Inloggen met app-wachtwoorden

Tip: Het gebruik van app-wachtwoorden wordt afgeraden en is in de meeste gevallen niet nodig. Beveilig uw account door 'Inloggen met Google' te gebruiken om apps aan uw Google-account te koppelen.

Een app-wachtwoord is een toegangscode van zestien cijfers waarmee een minder goed beveiligde app of een minder goed beveiligd apparaat toegang tot uw Google-account kan krijgen. App-wachtwoorden kunnen alleen worden gebruikt met accounts waarvoor verificatie in twee stappen is ingeschakeld.

Wanneer app-wachtwoorden gebruiken

Tip: Voor iPhones en iPads met iOS 11 of hoger hoeft u geen app-wachtwoorden te gebruiken. Gebruik in plaats daarvan 'Inloggen met Google'.

Als 'Inloggen met Google' niet beschikbaar is voor de app, kunt u het volgende doen:

• App-wachtwoorden gebruiken
  • Een app of apparaat met betere beveiliging gebruiken

App-wachtwoorden maken en gebruiken

Als u verificatie in twee stappen gebruikt en als er bij het inloggen een foutmelding wordt weergegeven dat het wachtwoord onjuist is, kunt u proberen een app-wachtwoord te gebruiken.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Selecteer Beveiliging.
  3. Ga naar 'Inloggen bij Google' en selecteer App-wachtwoorden. U moet wellicht inloggen. Als deze optie niet beschikbaar is, kan dat de volgende oorzaken hebben:
    1. Verificatie in twee stappen is niet ingesteld voor uw account.
    2. Verificatie in twee stappen is alleen ingesteld voor beveiligingssleutels.
    3. U gebruikt uw account via uw werk, school of een andere organisatie.
    4. U heeft 'Geavanceerde beveiliging' ingeschakeld.
  4. Kies onderaan App selecteren en kies de app die u gebruikt en dan Apparaat selecteren en kies het apparaat dat u gebruikt en dan Genereren.
  5. Volg de instructies om het app-wachtwoord in te voeren. Het app-wachtwoord is de code van zestien tekens in de gele balk op uw apparaat.
  6. Tik op Gereed.

Tip: Meestal hoeft u een app-wachtwoord slechts één keer per app of apparaat in te voeren, dus u hoeft het niet te onthouden.

Waarom u mogelijk een app-wachtwoord nodig heeft

Tip: Maak alleen een app-wachtwoord als de optie 'Inloggen met Google' niet beschikbaar is op de app die of het apparaat dat u aan uw account wilt koppelen.

Als u verificatie in twee stappen gebruikt, hebben sommige minder goed beveiligde apps of apparaten mogelijk geen toegang tot uw Google-account. App-wachtwoorden zijn een manier om de geblokkeerde app of het geblokkeerde apparaat toegang tot uw Google-account te geven.

App-wachtwoorden ingetrokken na wachtwoordwijziging

Uw app-wachtwoorden worden ingetrokken als u het wachtwoord van uw Google-account wijzigt. We doen dit om uw account te beschermen. Als u een app wilt blijven gebruiken met uw Google-account, moet u een nieuw app-wachtwoord maken.

Tip: Als 'Inloggen met Google' beschikbaar is voor een app, raden we u aan die functie te gebruiken om de app aan uw Google-account te koppelen.

U bent uw app-wachtwoord vergeten

Elk app-wachtwoord kan slechts één keer worden gebruikt. U kunt op elk gewenst moment een nieuw app-wachtwoord genereren.

Als u een apparaat bent kwijtgeraakt dat gebruikmaakt van app-wachtwoorden:

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Tik bovenaan op Beveiliging
  3. Tik op App-wachtwoorden en trek de app-wachtwoorden in van het apparaat dat u bent kwijtgeraakt. Mogelijk moet u opnieuw inloggen.
U kunt nog steeds niet inloggen

Als u een app gebruikt die niet van Google is en u niet kunt inloggen, is het inlogproces van die app mogelijk niet goed beveiligd. Probeer te updaten naar de nieuwste versie van de app en gebruik 'Inloggen met Google' als dit een optie is.

Tip: U kunt ook overstappen op een beter beveiligde app.

Problemen met Microsoft Outlook oplossen
  • 'Inloggen met Google' gebruiken:
    • Probeer in te loggen bij Outlook met de gebruikersnaam van uw Google-account. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van de Outlook-app of het Outlook-programma gebruikt.
  • Een app-wachtwoord gebruiken:
    • Als verificatie in twee stappen is ingeschakeld voor uw Google-account en u de optie 'Inloggen met Google' niet kunt gebruiken, kunt u een app-wachtwoord gebruiken.