Iniciar la sessió amb contrasenyes d'aplicació

Una contrasenya d'aplicació està formada per 16 dígits i permet que aplicacions o dispositius que no són de Google accedeixin al Compte de Google. Les contrasenyes d'aplicació només es poden utilitzar amb comptes que tinguin activada la verificació en dos passos.

Quan s'utilitzen les contrasenyes d'aplicació

A fi de mantenir el compte protegit, utilitzeu l'opció "Inicia la sessió amb Google" per connectar aplicacions al Compte de Google. Si l'aplicació que utilitzeu no ofereix aquesta opció, podeu dur a terme una de les accions següents:

• Utilitzar contrasenyes d'aplicació per connectar al Compte de Google.
  • Canviar a una aplicació més segura.

Crear i utilitzar contrasenyes d'aplicació

Nota: si utilitzeu la verificació en dos passos i es mostra l'error "contrasenya incorrecta" en provar d'accedir al Compte de Google, la solució pot ser configurar una contrasenya d'aplicació.

1. Aneu al Compte de Google.
  2. Al tauler de navegació de l'esquerra, trieu Seguretat.
  3. Al tauler "Inici de sessió a Google", trieu Contrasenyes d'aplicació. Si no veieu aquesta opció, pot ser pels motius següents:
    • No heu configurat la verificació en dos passos al compte.
    • La verificació en dos passos només està configurada per a claus de seguretat.
    • El compte és de la feina, d'un centre educatiu o d'una altra organització.
    • Heu activat la Protecció avançada al compte.
  4. A la part inferior, trieu Selecciona una aplicació i seleccioneu l'aplicació que feu servir.
  5. Trieu Selecciona un dispositiu i seleccioneu el dispositiu que feu servir.
  6. Trieu Genera.
  7. Seguiu les instruccions per introduir la contrasenya d'aplicació, que és el codi de 16 caràcters que es mostra a la barra groga del dispositiu.
  8. Trieu Fet.

La majoria de vegades només haureu d'introduir la contrasenya d'aplicació un cop per cada aplicació o dispositiu, de manera que no cal que la recordeu.

Per què és possible que necessiteu una contrasenya d'aplicació

En utilitzar la verificació en dos passos, pot ser que alguns dispositius o aplicacions es bloquegin i no puguin accedir al Compte de Google. Les contrasenyes d'aplicació són una manera de permetre que les aplicacions o els dispositius bloquejats accedeixin al vostre Compte de Google.

Consell: sempre que sigui possible, seleccioneu l'opció "Inicia la sessió amb Google", disponible en moltes aplicacions, per connectar-les al vostre Compte de Google.

Les contrasenyes d'aplicació s'han revocat després de canviar la contrasenya

Per ajudar-vos a protegir el compte, les contrasenyes d'aplicació es revoquen en canviar la contrasenya del vostre Compte de Google. Sempre podeu crear una contrasenya d'aplicació nova per continuar fent servir una aplicació amb el Compte de Google.

Consell: si l'aplicació ofereix l'opció "Inicia la sessió amb Google," us recomanem que la feu servir per connectar l'aplicació amb el Compte de Google.

Heu oblidat la contrasenya d'aplicació

Cada contrasenya d'aplicació només es fa servir una vegada. Sempre podeu generar-ne una de nova quan la necessiteu, fins i tot per a dispositius o aplicacions que ja hàgiu autoritzat anteriorment.

Encara no podeu iniciar la sessió

Si utilitzeu una aplicació que no sigui de Google i no podeu iniciar-hi la sessió, és possible que el procés d'inici de sessió d'aquesta aplicació no sigui segur. Proveu d'actualitzar l'aplicació a la versió més recent i cerqueu l'opció "Inicia la sessió amb Google", disponible en moltes aplicacions. També podeu plantejar-vos canviar a una aplicació més segura

Solucionar problemes amb Microsoft Outlook

Si teniu problemes per iniciar la sessió al Compte de Google amb Microsoft Outlook, podeu fer el següent:

1. Utilitzar l'opció "Inicia la sessió amb Google".
    • Proveu d'iniciar la sessió a Outlook amb el nom d'usuari del Compte de Google. Assegureu-vos de tenir instal·lada la versió més recent de l'aplicació o del programa Outlook.
  2. Utilitzar una contrasenya d'aplicació.
    • Si heu activat la verificació en dos passos al Compte de Google i no podeu utilitzar l'opció "Inicia la sessió amb Google", podeu fer servir una contrasenya d'aplicació.