Bruk Transkribering

Du kan bruke Transkribering på Android-enheten din til å registrere tale og lyd og vise det som tekst på skjermen.

Last ned og slå på Transkribering

Viktig: Hvis du har en Pixel-telefon, kan du gå til Pixel-delen nedenfor.

1. Last ned Transkribering og lydvarsler fra Google Play.
  2. Gå til Apper-delen.
  3. Trykk på Transkribering-appen Transkribering.
  4. Sørg for at du er koblet til internett.
  5. Hold mikrofonen på enheten i nærheten av personen eller lyden du vil ta opp. Mikrofonen er vanligvis nederst på enheten.

Pixel: Slå på Transkribering

Transkribering er allerede installert på Pixel-telefoner og enkelte andre Android-telefoner. Følg denne fremgangsmåten for å slå på Transkribering:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og deretter på Transkribering.
  3. Trykk på Åpne Transkribering.
  4. For å godta tillatelsene trykker du på OK.
  5. Valgfritt: Endre Transkribering-snarveien. Finn ut mer om tilgjengelighetssnarveier.
  6. Start Transkribering ved å bruke snarveien (sveip opp med to fingre eller trykk på Tilgjengelighet-knappen Tilgjengelighet).
  7. Sørg for at du er koblet til internett.
  8. Hold mikrofonen på enheten i nærheten av personen eller lyden du vil ta opp. Mikrofonen er vanligvis nederst på enheten.

Bruk Transkribering uten nett

Last ned språk for bruk uten nett

Last ned språk for bruk uten nett, slik at du kan bruke dem når internettilkoblingen er begrenset, for eksempel når du er på reise eller på steder med dårlig tilkobling. Dette gjør også at du bruker mindre mobildata.

Viktig:

• På utvalgte Android-enheter og alle Pixel-enheter med Android 12 eller nyere kan du laste ned flere språk, for eksempel engelsk og fransk, for bruk uten nett.
  • På utvalgte Android-enheter med Android 8, 9, 10 eller 11 kan du laste ned engelsk for bruk uten nett.
  1. Åpne Transkribering Transkribering på enheten.
  2. Nederst trykker du på Innstillinger Innstillinger og så Flere innstillinger.
  3. Rull ned til «Hovedspråk» og «Sekundært språk».
    • Tilgjengelig for nedlasting :
      • Hvis dette symbolet vises ved siden av et språk, betyr det at språket er tilgjengelig for nedlasting.
      • Hvis dette symbolet ikke vises ved siden av et språk, betyr det at det ikke er tilgjengelig for nedlasting.
    • Laster ned : Dette betyr at du laster ned språket.
    • Ferdig : Dette betyr at språket allerede er lastet ned.

Angi en foretrukket innstilling for frakoblet modus

Med Transkribering aktiveres transkripsjon uten nett automatisk for å sikre en transkripsjon uten avbrudd. Hvis du vil endre funksjonen til å brukes på nett, kan du følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Åpne Transkribering Transkribering på enheten.
  2. Nederst trykker du på Innstillinger Innstillinger og så Flere innstillinger.
  3. Nederst trykker du på Avansert og så Transkripsjoner uten nett.
  4. Slå av Transkriber uten nett.
Tips:
  • Når du slår på Transkriber uten nett, kan du alltid bruke frakoblet modus for språkene du har lastet ned, selv når du er koblet til internett.
  • Når du slår av Transkriber uten nett, bytter Transkribering automatisk mellom tilkoblet og frakoblet modus for språkene du har lastet ned, avhengig av nettverksstabiliteten.

Administrer transkripsjonsloggen

Viktig: Hvis du har slått av transkripsjonsloggen, blir transkripsjonene slettet etter 24 timer. Du kan ikke eksportere transkripsjoner fra Transkribering. Du kan imidlertid kopiere og lime inn tekst.

Oppføringene i transkripsjonsloggen er tilgjengelige i Transkribering opptil tre dager etter registrering. Etter tre dager blir de slettet automatisk. Du kan også slette transkripsjonsloggen selv når som helst. Rull opp på transkripsjonsskjermen for å se transkripsjonene dine.

Lyd og transkripsjoner krypteres på en sikker måte og lagres midlertidig i Transkribering-appen.

Slå transkripsjonsloggen av eller på
  1. Åpne Transkribering, og trykk på Innstillinger Innstillinger.
  2. Slå Transkripsjonslogg av eller på.
Slett transkripsjonsloggen
  1. Åpne Transkribering, og trykk på Innstillinger Innstillinger.
  2. Trykk på Flere innstillinger og så Slett loggen.

Tips for bruk av Transkribering

Skriv inn et svar

Du kan skrive inn et svar i stedet for å snakke under en samtale.

1. Trykk på Skriv inn Type mens Transkribering kjører.
  2. Skriv inn tekst med skjermtastaturet.
  3. For å gå tilbake til fullskjerm, trykk på Tilbake Tilbake.
Kopier og lim inn transkripsjonstekst
  • Du kan kopiere og lime inn tekst fra transkripsjonen ved å holde på teksten og trykke på Kopiér.
  • Du kan kopiere hele transkripsjonen ved å holde på teksten og trykke på Merk alt og så Kopiér.
Tøm skjermen
Sveip opp for å tømme skjermen. Sveip ned for å hente frem transkripsjonen igjen.
Søk i transkripsjonen
  1. Trykk på Innstillinger Innstillinger mens Transkribering kjører.
  2. Trykk på Søk i transkripsjonen.
  3. Skriv inn en søketerm.
  4. Trykk for å se et søkeresultat i kontekst.
Skjul eller vis lyder

I tillegg til tale kan Transkribering vise deg lyder som ikke er tale, inkludert menneskelige lyder (for eksempel «latter») eller lyder fra omgivelsene (for eksempel «ringeklokke» eller «musikk»).

Slik skjuler eller viser du lyder som ikke er tale:

1. Trykk på Innstillinger Innstillinger mens Transkribering kjører.
  2. Trykk på Flere innstillinger.
  3. Trykk på Vis lydetiketter.

Sjekk lydindikatoren øverst til høyre på skjermen Lydindikator for å se hvor mye lyd som registreres.

Sett transkripsjonen på pause for å gjøre det enklere å lese
  1. Trykk på Innstillinger Innstillinger mens Transkribering kjører.
  2. Trykk på Flere innstillinger.
  3. Trykk på Avansert og deretter på Vis «sett på vent»-knappen.
  4. For å gå tilbake til Transkribering, trykk på Tilbake Tilbake.
  5. For å sette transkripsjonen på pause eller gjenoppta den, trykk på Sett på pause Sett på pause.

Endre innstillingene for Transkribering

Legg til egendefinerte ord

Hvis samtalene ofte inneholder uvanlige ord eller uttrykk, kan du legge dem til, slik at de kan transkriberes.

1. Trykk på Innstillinger Innstillinger mens Transkribering kjører.
  2. Trykk på Flere innstillinger.
  3. Trykk på Egendefinerte ord.
  4. Trykk på Legg til ord.
Vibrer når bestemte ord blir nevnt

Du kan bli varslet med vibrering når noen sier et ord eller navn du har angitt.

1. Trykk på Innstillinger Innstillinger mens Transkribering kjører.
  2. Trykk på Flere innstillinger.
  3. Trykk på Vibrer når navn blir sagt.
  4. Trykk på Legg til navn.
Endre tekststørrelsen
  1. Trykk på Innstillinger Innstillinger mens Transkribering kjører.
  2. Bruk glidebryteren for å endre tekststørrelsen.
Bytt språk
  1. Trykk på Innstillinger Innstillinger mens Transkribering kjører.
  2. Trykk på Flere innstillinger.
  3. For å angi hovedspråket ditt, trykk på Hovedspråk og velg et språk fra listen.
  4. Valgfritt: For å angi et sekundært språk, trykk på Sekundært språk og velg et språk fra listen.

Tips: For å bytte språk raskt mens Transkribering kjører, trykk på språket (for eksempel engelsk) nederst på skjermen.

Koble til en ekstern mikrofon

Du kan bruke en ekstern mikrofon i stedet for mikrofonen på enheten.

1. Koble en ekstern mikrofon til enheten.
  2. Trykk på Innstillinger Innstillinger mens Transkribering kjører.
  3. Trykk på Flere innstillinger.
  4. Trykk på Mikrofon.
  5. Velg den eksterne mikrofonen fra listen.

Bruk begrensninger

Google har ikke til hensikt at bruk av Transkribering skal føre til forpliktelser i henhold til Health Insurance Portability and Accountability Act, revidert utgave («HIPAA»). Google gir ingen garantier om at Transkribering oppfyller HIPAA-kravene.

Få hjelp

Hvis du trenger mer hjelp med Android-tilgjengelighet, kan du kontakte Google brukerstøtte for personer med nedsatt funksjonsevne.