Log ind med app-adgangskoder

Tip! App-adgangskoder anbefales ikke og er i de fleste tilfælde unødvendige. Du kan beskytte din konto ved at bruge "Log ind med Google" til at knytte apps til din Google-konto.

En app-adgangskode er en 16-cifret adgangskode, som giver mindre sikre apps eller enheder adgang til din Google-konto. App-adgangskoder kan kun bruges til konti, hvor totrinsbekræftelse er aktiveret.

Hvornår du skal bruge app-adgangskoder

Tip! iPhones og iPads med iOS 11 eller nyere kræver ikke app-adgangskoder. Brug i stedet "Log ind med Google".

Hvis appen ikke tilbyder "Log ind med Google", kan du:

• Bruge app-adgangskoder
  • Skifte til en mere sikker app eller enhed

Opret og brug app-adgangskoder

Hvis du bruger totrinsbekræftelse og får fejlmeddelelsen "Adgangskoden er forkert", når du logger ind, kan du prøve at bruge en app-adgangskode.

1. Gå til din Google-konto.
  2. Vælg Sikkerhed.
  3. Vælg App-adgangskoder under "Login på Google". Du skal muligvis logge ind. Hvis du ikke har denne valgmulighed, kan det skyldes følgende:
    1. Totrinsbekræftelse er ikke konfigureret på din konto.
    2. Totrinsbekræftelse er kun konfigureret til sikkerhedsnøgler.
    3. Din konto er oprettet via dit arbejde, din skole eller en anden organisation.
    4. Du har aktiveret Avanceret beskyttelse.
  4. Angiv Vælg app nederst, og vælg den app, du bruger efterfulgt af Vælg enhed, og vælg den enhed, du bruger efterfulgt af Generer.
  5. Følg vejledningen for at angive app-adgangskoden. App-adgangskoden er den 16-cifrede kode i den gule bjælke på din enhed.
  6. Tryk på Udfør.

Tip! Du behøver som regel kun at angive en app-adgangskode én gang pr. app eller enhed, så du skal ikke bekymre dig om at huske den.

Hvorfor du kan få brug for en app-adgangskode

Tip! Opret ikke en app-adgangskode, medmindre den app eller enhed, du vil knytte til din konto, ikke har "Log ind med Google".

Når du bruger totrinsbekræftelse, kan nogle mindre sikre apps eller enheder blive blokeret, så de ikke kan få adgang til din Google-konto. Med app-adgangskoder kan du give blokerede apps eller enheder adgang til din Google-konto.

Tilbagekaldelse af app-adgangskoder efter ændring af adgangskode

Af hensyn til din kontosikkerhed tilbagekalder vi dine app-adgangskoder, når du ændrer adgangskoden til din Google-konto. Hvis du vil fortsætte med at bruge en app med din Google-konto, skal du oprette en ny app-adgangskode.

Tip! Hvis appen tilbyder funktionen "Log ind med Google", anbefaler vi, at du bruger den til at knytte appen til din Google-konto.

Har du glemt din app-adgangskode?

Hver app-adgangskode kan kun bruges én gang. Du kan altid generere en ny app-adgangskode.

Hvis du har mistet en enhed, der anvender app-adgangskoder:

1. Gå til din Google-konto.
  2. Tryk på Sikkerhed øverst.
  3. Tryk på App-adgangskoder, og tilbagekald app-adgangskoderne fra din mistede enhed. Du skal muligvis logge ind igen.
Du kan stadig ikke logge ind

Hvis du bruger en app, der ikke er fra Google, og du ikke kan logge ind, er appens loginproces muligvis ikke sikker. Prøv at opdatere til den nyeste version af appen, og brug "Log ind med Google", hvis det er muligt.

Tip! Du kan også skifte til en mere sikker app.

Løs problemer med Microsoft Outlook
  • Brug "Log ind med Google":
    • Prøv at logge ind på Outlook med brugernavnet til din Google-konto. Tjek, at du har den nyeste version af Outlook-appen eller -programmet.
  • Brug en app-adgangskode:
    • Hvis totrinsbekræftelse er aktiveret på din Google-konto, og du ikke kan bruge "Log ind med Google", kan du bruge en app-adgangskode