Inloggen op meerdere accounts tegelijk

Als u meer dan één Google-account heeft, kunt u op meerdere accounts tegelijk inloggen. Op die manier kunt u tussen accounts schakelen zonder dat u hoeft uit te loggen en weer moet inloggen.

Uw accounts hebben afzonderlijke instellingen, maar in sommige gevallen kunnen de instellingen van uw standaardaccount van toepassing zijn.

Accounts toevoegen

1. Log op uw computer in bij Google.
  2. Selecteer uw profielafbeelding of initiaal in de rechterbovenhoek.
  3. Kies Account toevoegen in het menu.
  4. Volg de instructies om in te loggen op het account dat u wilt gebruiken.

Schakelen tussen accounts

1. Log op uw computer in bij Google.
  2. Selecteer uw profielafbeelding of initiaal in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer in het menu het account dat u wilt gebruiken.

Schakelen tussen accounts op mobiele apparaten

U kunt ook schakelen tussen accounts in bepaalde Google-apps op uw mobiele apparaat. De stappen om tussen accounts te schakelen, verschillen per app.

Android: Bekijk meer informatie over hoe u accounts aan uw apparaat kunt toevoegen. Wanneer u een Google-gebruikt, kunt u kiezen welk account is ingelogd.

iPhone en iPad: Bekijk meer informatie over hoe u in Google-apps kunt inloggen op uw account.

Wanneer inloggen op meer dan één account

We raden u aan alleen op meerdere accounts in te loggen op apparaten die u niet met andere mensen deelt.

Meer informatie over veilig inloggen bij Google als u een gedeeld apparaat gebruikt.

Manieren om uw accounts uit elkaar te houden

U kunt als volgt gemakkelijk controleren op welk account u bent ingelogd:

1. Ga op uw computer naar een Google-pagina, zoals www.google.com.
  2. Selecteer uw profielafbeelding of initiaal in de rechterbovenhoek.
  3. Controleer in het menu het e-mailadres dat boven uw accountnaam wordt weergegeven.

U kunt verschillende profielfoto's of Gmail-thema's gebruiken om uw accounts er verschillend uit te laten zien.

Inloggen op meerdere accounts is niet beschikbaar in alle producten

In sommige Google-producten, zoals Blogger, AdWords and Analytics, kunt u niet inloggen op meerdere accounts. In deze producten wordt u ingelogd op uw standaardaccount.

Sommige Google-producten hebben een afwijkende manier waarop u kunt inloggen op meerdere accounts. Meer informatie over schakelen tussen accounts in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Tip: Als inloggen bij meerdere accounts niet tot de mogelijkheden behoort, kunt u Chrome-profielen of de incognitomodus gebruiken.

Uitloggen

Wanneer u uitlogt van één account, logt u ook uit bij alle andere accounts in die browser:

1. Ga op uw computer naar een Google-pagina, zoals www.google.com.
  2. Selecteer uw profielafbeelding of initiaal in de rechterbovenhoek.
  3. Kies Uitloggen in het menu.

Accounts hebben afzonderlijke instellingen

U kunt de instellingen voor elk van uw accounts afzonderlijk bepalen. Wanneer u inlogt op meerdere accounts, worden de accountinstellingen doorgaans niet tussen de verschillende accounts gedeeld. Uw account kunnen bijvoorbeeld verschillende taalinstellingen of inlogstappen hebben.

Instellingen worden soms overgezet

Als u op meerdere accounts tegelijk bent ingelogd, weten we soms niet welk account u gebruikt. Als u bijvoorbeeld op twee accounts bent ingelogd en een nieuw browservenster opent, weten we niet zeker welk account u wilt gebruiken. In dit soort gevallen past Google mogelijk de instellingen van uw standaardaccount toe, zoals de instellingen voor Web- en app-activiteit en Advertenties personaliseren.

Welk account is uw standaardaccount?

In veel gevallen is uw standaardaccount het account waarmee u als eerste heeft ingelogd. Op mobiele apparaten kan uw standaardaccount variëren afhankelijk van het besturingssysteem en de apps die u gebruikt.

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.