Pålogging med app-passord

Et app-passord er en sikkerhetskode på 16 siffer som kan brukes for å gi en app eller enhet tilgang til Google-kontoen din. Hvis du bruker 2-trinns bekreftelse og ser «feil passord»-feilmeldingen når du prøver å logge på Google-kontoen din, kan du kanskje løse problemet ved å bruke et app-passord. Vanligvis trenger du bare å skrive inn app-passordet én gang per app eller enhet, så du slipper å huske det.

Merk: Hvis du bruker iPhone med iOS 8.3 eller høyere eller en Mac-datamaskin med OSX 10.10.3 eller høyere, trenger du ikke lenger app-passord for å bruke totrinnsbekreftelse når du bruker Gmail eller andre Google-apper fra iTunes. Du trenger heller ikke app-passord hvis du bruker Google-alternativet i e-postklienten som er innebygd i iOS.

Grunner til at du kanskje trenger app-passord

Når du registrerer deg for 2-trinns bekreftelse, sender vi deg vanligvis bekreftelseskoder. Disse kodene fungerer imidlertid ikke for enkelte apper og enheter, f.eks. Outlook. Du må i stedet autorisere appen eller enheten ved å generere og skrive inn et app-passord den første gangen du logger på Google-kontoen din.

Sånn genererer du app-passord:
  1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på App-passord i «Google-pålogging»-panelet. Skriv inn passordet ditt hvis du blir bedt om det.
    Merk: Hvis du ikke kan åpne siden, er totrinnsbekreftelse
    • ikke konfigurert for kontoen din
    • bare konfigurert for sikkerhetsnøkler
  4. Klikk på Velg app nederst, og velg deretter appen du bruker.
  5. Klikk på Velg enhet, og velg enheten du bruker.
  6. Klikk på Generer.
  7. Følg veiledningen for å skrive inn app-passordet (koden på 16 tegn i det gule feltet) på enheten din.
  8. Klikk på Ferdig.

Når du er ferdig, ser du ikke app-passordkoden igjen. Men du ser en liste over apper og enheter du har opprettet app-passord for.

Merk: Det kan hende du ikke får opprette app-passord for mindre sikre apper. Finn ut mer om tillatelse av mindre sikre apper.

Har du glemt app-passordet?

Hvert app-passord brukes bare én gang. Du kan generere et nytt app-passord når du trenger det – selv for en app eller enhet du har autorisert tidligere.

Påloggingen mislykkes fortsatt

Hvis du bruker en app som ikke er laget av Google, og du ikke kan logge på, kan det hende appen har en usikker påloggingsprosess. Hvis det finnes en tilsvarende app fra Google, anbefaler vi at du bruker den i stedet. Hvis du for eksempel ikke kan logge på en e-postapp, bør du bruke Gmail-appen.

Løs problemer med Microsoft Outlook

Microsoft Outlook godtar ikke brukernavnet og passordet mitt etter at jeg la til 2-trinns bekreftelse i Google-kontoen min

Trinn 1: Lag et app-passord for Outlook

Med app-passord kan brukere av totrinnsbekreftelse få tilgang til kontoene sine fra apper eller enheter som ikke støtter bekreftelseskoder eller andre bekreftelsesmetoder.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på App-passord i «Google-pålogging»-panelet​.
    1. Hvis du ikke kan åpne siden, er totrinnsbekreftelse ikke konfigurert for kontoen din eller bare konfigurert for sikkerhetsnøkler.
  4. Klikk på Velg app nederst, og velg deretter appen du bruker.
  5. Klikk på Velg enhet, og velg enheten du bruker.
  6. Klikk på Generer.
  7. Følg veiledningen for å skrive inn app-passordet (koden på 16 tegn i det gule feltet) på enheten din.
  8. Klikk på Ferdig.

Når du har klikket på Ferdig, ser du ikke app-passordkoden igjen. Men det er ikke noe problem, ettersom du bare bruker hvert passord én gang. Du kan alltid generere et nytt app-passord når du blir bedt om det – selv for enheter eller apper du har autorisert før.

Trinn 2: Oppdater Google-kontoinformasjonen din i Microsoft Outlook

Hvis Microsoft Outlook fortsatt ber deg om brukernavnet og passordet ditt, kan du legge inn app-passordet du genererte i trinn 1, i passordfeltet.

Hvis dialogvinduet som ber deg om brukernavn og passord, ikke vises lenger, kan du legge til app-passordet i den aktuelle kontoen ved å gå til Fil og deretter Info og deretter Kontoinnstillinger og deretter Kontoinnstillinger.

Klikk på Endre i E-post-fanen i dialogboksen som åpnes, og skriv inn app-passordet i passordfeltet. Klikk på Neste, og følg trinnene for å fullføre.

Jeg legger til en Google-konto i Microsoft Outlook for første gang, og jeg bruker 2-trinns bekreftelse.

Trinn 1: Lag et app-passord for Outlook

Med app-passord kan brukere av totrinnsbekreftelse få tilgang til kontoene sine fra apper eller enheter som ikke støtter bekreftelseskoder eller andre bekreftelsesmetoder.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på App-passord i «Google-pålogging»-panelet​.
    1. Hvis du ikke kan åpne siden, er totrinnsbekreftelse ikke konfigurert for kontoen din eller bare konfigurert for sikkerhetsnøkler.
  4. Klikk på Velg app nederst, og velg deretter appen du bruker.
  5. Klikk på Velg enhet, og velg enheten du bruker.
  6. Klikk på Generer.
  7. Følg veiledningen for å skrive inn app-passordet (koden på 16 tegn i det gule feltet) på enheten din.
  8. Klikk på Ferdig.

Når du har klikket på Ferdig, ser du ikke app-passordkoden igjen. Men det er ikke noe problem, ettersom du bare bruker hvert passord én gang. Du kan alltid generere et nytt app-passord når du blir bedt om det – selv for enheter eller apper du har autorisert før.

Trinn 2: Legg til app-passordet ditt i Microsoft Outlook

Hvis dette er den første gangen du konfigurerer Microsoft Outlook, skal det åpnes et dialogvindu som ber deg om brukernavnet og passordet ditt. I stedet for å skrive inn passordet for Google-kontoen din skriver du inn app-passordet du genererte i trinn 1.

Hvis du allerede har en Microsoft Outlook-konto og vil legge til en ny, går du til Fil og deretter Info og klikker på Legg til konto. Skriv inn app-passordet ditt i passordfeltet. Klikk på Neste og følg trinnene for å fullføre. Vær tålmodig – dette kan ta noen minutter.