Frånträda ditt Google-konto genom att utöva ångerrätten

Från och med den 28 maj 2022 har konsumenter i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) rätt att frånträda sitt Google-konto i enlighet med lagen om ångerrätt i EES.

Om du frånträder ditt Google-konto innebär det att du raderar Google-kontot, YouTube-kanalen och all tillhörande privat data. Detta innefattar

• all information som du har skapat eller sparat på Google Drive
  • dina uppladdade videor, kommentarer och köp du har gjort på YouTube
  • musik, filmer, tv-serier, tv-program och appar som du har köpt på Google Play
  • e-postmeddelanden och bilagor som du har skickat och tagit emot i Gmail
  • åtkomst till tjänster från tredje part som du har registrerat dig för med ditt Google-konto.

Du kan radera ditt konto när du vill genom att följa de här stegen.

Om du vill frånträda ditt konto skickar du in detta formulär så att vi vet att du äger kontot. En begäran om frånträdande godkänns om kontot skapades under de senaste 14 dagarna. Den senaste informationen om din ångerrätt finns i användarvillkoren.

Vi rekommenderar att du laddar ned din privata data innan du raderar ditt konto, oavsett om du frånträder kontot via Google eller raderar kontot på egen hand. Det går inte att återställa raderade konton.

true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.