App-wachtwoorden verwijderen

Als u een apparaat kwijtraakt of ophoudt een app te gebruiken die is geautoriseerd met een app-wachtwoord, kunt u het beste het app-wachtwoord intrekken zodat niemand toegang heeft tot uw Google-account vanaf dat apparaat.

Dankzij app-wachtwoorden kunnen apps en apparaten die geen ondersteuning bieden voor codes met authenticatie in twee stappen, toegang krijgen tot uw Google-account. Als u authenticatie in twee stappen gebruikt en uw Google-account heeft gebruikt vanuit een app of vanaf een apparaat zoals Gmail op uw iPhone of iPad, heeft u waarschijnlijk een app-wachtwoord gebruikt.

Opmerking: Als het nieuwste besturingssysteem op uw iPhone, iPad of Mac is geïnstalleerd, hoeft u geen app-wachtwoorden meer te gebruiken om authenticatie in twee stappen te gebruiken.

Een app-wachtwoord verwijderen:

1. Ga naar uw pagina App-wachtwoorden.
  2. Er wordt een lijst weergegeven met de apps waarvoor u een wachtwoord heeft gemaakt.
  3. Klik op Verwijderen Verwijderen naast de app waarvoor u de toegang wilt intrekken.

Als u Android 4.0 of hoger gebruikt, raden we u aan Android te verwijderen uit Apps gekoppeld aan uw account

Nadat het app-wachtwoord is ingetrokken, kunt u het niet meer gebruiken voor toegang tot uw Google-account. Als u uw account weer wilt gebruiken in een app of op een apparaat, moet u een nieuw app-wachtwoord genereren.