Använda Google Meet-pekskärmen för tillgänglighet

Du kan använda pekskärmskontrollen med Google Meet-maskinvara.

Använda talad feedback

Talad feedback läser upp texten på den aktiva skärmen. En stigande ton indikerar att skärmläsaren är på och en fallande ton indikerar att den är av. Du kan även aktivera eller inaktivera detta i inställningarna på pekskärmen. Mer information finns i Använda Meet-pekskärmen.

Så här aktiverar eller inaktiverar du talad feedback:

1. Tryck och håll nere på ett område på skärmen med två fingrar tills du hör Talad feedback från ChromeVox är redo.
  2. Om du vill inaktivera talad feedback trycker du länge på ett område på skärmen med två fingrar.

När talad feedback aktiveras höjer och sänker du volymen genom att dra uppåt eller nedåt till höger på skärmen.

Obs! Använd bara en inmatningskälla i taget. Om du använder en pekskärm och det fysiska tangentbordet kan du behöva starta om talad feedback.

Använda Hey Google-röststyrning

Mer information finns i Använda Hey Google-röststyrning.

Aktivera eller inaktivera textning

Du kan använda pekskärmen för att slå på eller av direkttextning. Den visar texten för konversationen på bildskärmen under videomöten. Den visas inte i inspelade möten. Mer information finns i Använda textning i ett videomöte med Meet-maskinvara.