Logg på med app-passord

Tips: App-passord anbefales ikke og er i de fleste tilfeller unødvendige. For å beskytte kontoen din, bruk «Logg på med Google» for å koble apper til Google-kontoen din.

Et app-passord er en 16-sifret adgangskode som gir mindre sikre apper eller enheter tilgang til Google-kontoen din. App-passord kan bare brukes med kontoer som har totrinnsbekreftelse slått på.

Bruk av app-passord

Tips: iPhone- og iPad-enheter med iOS 11 eller nyere krever ikke app-passord. Bruk i stedet «Logg på med Google».

Hvis appen ikke tilbyr «Logg på med Google», kan du gjøre ett av følgende:

• Bruk app-passord
  • Bytt til en sikrere app eller enhet

Opprett og bruk app-passord

Hvis du bruker totrinnsbekreftelse og får en feilmelding om at passordet er feil når du logger på, kan du prøve å bruke et app-passord.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Velg Sikkerhet.
  3. Velg App-passord under «Google-pålogging». Du må kanskje logge på. Hvis du ikke har dette alternativet, kan det være fordi
    1. totrinnsbekreftelse er ikke konfigurert for kontoen din
    2. totrinnsbekreftelse er bare konfigurert for sikkerhetsnøkler
    3. kontoen din administreres gjennom jobb, skole eller en annen organisasjon
    4. du har slått på Avansert beskyttelse
  4. Nederst velger du Velg app og appen du bruker og så Velg enhet og velger enheten du bruker og så Generer.
  5. Følg veiledningen for å skrive inn app-passordet. App-passordet er koden på 16 tegn i det gule feltet på enheten din.
  6. Trykk på Ferdig.

Tips: Vanligvis trenger du bare å skrive inn app-passordet én gang per app eller enhet, så du slipper å huske det.

Grunner til at du kanskje trenger app-passord

Tips: Ikke opprett app-passord med mindre appen eller enheten du vil koble til kontoen din, ikke har «Logg på med Google».

Når du bruker totrinnsbekreftelse, kan noen mindre sikre apper eller enheter bli blokkert fra å få tilgang til Google-kontoen din. App-passord kan brukes for å gi den blokkerte appen eller enheten tilgang til Google-kontoen din.

App-passord oppheves etter endring av passord

For å beskytte kontoen din blir app-passordene dine opphevet når du endrer passordet for Google-kontoen din. For å fortsette å bruke en app med Google-kontoen din, opprett et nytt app-passord.

Tips: Hvis appen tilbyr «Logg på med Google», anbefaler vi at du bruker den funksjonen for å koble appen til Google-kontoen din.

Har du glemt app-passordet?

Hvert app-passord kan bare brukes én gang. Du kan når som helst generere et nytt app-passord.

Gjør dette hvis du har mistet en enhet som bruker app-passord:

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Trykk på Sikkerhet øverst.
  3. Trykk på App-passord, og opphev app-passordene fra enheten du har mistet. Det kan hende du må logge på igjen.
Du kan fortsatt ikke logge på

Hvis du bruker en tredjepartsapp og ikke kan logge på, kan det hende at appens påloggingsprosess ikke er sikker. Prøv å oppdatere til den nyeste versjonen av appen, og bruk «Logg på med Google» hvis det er et alternativ.

Tips: Du kan også bytte til en sikrere app.

Løs problemer med Microsoft Outlook
  • Bruk «Logg på med Google»:
    • Prøv å logge på Outlook med brukernavnet for Google-kontoen din. Sørg for at du har den nyeste versjonen av Outlook-appen eller -programmet.
  • Bruk et app-passord:
    • Hvis totrinnsbekreftelse er slått på for Google-kontoen din og du ikke kan bruke «Logg på med Google», kan du bruke et app-passord.