TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistön käyttö

Kun käytät TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistöä, voit kirjoittaa kuuden pisteen pistekirjoitusta napauttamalla näyttöä. Tällä hetkellä vain yleistä englanninkielistä pistekirjoitusta tuetaan.

Vaihe 1: TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistön käyttöönotto

Huom. Käyttääksesi TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistöä laita TalkBack päälle ja laita suurennus pois päältä.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Esteettömyys ja sitten TalkBack ja sitten Asetukset
  3. Valitse Pistekirjoitusnäppäimistö.
  4. Valitse Ota käyttöön napauttamalla.
  5. Valitse valintaikkunasta Asetukset.
  6. Laita TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistö päälle.
  7. Avaa sovellus, jossa voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Google Keep.
    • Huom. Google Docs ei vielä tue TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistöä.
  8. Kohdista muokkauskenttä.
  9. Vaihda TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistöön valitsemalla Vaihda syöttötapaa Syöttötapa tai Seuraava kieli Globe (vain Gboardissa).
  10. Valitse TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistö.

Vaihe 2: TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistöllä kirjoittaminen

Seuraavat vaiheet mainitaan myös laitteellasi olevassa ohjeessa. Avaa ohje pyyhkäisemällä kolmella sormella ylöspäin näytöltä. Valitse pistekirjoitusnäppäimistöjen vaihtoehtolistalta Avaa ohje.

1. Käännä puhelinta ensin niin, että näyttö on poispäin sinusta.
  2. Käännä sitten puhelin vaakasuoraan asentoon.
  3. Pitele puhelinta sen lyhyistä sivuista.
  4. Pitele USB-portin puolta oikealla kädellä.
  5. Pidä kolmea keskimmäistä sormeasi näytöllä ja tue puhelinta pikkusormella ja peukalolla.
  6. Vasemman etusormesi pitäisi olla pisteen 1 päällä. Kokeile kirjoittaa nämä kirjaimet:
    • Kirjoita A napauttamalla 1.
    • Kirjoita B napauttamalla 1 ja 2.
    • Kirjoita C napauttamalla 1 ja 4.
    • Kirjoita D napauttamalla 1, 4 ja 5.

Huom. Voit kirjoittaa ykkös- tai kakkostason pistekirjoitusta. Ykköstasosta voi olla hyötyä, jos vasta opettelet pistekirjoitusta. Kakkostaso taas voi olla kätevä edistyneemmässä käytössä tai silloin, kun haluat käyttää lyhenteitä.

Eleiden käyttö TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistön kanssa

• Poista kirjain: pyyhkäise vasemmalle
  • Poista sana: pyyhkäise vasemmalle kahdella sormella
  • Lisää väli: pyyhkäise oikealle
  • Uusi rivi: pyyhkäise oikealle kahdella sormella
  • Lähetä teksti: pyyhkäise kahdella sormella ylöspäin

Katso kaikkien eleiden lista pyyhkäisemällä näytöltä ylöspäin kolmella sormella. Valitse pistekirjoitusnäppäimistöjen vaihtoehdoista Näytä kaikki eleet.

Kun käytät TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistöä, muut TalkBack-eleet eivät ole käytettävissä.

Huom. Joillakin laitteilla Messages-sovelluksen Takaisin-painike ei toimi, jos suljet TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistön. Jatka valitsemalla aloitusnäyttöpainike.

TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistön piilottaminen

• Piilota TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistö pyyhkäisemällä alas kahdella sormella.
  • Vaihda alkuperäiseen näppäimistöön pyyhkäisemällä alas kolmella sormella.