Oppdater kontoen din for å overholde aldersgrenser

For å administrere din egen Google-konto må du oppfylle aldersgrensen for landet kontoen er knyttet til.

Hvis vi har oppdaget at du muligens ikke er gammel nok til å administrere din egen konto:

• Du har 14 dager på deg til å enten konfigurere tilsyn for kontoen din eller bekrefte at du er gammel nok til å administrere den. I løpet av denne tidsfristen kan du logge på og bruke kontoen din som normalt.
    • Hvis du har kontoen din via jobb, skole eller en annen organisasjon, er kontoen muligens ikke kvalifisert for foreldretilsyn. I så fall blir kontoen din deaktivert umiddelbart. Du bør kontakte administratoren din hvis du har spørsmål.
  • Hvis du velger å ikke konfigurere tilsyn eller bekrefte at du er gammel nok til å administrere kontoen din, innen 14 dager, blir kontoen din deaktivert, og kontoinformasjonen din slettes etter 30 dager.
Viktig: Hvis kontoen din deaktiveres, skjules innhold du har publisert. YouTube-videoer du har opprettet, er for eksempel ikke synlige mens kontoen din er deaktivert. Hvis du aktiverer kontoen din igjen, kan det ta flere dager før innholdet vises igjen.

Konfigurer tilsyn for kontoen din

Hvis du ikke er gammel nok til å administrere din egen konto, kan du få en forelder til å bruke Google-kontoen sin til å konfigurere tilsyn, slik at du kan fortsette å bruke kontoen din. Etter at du har skrevet inn fødselsdatoen din, har du 14 dager på deg til å få slått på tilsyn før kontoen din blir deaktivert. Etter at kontoen din er deaktivert, har du 30 dager på deg til å få slått på tilsyn før kontoen blir slettet.

Tips: Tilsyn kan ikke konfigureres for merkevarekontoer. Du må slette eller endre hvem som administrerer merkevarekontoen din, før du kan konfigurere tilsyn.

Bekreft at du er gammel nok til å administrere kontoen din

Hvis du oppfyller kravet til aldersgrense, kan du bekrefte alderen din med gyldig legitimasjon som viser at du er gammel nok. Du kan også ha mulighet til å bekrefte alderen din med et kredittkort.

Hvis du bruker et kredittkort, blir eventuelle midlertidige autorisasjoner refundert. Hvis du bruker legitimasjon, sletter Google bildet etter at alderen din er bekreftet.

Viktig: Når du har logget på Google-kontoen din, får du veiledning om hvordan du laster opp gyldig legitimasjon direkte eller skriver inn kredittkortinformasjon. Google ber deg aldri om å oppgi denne typen informasjon i en e-post.

Bruk gyldig legitimasjon

Du må laste opp en elektronisk kopi av gyldig legitimasjon som viser fødselsdatoen din. De fleste forespørsler blir gjennomgått i løpet av 24 timer. Hvis du fremviser en kopi av gyldig legitimasjon, sletter vi kopien etter at vi har bekreftet fødselsdatoen din.

Bruk et kredittkort

Viktig: Dette alternativet er ikke tilgjengelig i enkelte land.

Etter at vi har bekreftet at kredittkortet ditt er gyldig, beholder vi bare disse dataene så lenge det er nødvendig i henhold til lovbestemte krav for kredittkorttransaksjoner.

Hvis du bruker kredittkort til å bekrefte fødselsdatoen din, kan du se en autorisasjon for et lite beløp i kontoen din. Dette kontrollerer at kortet og kontoen er gyldig. Kortet blir ikke fakturert, og autorisasjonen forsvinner innen kort tid.

Tips: Hvis autorisasjonen din ikke går gjennom, kan du kontrollere om du bruker et ugyldig kort eller har oppgitt feil informasjon.

Sjekk status for forespørselen din

• I løpet av de første 14 dagene kan du sjekke status for forespørselen din. Hvis du har mer enn én konto, må du sørge for at du er logget på riktig konto.
  • Hvis kontoen din er deaktivert, logger du på som normalt for å se status for forespørselen din.

Last ned data fra kontoen din

Hvis du venter på at kontoen din skal bli aktivert igjen eller du ikke kan aktivere kontoen din igjen, kan du muligens laste ned og lagre kontodata fra enkelte Google-tjenester.

I løpet av de første 14 dagene kan du logge på kontoen din og laste ned dataene dine.

Hvis kontoen din er deaktivert, kan du muligens laste ned og lagre kontodata fra enkelte Google-tjenester.

Slett Google-kontoen din

Hvis du ikke vil legge til tilsyn eller bekrefte fødselsdatoen din, kan du velge å slette Google-kontoen din før den blir deaktivert.