Logga in på flera konton samtidigt

Om du har fler än ett Google-konto kan du logga in på flera konton samtidigt. På så sätt kan du byta konto utan att behöva logga in och ut.

Kontona har egna inställningar, men i vissa fall kan inställningarna från standardkontot användas.

Lägga till konton

1. Logga in på Google på datorn.
  2. Välj profilbilden eller initialen uppe till höger.
  3. Välj Lägg till konto i menyn.
  4. Logga in på det konto du vill använda genom att följa anvisningarna.

Byta konto

Du kan också byta konto i vissa av Googles appar på en mobil enhet. Hur det går till beror på vilken app du använder. Läs mer om hur du lägger till konton på enheten. När du använder en Google-app kan du välja vilket konto du vill vara inloggad på.

Logga in på mer än ett konto

Vi rekommenderar att du bara loggar in på flera konton på enheter som du inte delar med andra.

Om du använder en delad enhet kan du läsa om andra alternativ för att logga in säkert på Google.

Så skiljer du kontona åt

Så här tar du reda på vilket konto du är inloggad på:

1. Besök någon av Googles sidor på datorn, till exempel www.google.com.
  2. Välj profilbilden eller initialen uppe till höger.
  3. Kontrollera e-postadressen under kontonamnet i menyn.

Du kan använda olika profilbilder eller teman i Gmail för att kontona ska se olika ut.

Det går inte att logga in på flera konton på alla produkter

Det går inte att logga in på flera konton i vissa produkter från Google, bland annat Blogger, Google Ads och Analytics. I dessa produkter loggar du in på standardkontot.

I vissa av Googles produkter loggar du in på flera konton på andra sätt. Läs om hur du byter konton i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

Tips! Om det inte är aktuellt att logga in på flera konton kan du använda profiler i Chrome eller inkognitoläget.

Logga ut

Viktigt! Kontrollera att du har konfigurerat reservalternativ för verifiering innan du loggar ut, ifall du får problem att logga in igen.

1. Besök någon av Googles sidor på datorn, till exempel www.google.com.
  2. Välj profilbilden eller initialen uppe till höger.
  3. Välj Logga ut eller Logga ut från alla konton i menyn.

Ta bort ditt konto från inloggningssidan

1. Öppna en webbläsare där du är inloggad på enheten, till exempel Chrome.
  2. Öppna myaccount.google.com.
  3. Välj profilbilden eller initialen uppe till höger.
  4. Välj Logga ut eller Logga ut från alla konton.
  5. Välj Ta bort ett konto.
  6. Välj Ta bort Ta bort bredvid ett konto.
  7. Valfritt: Om du är inloggad i en annan webbläsare också, till exempel Firefox eller Safari, upprepar du stegen i den.

Konton har egna inställningar

Du kan välja olika inställningar för alla dina konton. När du loggar in på flera konton delas oftast inte kontoinställningarna mellan konton. Du kan till exempel ha olika språkinställningar eller inloggningssteg för dina konton.

Ibland överförs inställningar

Om du är inloggad på flera konton samtidigt kanske vi inte alltid kan avgöra vilket du använder. Om du till exempel är inloggad på två konton och öppnar ett nytt fönster i webbläsaren, så är vi inte helt säkra på vilket konto du vill använda. I sådana fall kanske Google använder inställningarna från standardkontot, till exempel inställningarna för Webb- och appaktivitet och Personliga annonspreferenser.

Vad är ett standardkonto?

I många fall är standardkontot det du loggade in på först. På mobila enheter kan standardkontot variera beroende på enhetens operativsystem och vilka appar du använder.