Terugtrekken uit uw Google-account

Vanaf 28 mei 2022 geeft de Europese Economische Ruimte (EER) consumenten in de EER het recht om zich terug te trekken uit hun Google-account.

Als u zich wilt terugtrekken uit uw Google-account, betekent dit dat u uw Google-account, uw YouTube-kanaal en alle bijbehorende persoonsgegevens verwijdert. Dit omvat:

• alle informatie die u heeft gemaakt of opgeslagen in Google Drive,
  • uw geüploade video's, reacties en aankopen op YouTube,
  • muziek, films, tv-programma's en apps die u heeft gekocht op Google Play,
  • e-mails en bijlagen die u heeft gestuurd en ontvangen in uw Gmail,
  • toegang tot services van derden waarvoor u zich heeft aangemeld met uw Google-account.

U kunt deze stappen volgen om uw account te verwijderen wanneer u maar wilt.

Als u zich wilt terugtrekken uit uw account, dient u dit formulier in zodat we weten dat u de eigenaar van het account bent. Terugtrekkingsverzoeken worden gerespecteerd als het account in de afgelopen 14 dagen is gemaakt. Bekijk de Servicevoorwaarden voor de nieuwste informatie over uw terugtrekkingsrechten.

Voordat u uw account verwijdert, ongeacht of u uw account via Google of zelf verwijdert, raden we u aan uw persoonsgegevens te downloaden, omdat de verwijdering van een account niet ongedaan kan worden gemaakt.

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.