Google Authenticatorin asentaminen

Jos otat kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, voit käyttää Google Authenticator ‑sovellusta koodien saamiseen myös ilman internet- tai mobiiliyhteyttä.

Vaatimukset

Huom. Jos sait tilisi työpaikan, oppilaitoksen tai muun ryhmän kautta, kyseinen organisaatio voi estää kaksivaiheisen vahvistuksen käytön. Varmista asia järjestelmänvalvojaltasi.

Google Authenticatorin käyttö Android-laitteella edellyttää

Sovelluksen lataaminen

ASENNA GOOGLE AUTHENTICATOR

Sovelluksen asetusten määritys

1. Valitse Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Tietoturva.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Valitse Määritä vaihtoehtoinen toinen vaihe ‑kohdasta Authenticator-sovellus ja Määritä.
  5. Noudata näytöllä näkyviä ohjeita.
  6. Varmista toimivuus Authenticator-sovelluksen koodilla. Syötä se asetuksissa.

Jos koodi on oikea, näet vahvistuksen.

Jos koodi on virheellinen, yritä uudelleen. Jos ongelma esiintyy edelleen, tarkista laitteelle asetettu aika tai tutustu yleisiin ongelmiin.

Kaksivaiheisen vahvistuksen määrittäminen useille Google-tileille

Google Authenticator voi luoda koodeja useille tileille samalla mobiililaitteella.

Jokaiselle Google-tilille tarvitaan oma salainen avaimensa. Jos haluat määrittää useita tilejä, ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön jokaisella tilillä ja käytä samaa Google Authenticator ‑sovellusta.

Google Authenticatorin määrittäminen useille laitteille

Voit ottaa vahvistuskoodien luomiseen tarvittavan Google Authenticatorin käyttöön useassa laitteessa.

1. Varmista, että olet ladannut Google Authenticatorin kaikille laitteille, joilla haluat käyttää sitä.
  2. Siirry Google-tilisi Kaksivaiheinen vahvistus ‑osioon.
  3. Jos olet jo määrittänyt Google Authenticatorin tilillesi, poista tili Authenticatorista.
  4. Määritä Authenticator-sovelluksen kaksivaiheinen vahvistus näytöllä näkyvien ohjeiden avulla. Käytä samaa QR-koodia tai salaista avainta kaikilla laitteillasi.
  5. Varmista toimivuus tarkastamalla, että vahvistuskoodi on sama kaikilla laitteilla.

Google Authenticator ei luo sovelluksen salasanoja. Kun kaksivaiheinen vahvistus on otettu käyttöön, saatat nähdä kehotteen uudesta sovelluksen salasanasta. Siinä tapauksessa kirjaudu sisään sovelluksen salasanalla.