Inloggen op meerdere accounts tegelijk

Vind u het vervelend dat u altijd moet uitloggen om te kunnen schakelen tussen accounts op uw eigen computer? Wanneer u van account moet wisselen, kunt u op de knop Account toevoegen klikken om in te loggen op uw andere account(s) en hier gemakkelijk tussen te schakelen.

Toegang tot meerdere accounts voegt geen accountgegevens samen en geeft accounts geen toegang tot andere accounts.

Toegang tot meerdere accounts is vooral handig op apparaten die u niet met andere mensen deelt (waarop u dus niet hoeft uit te loggen om anderen toegang te geven tot hun eigen accounts). Als een vriend zijn e-mail wil controleren op uw apparaat, kunt u altijd een incognitovenster of een andere browser openen om te voorkomen dat u wordt uitgelogd van uw accounts.

Inloggen op extra accounts

1. Log in bij een ondersteund Google-product.
  2. Klik op uw profielfoto of e-mailadres boven aan de pagina.
  3. Selecteer Account toevoegen in het dropdown-menu.

Account information while signed in to one account

4. Voer op de pagina die wordt geopend, het e-mailadres en wachtwoord in voor een ander account waartoe u toegang wilt krijgen en klik op Inloggen.

Schakelen tussen accounts

Zodra u bent ingelogd op meer dan één account in dezelfde browser, kunt u gemakkelijk tussen accounts schakelen. Klik op uw profielfoto of e-mailadres boven aan de pagina en klik op het e-mailadres waarmee u wilt inloggen.

Account information while signed in to two accounts

Als u gemakkelijk wilt kunnen controleren op welk account u bent ingelogd, gebruikt u een andere profielfoto voor elk account.

Producten die toegang tot meerdere accounts niet ondersteunen

Sommige Google-producten en de mobiele versies van Google-producten bieden geen ondersteuning voor het gebruik van meerdere accounts in dezelfde webbrowser. In plaats daarvan gebruiken ze standaard het eerste account waarop u heeft ingelogd vanuit uw huidige browser.

Google Drive ondersteunt toegang tot meerdere accounts, maar werkt anders dan andere producten.

Als u een account wilt gebruiken met een product dat geen ondersteuning biedt voor meerdere accounts, heeft u twee mogelijkheden:

• Log uit op al uw Google-accounts en log vervolgens in op het account waartoe u toegang wilt krijgen.
  • Log in op een ander account met een tweede webbrowser.

Uitloggen

Als u ervoor kiest uit te loggen op een account wanneer u toegang tot meerdere accounts gebruikt, logt u daarmee uit op al uw accounts. Als u het gebruik van toegang tot meerdere accounts wilt hervatten, moet u inloggen op een account en vervolgens de optie Account toevoegen gebruiken om in te loggen op uw andere account(s). Google onthoudt uw gekoppelde accountgegevens niet, dus u moet uw gebruikersnaam en wachtwoord opgeven wanneer u weer een account wilt toevoegen.