Logg på med app-passord

Tips: App-passord anbefales ikke og er i de fleste tilfeller unødvendige. For å beskytte kontoen din, bruk «Logg på med Google» for å knytte apper til Google-kontoen din.

Et app-passord er en 16-sifret adgangskode som gir mindre sikre apper eller enheter tilgang til Google-kontoen din. App-passord kan bare brukes med kontoer som har totrinnsbekreftelse slått på.

Når bør du bruke app-passord?

Tips: iPhone- og iPad-enheter med iOS 11 eller nyere krever ikke app-passord. Bruk i stedet «Logg på med Google».

Hvis appen ikke tilbyr «Logg på med Google», kan du gjøre ett av følgende:

• Bruk app-passord
  • Bytt til en sikrere app eller enhet

Opprett og bruk app-passord

Viktig: For å opprette et app-passord må du ha totrinnsbekreftelse for Google-kontoen din.

Hvis du bruker totrinnsbekreftelse og får en feilmelding om at passordet er feil når du logger på, kan du prøve å bruke et app-passord.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Velg Sikkerhet.
  3. Velg Totrinnsbekreftelse under «Google-pålogging».
  4. Velg App-passord nederst på siden.
  5. Skriv inn et navn som gjør det lettere å huske hvor du skal bruke app-passordet.
  6. Velg Generer.
  7. For å skrive inn app-passordet, følg veiledningen på skjermen. App-passordet er koden på 16 tegn som genereres på enheten din.
  8. Velg Ferdig.

Hvis du har konfigurert totrinnsbekreftelse, men ikke finner alternativet for å legge til et app-passord, kan dette skyldes følgende:

Tips: Du må vanligvis skrive inn app-passordet én gang per app eller enhet.

Grunner til at du kanskje trenger app-passord

Tips: Ikke opprett app-passord med mindre appen eller enheten du vil knytte til kontoen din, ikke har «Logg på med Google».

Når du bruker totrinnsbekreftelse, kan noen mindre sikre apper eller enheter bli blokkert fra å få tilgang til Google-kontoen din. App-passord kan brukes for å gi den blokkerte appen eller enheten tilgang til Google-kontoen din.
App-passord oppheves etter endring av passord

For å beskytte kontoen din blir app-passordene dine opphevet når du endrer passordet for Google-kontoen din. For å fortsette å bruke en app med Google-kontoen din, opprett et nytt app-passord.

Tips: Hvis appen tilbyr «Logg på med Google», anbefaler vi at du bruker den funksjonen for å knytte appen til Google-kontoen din.

Har du glemt app-passordet?

Hvert app-passord kan bare sjekkes én gang. Du kan når som helst generere et nytt app-passord.

Gjør dette hvis du har mistet en enhet som bruker app-passord:

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Trykk på Sikkerhet øverst.
  3. Trykk på App-passord, og opphev app-passordene fra enheten du har mistet. Det kan hende du må logge på igjen.
Du kan fortsatt ikke logge på

Hvis du bruker en tredjepartsapp og ikke kan logge på, kan det hende at appens påloggingsprosess ikke er sikker. Prøv å oppdatere til den nyeste versjonen av appen, og bruk «Logg på med Google» hvis det er et alternativ.

Tips: Du kan også bytte til en sikrere app.

Fjerning av app-passord

Hvis du mister en enhet eller ikke lenger bruker en app som er autorisert med app-passord, anbefaler vi at du opphever app-passordet. Dette bidrar til å sikre at ingen kan få tilgang til Google-kontoen din fra den aktuelle enheten eller appen.

Slik fjerner du et app-passord:

1. Gå til app-passordene dine.
  2. Finn appen du vil oppheve passordet for, i listen over apper med app-passord.
  3. For å fjerne tilgangen fra appen, klikk på Fjern Remove.

Tips:

• Hvis du bruker Android 4.0 eller nyere, anbefaler vi at du fjerner «Android» fra appene som har tilgang til kontoen din.
  • Når du har opphevet app-passordet, har ikke appen tilgang til Google-kontoen din lenger.
Løs problemer med Microsoft Outlook
  • Bruk «Logg på med Google»:
    • Prøv å logge på Outlook med brukernavnet for Google-kontoen din. Sørg for at du har den nyeste versjonen av Outlook-appen eller -programmet.
  • Bruk et app-passord:
    • Hvis totrinnsbekreftelse er slått på for Google-kontoen din og du ikke kan bruke «Logg på med Google», kan du bruke et app-passord.
true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.