Een hersteltelefoonnummer of herstelmailadres instellen

Voeg herstelgegevens toe om ervoor te zorgen dat u weer toegang krijgt tot uw Google-account als u niet kunt inloggen.

Waarom herstelgegevens nuttig kunnen zijn

Via een hersteltelefoonnummer of -mailadres kunt u uw wachtwoord resetten als:

• u uw wachtwoord bent vergeten,
  • iemand anders uw account gebruikt,
  • u om een andere reden geen toegang meer heeft tot uw account.

Een hersteltelefoonnummer toevoegen of wijzigen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Persoonlijke informatie.
  3. Klik in het gedeelte Contactgegevens op Voeg een telefoonnummer voor herstel toe om je account te beveiligen.
  4. Hierna kunt u het volgende doen:
    • Een hersteltelefoonnummer toevoegen.
    • Uw hersteltelefoonnummer wijzigen: selecteer Bewerken Bewerken naast uw nummer.
    • Uw hersteltelefoonnummer verwijderen: selecteer Verwijderen Verwijderen naast uw nummer.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Opmerking: Als u uw hersteltelefoonnummer verwijdert, wordt dit niet verwijderd voor gebruik door andere Google-services. Ga naar uw account om uw telefoonnummers te beheren.

Welk nummer moet ik gebruiken?

Gebruik een mobiele telefoon die:

• sms'jes ontvangt,
  • alleen van u is,
  • u regelmatig gebruikt en bij zich heeft.

Een herstelmailadres toevoegen of wijzigen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Persoonlijke informatie.
  3. Klik in het gedeelte Contactgegevens op E-mail.
  4. Hierna kunt u het volgende doen:
    • Een herstelmailadres toevoegen.
    • Uw herstelmailadres wijzigen of verwijderen: selecteer Bewerken Bewerken naast uw e-mailadres.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Welk e-mailadres u het beste kunt gebruiken

Kies een e-mailadres dat:

• u regelmatig gebruikt,
  • verschilt van het e-mailadres dat u gebruikt om in te loggen op uw Google-account.

Hoe herstelgegevens worden gebruikt

Met herstelgegevens kunt u weer toegang krijgen tot uw account en uw account beter beveiligen.

Hersteltelefoonnummer

We gebruiken uw hersteltelefoonnummer bijvoorbeeld voor het volgende:

• Voor verzending van een code om toegang te krijgen tot uw account als u geen toegang meer heeft.
  • Voor blokkering van inlogpogingen van anderen zonder uw toestemming.
  • Om het u gemakkelijker te maken dat u kunt bewijzen dat een account van u is.
  • Voor meldingen van verdachte activiteit in uw account.

Als uw hersteltelefoonnummer hetzelfde is als een ander telefoonnummer dat u aan uw account heeft toegevoegd, kan het worden gebruikt voor andere doeleinden. Meer informatie over hoe telefoonnummers worden gebruikt.

Herstelmailadres

We gebruiken uw herstelmailadres bijvoorbeeld voor het volgende:

• Voor bevestiging van uw gebruikersnaam nadat u een e-mailadres heeft gemaakt.
  • Voor ondersteuning bij uw account als u uw wachtwoord bent vergeten of om een andere reden niet kunt inloggen.
  • Voor een melding als u bijna geen opslagruimte meer heeft.
  • Voor meldingen van verdachte activiteit in uw account.

Problemen oplossen

Ik kan niet inloggen

Ga naar de pagina voor accountherstel en beantwoord de vragen zo goed mogelijk. Deze tips kunnen u helpen.

Gebruik de pagina voor accountherstel in de volgende gevallen:

• U bent uw wachtwoord vergeten.
  • Iemand heeft uw wachtwoord gewijzigd.
  • Iemand heeft uw account verwijderd.
  • U kunt om een andere reden niet inloggen.

Tip: Probeer uw gebruikersnaam te herstellen zodat u zeker weet dat u probeert in te loggen op het juiste account.

Ik kan de herstelgegevens niet wijzigen

Als er iets anders is aan de manier waarop u inlogt, kunt u mogelijk uw herstelgegevens niet wijzigen. U kunt het opnieuw proberen:

• vanaf een apparaat waarmee u gewoonlijk inlogt,
  • vanaf een locatie waar u gewoonlijk inlogt,
  • vanaf volgende week vanaf het apparaat dat u momenteel gebruikt.