Inloggen met app-wachtwoorden

Tip: Het gebruik van app-wachtwoorden wordt afgeraden en is in de meeste gevallen niet nodig. Je kunt je account beveiligen door Inloggen met Google te gebruiken om apps aan je Google-account te koppelen.

Een app-wachtwoord is een toegangscode van 16 cijfers waarmee een minder goed beveiligde app of minder goed beveiligd apparaat toestemming krijgt voor toegang tot je Google-account. App-wachtwoorden kunnen alleen worden gebruikt met accounts waarvoor verificatie in 2 stappen is aangezet.

Wanneer moet je app-wachtwoorden gebruiken

Tip: Voor iPhones en iPads met iOS 11 of hoger hoef je geen app-wachtwoorden te gebruiken. Gebruik in plaats daarvan Inloggen met Google.

Als Inloggen met Google niet beschikbaar is voor de app, kun je het volgende doen:

• App-wachtwoorden gebruiken
  • Een app of apparaat met betere beveiliging gebruiken

App-wachtwoorden instellen en gebruiken

Belangrijk: Als je een app-wachtwoord wilt instellen, heb je verificatie in 2 stappen nodig in je Google-account.

Als je verificatie in 2 stappen gebruikt en je bij het inloggen een melding krijgt dat het wachtwoord onjuist is, kun je proberen een app-wachtwoord te gebruiken.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Selecteer Beveiliging.
  3. Selecteer Verificatie in 2 stappen onder Inloggen bij Google.
  4. Selecteer App-wachtwoorden onderaan de pagina.
  5. Voer een naam in waarmee je kunt onthouden waar je het app-wachtwoord gebruikt.
  6. Selecteer Genereren.
  7. Volg de instructies op het scherm om het app-wachtwoord in te voeren. Het app-wachtwoord is de code van 16 tekens die op je apparaat wordt gemaakt.
  8. Selecteer Klaar.

Als je verificatie in 2 stappen hebt ingesteld maar je de optie om een app-wachtwoord toe te voegen niet kunt vinden, kan dit de volgende redenen hebben:

Tip: Meestal moet je 1 keer per app of apparaat een app-wachtwoord invoeren.

Waarom je misschien een app-wachtwoord nodig hebt

Tip: Stel alleen een app-wachtwoord in als de optie Inloggen met Google niet beschikbaar is voor de app die of het apparaat dat je aan je account wilt koppelen.

Als je verificatie in 2 stappen gebruikt, hebben sommige minder goed beveiligde apps of apparaten misschien geen toegang tot je Google-account. App-wachtwoorden zijn een manier om de geblokkeerde app of het geblokkeerde apparaat toegang tot je Google-account te geven.
App-wachtwoorden ingetrokken na wachtwoordwijziging

Je app-wachtwoorden worden ingetrokken als je het wachtwoord van je Google-account wijzigt. We doen dit om je account te beschermen. Als je een app wilt blijven gebruiken met je Google-account, moet je een nieuw app-wachtwoord instellen.

Tip: Als Inloggen met Google beschikbaar is voor een app, raden we je aan die functie te gebruiken om de app aan je Google-account te koppelen.

Je bent je app-wachtwoord vergeten

Elk app-wachtwoord kan maar één keer worden gecheckt. Je kunt op elk moment een nieuw app-wachtwoord genereren.

Als je een apparaat bent kwijtgeraakt dat gebruikmaakt van app-wachtwoorden:

1. Ga naar je Google-account.
  2. Tik bovenaan op Beveiliging.
  3. Tik op App-wachtwoorden en trek de app-wachtwoorden in van het apparaat dat je bent kwijtgeraakt. Mogelijk moet u opnieuw inloggen.
U kunt nog steeds niet inloggen

Als u een app gebruikt die niet van Google is en u niet kunt inloggen, is het inlogproces van die app mogelijk niet goed beveiligd. Probeer te updaten naar de nieuwste versie van de app en gebruik 'Inloggen met Google' als dit een optie is.

Tip: Je kunt ook overstappen op een beter beveiligde app.

App-wachtwoorden verwijderen

Als je een apparaat kwijtraakt of een app niet meer gebruikt die is geautoriseerd met een app-wachtwoord, raden we je aan om het app-wachtwoord ervan in te trekken. Dit zorgt ervoor dat niemand toegang tot je Google-account kan krijgen via dat apparaat of die app.

Een app-wachtwoord verwijderen:

1. Ga naar je app-wachtwoorden.
  2. Zoek in de lijst met apps met app-wachtwoorden naar de app waarvoor je het wachtwoord wilt intrekken.
  3. Klik op Verwijderen Remove om de toegang van de app in te trekken.

Tip:

• Als je Android 4.0 of hoger gebruikt, raden we je aan Android te verwijderen uit de apps met toegang tot je account.
  • Als je het app-wachtwoord hebt ingetrokken, heeft de app geen toegang meer tot je Google-account.
Problemen met Microsoft Outlook oplossen
  • Inloggen met Google gebruiken:
    • Probeer in te loggen bij Outlook met de gebruikersnaam van je Google-account. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Outlook-app of het Outlook-programma gebruikt.
  • Een app-wachtwoord gebruiken:
    • Als verificatie in 2 stappen is aangezet voor je Google-account en je de optie Inloggen met Google niet kunt gebruiken, kun je een app-wachtwoord gebruiken.
true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.