Brug TalkBack-brailletastaturet

Med TalkBack-brailletastaturet kan du trykke på din skærm for at indtaste 6-punkts braille. Det er i øjeblikket kun Unified English Braille, der understøttes.

Trin 1: Konfigurer TalkBack-brailletastaturet

Bemærk! Hvis du vil bruge TalkBack-brailletastaturet, skal du aktivere TalkBack og deaktivere forstørrelse

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Vælg Hjælpefunktioner efterfulgt af TalkBack efterfulgt af Indstillinger
  3. Vælg Braille-tastatur.
  4. Vælg Tryk for at konfigurere.
  5. Vælg Indstillinger i dialogboksen.
  6. Aktivér TalkBack-brailletastatur.
  7. Åbn en app, hvor du kan skrive, f.eks. Gmail eller Google Keep.
    • Bemærk! TalkBack-brailletastaturet er endnu ikke kompatibelt med Google Docs.
  8. Flyt fokus til redigeringsfeltet.
  9. Hvis du vil skifte til TalkBack-brailletastaturet, skal du vælge Skift indtastningsmetode Input eller Næste sprog Globus (kun Gboard).
  10. Vælg TalkBack-brailletastatur.

Trin 2: Skriv på TalkBack-brailletastaturet

Trinene nedenfor kan også findes i et selvstudie på din enhed. Du kan åbne selvstudiet ved at stryge opad på skærmen med tre fingre. Vælg Åbn selvstudiet på listen over valgmuligheder for brailletastaturet.

1. Vend din telefon, så skærmen vender væk fra dig.
  2. Drej telefonen vandret, så den er i liggende format.
    • Dine hænder skal holde om telefonens korte sider.
    • Højre hånd skal holde om den ende, hvor USB-porten er.
  3. Lad dine tre midterste fingre hvile på skærmen, og brug din lillefinger og tommelfinger til at holde telefonen.
  4. Din venstre pegefinger skal være på punkt 1. Prøv at trykke på følgende bogstaver:
    • Tryk på punkt 1 for at skrive bogstavet "A".
    • Tryk på punkt 1 og 2 for at skrive bogstavet "B".
    • Tryk på punkt 1 og 4 for at skrive bogstavet "C".
    • Tryk på punkt 1, 4 og 5 for at skrive bogstavet "D".

Bemærk! Du kan indtaste uforkortet (grade 1) og forkortet (grade 2) braille. Uforkortet braille kan være nyttig, hvis du ikke har så meget erfaring med braille. Forkortet braille kan være nyttig, hvis du er mere avanceret bruger, eller hvis du vil bruge forkortelser.

Brug bevægelser med TalkBack-brailletastaturet

• Slet bogstav: Stryg til venstre
  • Slet ord: Stryg til venstre med to fingre
  • Tilføj mellemrum: Stryg til højre
  • Ny linje: Stryg til højre med to fingre
  • Send tekst: Stryg opad med to fingre

Du kan se en liste over alle bevægelser ved at stryge opad på skærmen med tre fingre. Vælg Se alle bevægelser på listen over valgmuligheder for brailletastaturet.

Når du bruger TalkBack-brailletastaturet, er andre TalkBack-bevægelser ikke tilgængelige.

Bemærk! På visse enheder fungerer knappen Tilbage ikke, hvis du bruger appen Beskeder og lukker TalkBack-brailletastaturet. Vælg knappen Hjem for at fortsætte.

Skjul TalkBack-brailletastaturet

• Du kan skjule TalkBack-brailletastaturet ved at stryge nedad med to fingre.
  • Du kan skifte til dit oprindelige tastatur ved at stryge nedad med tre fingre.