Een hersteltelefoonnummer of herstelmailadres instellen

Voeg herstelgegevens toe om ervoor te zorgen dat u weer toegang krijgt tot uw Google-account als u niet kunt inloggen.

Waarom herstelgegevens nuttig kunnen zijn

Via een hersteltelefoonnummer of -mailadres kunt u uw wachtwoord resetten als:

• u uw wachtwoord bent vergeten,
  • iemand anders uw account gebruikt,
  • u om een andere reden geen toegang meer heeft tot uw account.
  1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet en dan Google Google-account .
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3. Tik onder 'Contactgegevens' op E-mail.
  4. Tik onderaan op Geavanceerd.
  5. Tik onder 'Alternatieve e-mailadressen' op Alternatief e-mailadres toevoegen of Nog een e-mailadres toevoegen.
    • Als u een account gebruikt via uw werk, school of een andere groep, ziet u deze optie mogelijk niet. Vraag uw beheerder om hulp.
  6. Geef een e-mailadres op dat van u is. Tik op Toevoegen.

We sturen een e-mail met een verificatielink naar uw alternatieve e-mailadres. U moet de e-mail openen en op de link klikken voordat u met het alternatieve e-mailadres kunt inloggen op uw account. Mogelijk ontvangt u de e-mail niet meteen.

Als u het bericht niet kunt vinden, bekijkt u onze tips voor het vinden van de verificatie-e-mail of het aanvragen van een nieuwe verificatie-e-mail.

Alternatief e-mailadres verwijderen

1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet en dan Google Google-account .
  2. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3. Tik onder 'Contactgegevens' op E-mail.
  4. Tik onderaan op Geavanceerd.
  5. Tik op 'Verwijderen' Verwijderen naast het alternatieve e-mailadres dat u wilt verwijderen.

Bekijk welke gebruikersnamen u kunt verwijderen uit uw Google-account.

Hoe herstelgegevens worden gebruikt

Met herstelgegevens kunt u weer toegang krijgen tot uw account en uw account beter beveiligen.

Hersteltelefoonnummer

We gebruiken uw hersteltelefoonnummer bijvoorbeeld voor het volgende:

• Voor verzending van een code om toegang te krijgen tot uw account als u geen toegang meer heeft.
  • Voor blokkering van inlogpogingen van anderen zonder uw toestemming.
  • Om het u gemakkelijker te maken dat u kunt bewijzen dat een account van u is.
  • Voor meldingen van verdachte activiteit in uw account.

Als uw hersteltelefoonnummer hetzelfde is als een ander telefoonnummer dat u aan uw account heeft toegevoegd, kan het worden gebruikt voor andere doeleinden. Meer informatie over hoe telefoonnummers worden gebruikt.

Herstelmailadres

We gebruiken uw herstelmailadres bijvoorbeeld voor het volgende:

• Voor bevestiging van uw gebruikersnaam nadat u een e-mailadres heeft gemaakt.
  • Voor ondersteuning bij uw account als u uw wachtwoord bent vergeten of om een andere reden niet kunt inloggen.
  • Voor een melding als u bijna geen opslagruimte meer heeft.
  • Voor meldingen van verdachte activiteit in uw account.

Problemen oplossen

Ik kan niet inloggen

Ga naar de pagina voor accountherstel en beantwoord de vragen zo goed mogelijk. Deze tips kunnen u helpen.

Gebruik de pagina voor accountherstel in de volgende gevallen:

• U bent uw wachtwoord vergeten.
  • Iemand heeft uw wachtwoord gewijzigd.
  • Iemand heeft uw account verwijderd.
  • U kunt om een andere reden niet inloggen.

Tip: Probeer uw gebruikersnaam te herstellen zodat u zeker weet dat u probeert in te loggen op het juiste account.

Ik kan de herstelgegevens niet wijzigen

Als er iets anders is aan de manier waarop u inlogt, kunt u mogelijk uw herstelgegevens niet wijzigen. U kunt het opnieuw proberen:

• vanaf een apparaat waarmee u gewoonlijk inlogt,
  • vanaf een locatie waar u gewoonlijk inlogt,
  • vanaf volgende week vanaf het apparaat dat u momenteel gebruikt.