et trin for at bekræfte din identitet, når du logger ind. Af hensyn til din kontosikkerhed beder Google dig om at fuldføre et andet trin.

Brug Google-loginbeskeder

Vi anbefaler, at du logger ind med Google-loginbeskeder. Det er nemmere at trykke på en loginbesked end at angive en bekræftelseskode. Loginbeskeder kan også beskytte mod SIM-kapring og andre former for hacking, der er baseret på telefonnummeret.

Google-loginbeskeder er push-notifikationer, som du modtager på:

• Android-telefoner, der er logget ind på din Google-konto
  • iPhones med Gmail-appen eller Google-appen , der er logget ind på din Google-konto

Du kan gøre følgende på baggrund af oplysningerne om enheden og placeringen i notifikationen:

• Tillad login, hvis du har anmodet om det, ved at trykke på Ja
  • Bloker login, hvis du ikke har anmodet om det, ved at trykke på Nej

Som et ekstra sikkerhedstrin beder Google muligvis om din pinkode eller en anden form for bekræftelse.

Brug andre bekræftelsesmetoder

Du kan konfigurere andre bekræftelsesmetoder, hvis du:

• Vil have ekstra beskyttelse mod phishing
  • Ikke kan modtage Google-loginbeskeder
  • Mister din telefon

Brug sikkerhedsnøgler til at øge beskyttelsen mod phishing

En fysisk sikkerhedsnøgle er en lille enhed, du kan købe og bruge til at bekræfte din identitet ved login. Når vi tjekker, om det er dig, der logger ind, skal du bare oprette forbindelse til din telefon, tablet eller computer ved hjælp af nøglen. Bestil dine sikkerhedsnøgler.

Du kan muligvis også bruge den sikkerhedsnøgle, der er indbygget i en kompatibel telefon, til at logge ind på nye enheder.

Tip! Sikkerhedsnøgler hjælper med at beskytte din Google-konto mod phishingangreb, når en hacker forsøger at narre dig til at oplyse din adgangskode eller andre personlige oplysninger. Få flere oplysninger om phishingangreb.

Brug Google Authenticator eller andre apps til bekræftelseskoder

Vigtigt! Oplys aldrig dine bekræftelseskoder til andre.

Du kan konfigurere Google Authenticator eller en anden app, der opretter bekræftelseskoder til engangsbrug, når du ikke har en internetforbindelse eller mobiltjeneste.

Angiv bekræftelseskoden på loginskærmen for at bekræfte din identitet.

Brug en bekræftelseskode fra en sms eller et opkald

Vigtigt! Oplys aldrig dine bekræftelseskoder til andre.
Der kan blive sendt en sekscifret kode til et nummer, du tidligere har angivet. Koder kan blive sendt i en sms eller via et taleopkald, afhængigt af hvilken indstilling du har valgt. Bekræft din identitet ved at angive koden på loginskærmen.
Tip! Alle former for totrinsbekræftelse øger kontosikkerheden, men bekræftelseskoder, der sendes via sms eller opkald, kan være sårbare over for hacking, der er baseret på telefonnummeret.

Brug alternative bekræftelseskoder

Vigtigt! Oplys aldrig dine alternative bekræftelseskoder til andre.
Du kan udskrive eller downloade en række ottecifrede alternative bekræftelseskoder og gemme dem et sikkert sted. Alternative bekræftelseskoder er nyttige, hvis du mister din telefon.

Spring det andet trin over på godkendte enheder

Hvis du ikke vil angive et andet bekræftelsestrin, hver gang du logger ind på din computer eller telefon, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Spørg ikke igen på denne computer".
Vigtigt! Markér kun dette afkrydsningsfelt på enheder, du bruger regelmæssigt og ikke deler med andre.