Vanliga frågor om Google-konton och ålderskrav

Varför har mitt konto inaktiverats?

Du har angett ett födelsedatum som visar att du inte är tillräckligt gammal för att ha ett Google-konto.

Varför måste ni ta bort mitt konto efter 30 dagar?

Du har angett ett födelsedatum som visar att du inte är tillräckligt gammal för att ha ett Google-konto. Om du har angett fel födelsedatum har vi en tidsfrist så att du med någon av nedanstående metoder kan bekräfta ditt korrekta födelsedatum innan kontot tas bort. Konton är inte tillgängliga under tidsfristen. Vi gör detta för att våra policyer kräver det.

Vad kan jag göra för att aktivera mitt Google-konto igen?

Du kan aktivera ditt konto igen genom att följa våra anvisningar och bekräfta att du är gammal nog att ha ett Google-konto. Anvisningarna visas när du försöker logga in på kontot igen på en inloggningssida. Om du använder Google Apps kan du aktivera kontot igen på myaccount.google.com. Du kan bekräfta din ålder på något av följande två sätt:

1. Överföra en elektronisk kopia av en aktuell id-handling där ditt födelsedatum visas.
  2. Göra en transaktion på en låg summa (0,30 USD) med ett giltigt kreditkort.

Obs! Du kan debiteras en extra avgift på 1,00 USD för din transaktion på 0,30 USD. Detta är ett reserverat belopp som försvinner från kontot efter några dagar. Om transaktionen inte går igenom kontrollerar du att du använder ett giltigt kort och att du har angett rätt uppgifter. Din transaktion på 0,30 USD kommer att doneras till en barnhjälpsorganisation.

Om du är under 18 år måste en förälder eller vårdnadshavare bekräfta åt dig.

Varför frågas du efter ett kreditkort eller en id-handling? Hur kommer den här informationen att användas?

Vi ber dig göra en liten transaktion med ett giltigt kreditkort alternativt skicka en kopia av en giltig id-handling så att vi kan validera ditt födelsedatum. Vi använder bara den här informationen för att bekräfta ditt födelsedatum och återställa ditt konto. Om du väljer att skicka en kopia av din id-handling kommer vi att förstöra kopian när vi har validerat ditt födelsedatum.

Om du väljer att göra en kreditkortstransaktion tar vi ut en liten avgift (0,30 USD) för att bekräfta att kreditkortet är aktivt och går att debitera. Vi behåller dessa uppgifter om nödvändigt för att uppfylla de bestämmelser som gäller för kreditkortstransaktioner. Efter det kommer vi att ta bort uppgifterna.

Hur kontrollerar jag statusen på min begäran?

Du kan besöka www.google.com/accounts och prova att logga in på ditt konto. Om ditt konto inte har låsts upp kommer du tillbaka till sidan för korrigering av födelsedatum. På sidan visas även statusen för tidigare förfrågningar om sådana finns.

Obs! Om du väljer att bekräfta din ålder via kreditkort kan du besöka myaccount.google.com redan 15 minuter efter att du har gjort ett korrigeringsförsök för att se om din begäran har behandlats.

Hur lång tid tar det för Google att aktivera mitt konto igen?

Om du använder ett kreditkort för att korrigera ditt födelsedatum kan ditt konto vara upplåst redan efter några minuter. Det tar bara ett ögonblick att överföra en elektronisk kopia av id-handlingen men behandlingen av ärendet kan ta några dagar eller ett par veckor.