Åldersbegränsningar för konton i Google

Nedan anges de ålderskrav som gäller för att hantera ett eget Google-konto.

Obs! Föräldrar till mindre barn kan hjälpa dem att skapa och hantera ett Google-konto med Family Link. När barn når den lägsta tillåtna åldern för landet i fråga kan de själva hantera kontot.

Ta reda på ålderskraven för ditt land

I länder som inte står med på listan nedan måste barnet ha fyllt 13 år för att själv få hantera kontot.

Obs! Ålderskraven kanske inte gäller användare av Google Workspace, inklusive konton för Google Workspace for Education-domäner.

Asien
  • Sydkorea: 14+
  • Vietnam: 15+
Karibien
  • Aruba: 16+
  • Karibiska Nederländerna: 16+
  • Curaçao: 16+
  • Sint-Maarten: 16+
Europa
  • Österrike: 14+
  • Bulgarien: 16+
  • Kroatien: 16+
  • Cypern: 14+
  • Tjeckien: 15+
  • Danmark: 15+
  • Frankrike: 15+
  • Tyskland: 16+
  • Grekland: 15+
  • Ungern: 16+
  • Irland: 16+
  • Italien: 14+
  • Litauen: 14+
  • Luxemburg: 16+
  • Nederländerna: 16+
  • Polen: 16+
  • Rumänien: 16+
  • San Marino: 16+
  • Serbien: 15+
  • Slovakien: 16+
  • Slovenien: 16+
  • Spanien: 14+
Sydamerika
  • Chile: 14+
  • Colombia: 14+
  • Peru: 14+
  • Venezuela: 14+

Tjänstespecifika åldersgränser

I vissa tjänster från Google finns det särskilda åldersgränser. Här följer några exempel:

• YouTube: När en video på YouTube har en åldersgräns visas en varning och videon kan endast spelas upp av användare som är minst 18 år. Läs mer om videor med åldersgränser.
  • AdSense: 18+
  • Google Ads: 18+

Kontot kan inaktiveras på grund av ålderskrav

Om du inte verkar vara tillräckligt gammal för att ha ett Google-konto får du 14 dagar på dig att uppdatera kontot så att det uppfyller ålderskraven innan kontot inaktiveras i Googles tjänster.