Pålogging med app-passord

Et app-passord er en 16-sifret kode som gir en app eller enhet som ikke er fra Google, tilgang til Google-kontoen din. App-passord kan bare brukes med kontoer som har totrinnsbekreftelse slått på.

Bruk av app-passord

For å beskytte kontoen din, bruk «Logg på med Google» for å koble apper til Google-kontoen din. Hvis appen du bruker, ikke tilbyr dette alternativet, kan du

• bruke app-passord til å koble til Google-kontoen din
  • bytte til en sikrere app

Opprett og bruk app-passord

Merk: Hvis du bruker totrinnsbekreftelse og ser feilmeldingen «Feil passord» når du prøver å få tilgang til Google-kontoen din, kan et app-passord løse problemet.

1. Gå til Google-kontoen.
  2. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Velg App-passord i «Google-pålogging»-panelet. Mulige grunner hvis du ikke ser dette alternativet:
    • Totrinnsbekreftelse er ikke konfigurert for kontoen din.
    • Totrinnsbekreftelse er bare konfigurert for sikkerhetsnøkler
    • Kontoen din administreres gjennom jobb, skole eller en annen organisasjon.
    • Du har slått på Avansert beskyttelse for kontoen din.
  4. Velg Velg app nederst, og velg deretter appen du bruker.
  5. Velg Velg enhet, og velg enheten du bruker.
  6. Velg Generer.
  7. Følg veiledningen for å skrive inn app-passordet. App-passordet er koden på 16 tegn i det gule feltet på enheten din.
  8. Velg Ferdig.

Vanligvis trenger du bare å skrive inn app-passordet én gang per app eller enhet, så du slipper å huske det.

Det kan hende du ikke kan bruke app-passord for mindre sikre apper. Finn ut mer om mindre sikre apper.

Grunner til at du kanskje trenger app-passord

Når du bruker totrinnsbekreftelse, kan noen apper eller enheter bli blokkert fra å få tilgang til Google-kontoen din. App-passord kan brukes for å gi den blokkerte appen eller enheten tilgang til Google-kontoen din.

Merk: Når det er mulig, bør du koble apper til Google-kontoen din ved å velge «Logg på med Google»-alternativet, som er tilgjengelig i mange apper.

Har du glemt app-passordet?

Hvert app-passord brukes bare én gang. Du kan generere et nytt app-passord når du trenger det – selv for en app eller enhet du har autorisert tidligere.

Påloggingen mislykkes fortsatt

Hvis du bruker en app som ikke er laget av Google, og du ikke kan logge på, kan det hende appen har en usikker påloggingsprosess. Prøv å oppdatere til den nyeste versjonen av appen og se etter alternativet «Logg på med Google», som er tilgjengelig i mange apper. Du kan også vurdere å bytte til en sikrere app

Løs problemer med Microsoft Outlook

Hvis du har problemer med å logge på Google-kontoen din med Microsoft Outlook, kan du

1. bruke «Logg på med Google»
    • Prøv å logge på Outlook med brukernavnet for Google-kontoen din. Sjekk at du bruker den nyeste versjonen av Outlook-appen eller -programmet.
  2. bruke et app-passord
    • Hvis totrinnsbekreftelse er slått på for Google-kontoen din og du ikke kan bruke «Logg på med Google», kan du bruke et app-passord.