Inloggen met app-wachtwoorden

Een app-wachtwoord is een toegangscode van zestien cijfers waarmee een app die of een apparaat dat niet van Google is, toegang tot uw Google-account kan krijgen. App-wachtwoorden kunnen alleen worden gebruikt met accounts waarvoor verificatie in twee stappen is ingeschakeld.

Wanneer app-wachtwoorden gebruiken

Ter beveiliging van uw account gebruikt u 'Inloggen met Google' om apps aan uw Google-account te koppelen. Als de gebruikte app deze optie niet aanbiedt, kunt u een van de volgende acties uitvoeren:

• App-wachtwoorden gebruiken om uw Google-account te koppelen
  • Overschakelen naar een beter beveiligde app

App-wachtwoorden maken en gebruiken

Opmerking: Als u verificatie in twee stappen gebruikt en er een foutmelding wordt weergegeven wanneer u uw Google-account probeert te openen, kunt u het probleem mogelijk oplossen met een app-wachtwoord.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Kies Beveiliging in het linkernavigatievenster.
  3. Kies App-wachtwoorden in het deelvenster 'Inloggen bij Google'. In de volgende gevallen wordt deze optie niet weergegeven:
    • Verificatie in twee stappen is niet ingesteld voor uw account.
    • Verificatie in twee stappen is alleen ingesteld voor beveiligingssleutels.
    • U gebruikt uw account via uw werk, school of een andere organisatie.
    • U heeft Geavanceerde beveiliging ingeschakeld voor uw account.
  4. Kies App selecteren onderaan en kies de app die u gebruikt.
  5. Kies Apparaat selecteren en kies het apparaat dat u gebruikt.
  6. Kies Genereren.
  7. Volg de instructies om het app-wachtwoord in te voeren. Het app-wachtwoord is de code van zestien tekens in de gele balk op uw apparaat.
  8. Kies Gereed.

Meestal hoeft u een app-wachtwoord slechts één keer per app of apparaat in te voeren, dus u hoeft het niet te onthouden.

U kunt een app-wachtwoord mogelijk niet gebruiken voor minder goed beveiligde apps. Meer informatie over minder goed beveiligde apps

Waarom u mogelijk een app-wachtwoord nodig heeft

Als u verificatie in twee stappen gebruikt, wordt de toegang tot uw Google-account mogelijk geblokkeerd voor bepaalde apps of apparaten. App-wachtwoorden zijn een manier om de geblokkeerde app of het geblokkeerde apparaat toegang tot uw Google-account te geven.

Opmerking: Koppel apps indien mogelijk aan uw Google-account. Gebruik hiervoor de optie 'Inloggen met Google' die in veel apps beschikbaar is.

U bent uw app-wachtwoord vergeten

Elk app-wachtwoord wordt slechts één keer gebruikt. U kunt altijd een nieuw app-wachtwoord genereren wanneer u een app-wachtwoord nodig heeft, zelfs voor een apparaat dat of app die u eerder heeft geautoriseerd.

Inloggen is nog steeds niet mogelijk

Als u een app gebruikt die niet is ontwikkeld door Google en u niet kunt inloggen, is het inlogproces van die app mogelijk niet goed beveiligd. Probeer een update uit te voeren naar de nieuwste versie van de app en zoek de optie 'Inloggen met Google' die beschikbaar is in veel apps. U kunt ook overwegen over te schakelen naar een beter beveiligde app

Problemen met Microsoft Outlook oplossen

Als u problemen ondervindt met inloggen op uw Google-account met Microsoft Outlook, kunt u het volgende doen:

1. 'Inloggen met Google' gebruiken
    • Probeer in te loggen bij Outlook met de gebruikersnaam van uw Google-account. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van de Outlook-app of het Outlook-programma gebruikt.
  2. Een app-wachtwoord gebruiken
    • Als verificatie in twee stappen is ingeschakeld voor uw Google-account en u de optie 'Inloggen met Google' niet kunt gebruiken, kunt u een app-wachtwoord gebruiken.