Google Apper
Hovedmeny

Vanlige spørsmål om Google-konto og aldersgrenser

Hvorfor ble kontoen min deaktivert?

Du har oppgitt en fødselsdato som tilsier at du ikke er gammel nok til å ha en Google-konto.

Hvorfor må dere slette kontoen min etter 30 dager?

Du har oppgitt en fødselsdato som tilsier at du ikke er gammel nok til å ha en Google-konto. Hvis du ved en feiltakelse har oppgitt feil fødselsdato, har du en begrenset periode til rådighet der du kan bruke én av metodene nedenfor til å korrigere fødselsdatoen før kontoen slettes. I løpet av denne perioden er kontoen ikke tilgjengelig. Dette er nødvendig for å håndheve retningslinjene våre.

Hva kan jeg gjøre for å aktivere Google-kontoen på nytt?

Du kan aktivere kontoen på nytt ved å følge instruksjonene våre for å bekrefte at du er gammel nok til å ha en Google-konto. Du får se disse instruksjonene når du prøver å logge på kontoen din igjen via en Google-påloggingsside. Hvis du bruker Google Apps, går du til myaccount.google.com for å aktivere kontoen din på nytt. For tiden har vi to metoder for bekrefting av alder:

1. opplasting av en elektronisk kopi av gyldig, offentlig utstedt legitimasjon som viser fødselsdatoen din; eller
  2. gjennomføring av en liten transaksjon (USD 0,30) med et gyldig kredittkort.

Merk: Du kan belastes ytterligere USD 1 for transaksjonen din på USD 0,30. Dette er et gebyr for forhåndsautorisering som slettes fra kontoen din etter noen dager. Hvis transaksjonen din ikke går gjennom, må du kontrollere om du bruker et ugyldig kort eller har oppgitt uriktig informasjon. Overføringen din på USD 0,30 blir gitt til en barnevernsorganisasjon.

Hvis du er under 18 år, må en forelder eller verge gjennomføre bekreftelsesprosessen på dine vegne.

Hvorfor ber Google meg om kredittkort eller kopi av offentlig utstedt legitimasjon? Hvordan brukes denne informasjonen?

Vi ber deg om å gjennomføre en liten transaksjon med et gyldig kredittkort eller fremvise en kopi av offentlig utstedt legitimasjon, for å kunne bekrefte fødselsdatoen din. Vi bruker denne informasjonen utelukkende til å bekrefte fødselsdatoen og gjenopprette kontoen din. Hvis du velger ett av alternativene til å fremvise en kopi av offentlig utstedt legitimasjon, destruerer vi denne kopien etter av vi har bekreftet fødselsdatoen din.

Hvis du velger å gjennomføre en kredittkorttransaksjon, belaster vi et lite beløp (USD 0,30) for å bekrefte at kredittkortet er aktivt og kan godkjenne en belastning. Vi beholder denne informasjonen i henhold til lovbestemte krav for kredittkorttransaksjoner. Informasjonen din blir deretter slettet.

Hvordan kan jeg sjekke statusen på henvendelsen min?

Du kan gå til www.google.com/accounts og prøve å logge på kontoen din. Hvis kontoen din ikke er blitt aktivert, havner du på siden for korrigering av fødselsdato på nytt, der du også kan se den aktuelle statusen for den forrige henvendelsen, hvis den er tilgjengelig.

Merk: Hvis du velger å bekrefte alderen din via kredittkort, kan du gå til myaccount.google.com allerede 15 minutter etter at du har forsøkt å korrigere, for å se om innsendingen din er behandlet.

Hvor lang tid tar det før Google aktiverer kontoen min igjen?

Hvis du bruker kredittkort til å korrigere fødselsdatoen din, kan kontoen din bli aktivert i løpet av noen få minutter. En elektronisk kopi av legitimasjonen lastes opp øyeblikkelig, men behandlingstiden kan ta noen dager eller et par uker.