Live Transcriben käyttö

Kun käytät Android-laitteella Live Transcribea, se kuulee puheen sekä muut äänet ja muuntaa ne näytöllä näkyväksi tekstiksi.

Live Transcriben lataaminen ja päälle laittaminen

Tärkeää: Jos sinulla on Pixel-puhelin, siirry alemmas Pixel-osioon.

1. Lataa Live Transcriben ääni-ilmoitukset Google Playsta.
  2. Siirry Sovellukset-osioon.
  3. Napauta Live Transcribe ‑sovellusta Live Transcribe.
  4. Varmista, että laite on yhteydessä internetiin.
  5. Pidä mikrofonia lähellä puhujaa tai ääntä, jonka haluat tallentaa. Mikrofoni on yleensä laitteen alareunassa.

Pixel: Live Transcriben päälle laittaminen

Live Transcribe on valmiiksi asennettu Pixel-puhelimiin ja tiettyihin muihin Android-puhelimiin. Näin laitat Live Transcriben päälle:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Saavutettavuus ja sitten Live Transcribe.
  3. Valitse Avaa Live Transcribe.
  4. Hyväksy luvat napauttamalla OK.
  5. Valinnainen: Muuta Live Transcribe ‑pikavalintaa. Lue lisää saavutettavuuspikavalinnoista.
  6. Käynnistä Live Transcribe käyttämällä sen pikavalintaa (pyyhkäise kahdella sormella ylöspäin tai napauta saavutettavuuspainiketta Esteettömyys).
  7. Varmista, että laite on yhteydessä internetiin.
  8. Pidä mikrofonia lähellä puhujaa tai ääntä, jonka haluat tallentaa. Mikrofoni on yleensä laitteen alareunassa.

Käytä Live Transcribea offline-tilassa

Lataa kieliä offline-käyttöä varten

Lataa kieliä, joita voit käyttää offline-tilassa, kun internetyhteys on rajallinen esimerkiksi matkoilla tai paikoissa, joissa yhteys on heikko. Tämä myös säästää mobiilidataa.

Tärkeää:

• Voit ladata kieliä (esim. englannin ja ranskan) offline-tilassa käyttöä varten tietyillä Android-laitteilla ja kaikilla Pixel-laitteilla, joiden käyttöjärjestelmä on Android 12 tai uudempi.
  • Voit ladata englannin offline-tilassa käyttöä varten tietyillä Android-laitteilla, joiden käyttöjärjestelmä on Android 8, 9, 10 tai 11.
  1. Avaa laitteen Live Transcribe Live Transcribe.
  2. Valitse alareunasta Asetukset Asetukset ja sitten Lisäasetukset.
  3. Vieritä Ensisijainen kieli- ja Toissijainen kieli ‑kohtiin.
    • Ladattavissa :
      • Voit ladata kielen, jos sen lopussa näkyy tämä symboli.
      • Jos tätä symbolia ei näy kielen lopussa, et voi ladata sitä.
    • Ladataan : Tarkoittaa, että kieltä ladataan.
    • Valmis : Tarkoittaa, että kieli on jo ladattu.

Offline-tilan asetuksen valinta

Live Transcribe ottaa offline-transkription automaattisesti käyttöön, jotta litterointi ei keskeydy. Jos haluat, että litterointi tapahtuu vain verkkoyhteydessä, seuraa alla olevia ohjeita.

1. Avaa laitteen Live Transcribe Live Transcribe.
  2. Valitse alareunasta Asetukset Asetukset ja sitten Lisäasetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset ja sitten Offline-transkriptiot.
  4. Laita Litteroi ilman nettiyhteyttä pois päältä.
Vinkkejä:
  • Kun Litteroi ilman nettiyhteyttä on käytössä, voit käyttää ladattuja kieliä offline-tilassa, vaikka käytettävissä olisi internetyhteys.
  • Kun Litteroi ilman nettiyhteyttä poistetaan käytöstä, Live Transcribe vaihtelee automaattisesti ladattujen kielten online- ja offline-tilojen välillä verkon vakauden mukaan.

Transkriptiohistorian hallinnointi

Tärkeää: Jos transkriptiohistoria on pois käytöstä, transkriptio poistetaan 24 tunnin kuluttua. Transkriptioita ei voi eksportoida Live Transcribesta. Voit kuitenkin kopioida ja liittää tekstiä.

Näet transkriptiohistoriasi Live Transcribesta kolmen päivän ajalta. Kolmen päivän jälkeen tiedot poistetaan automaattisesti. Voit myös itse poistaa transkriptiohistoriasi milloin tahansa. Vieritä ylös transkriptionäytölle löytääksesi transkriptiosi.

Audio ja transkriptiot salataan turvallisesti ja tallennetaan väliaikaisesti Live Transcribe ‑sovellukseen.

Transkriptiohistorian laittaminen päälle tai pois päältä
  1. Avaa Live Transcribe ja valitse Asetukset Asetukset.
  2. Ota Transkriptiohistoria käyttöön tai pois käytöstä.
Transkriptiohistorian poistaminen
  1. Avaa Live Transcribe ja valitse Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset ja sitten Poista historia.

Vinkkejä Live Transcriben käyttöön

Vastauksen kirjoittaminen

Puhumisen sijaan voit kirjoittaa vastauksen keskustelun aikana.

1. Kun Live Transcribe on päällä, valitse Kirjoita Tyyppi.
  2. Kirjoita tekstiä näyttönäppäimistöllä.
  3. Voit palata koko näytön tilaan valitsemalla Takaisin Takaisin.
Transkriptiotekstin liittäminen ja kopiointi
  • Jos haluat kopioida ja liittää tekstiä transkriptiosta, paina tekstiä pitkään ja napauta Kopioi.
  • Jos haluat kopioida koko transkription, paina tekstiä pitkään ja napauta Valitse kaikki ja sitten Kopioi.
Näytön tyhjentäminen
Voit tyhjentää näytön pyyhkäisemällä ylös. Jos haluat palauttaa transkription näkyviin, pyyhkäise alas.
Transkriptiosta hakeminen
  1. Kun Live Transcribe on päällä, valitse Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Hae transkriptiota.
  3. Kirjoita hakutermi.
  4. Katso hakutulos kontekstissaan napauttamalla.
Äänten piilottaminen tai näyttäminen

Puheen lisäksi Live Transcribe voi näyttää sinulle myös muita ihmisääniä (esim. nauru) tai ympäristön ääniä (esim. ovikello tai musiikki).

Muiden kuin puheäänten piilottaminen tai näyttäminen:

1. Kun Live Transcribe on päällä, valitse Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset.
  3. Valitse Näytä äänet.

Näytön oikeassa yläkulmassa oleva ääni-ilmaisin Äänen ilmaisin näyttää äänten tason kullakin hetkellä.

Transkription keskeyttäminen lukemisen helpottamiseksi
  1. Kun Live Transcribe on päällä, valitse Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset ja sitten Näytä pitoonasettamispainike.
  4. Voit palata Live Transcribeen valitsemalla Takaisin Takaisin.
  5. Voit keskeyttää transkription tai jatkaa sitä valitsemalla Keskeytä Tauko.

Live Transcriben asetusten muuttaminen

Omien sanojen lisääminen

Jos keskusteluissasi on usein epätavallisia sanoja tai lauseita, voit lisätä ne sovellukseen litterointia varten.

1. Kun Live Transcribe on päällä, valitse Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset.
  3. Valitse Omat sanat.
  4. Valitse Lisää sana.
Värinä, kun nimi sanotaan

Voit saada värinäilmoituksen, kun joku sanoo tietyn sanan tai nimen.

1. Kun Live Transcribe on päällä, valitse Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset.
  3. Valitse Värise kun nimi sanotaan.
  4. Valitse Lisää nimi.
Tekstin koon muuttaminen
  1. Kun Live Transcribe on päällä, valitse Asetukset Asetukset.
  2. Voit muuttaa tekstin kokoa liukusäätimellä.
Kielen vaihtaminen
  1. Kun Live Transcribe on päällä, valitse Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset.
  3. Voit valita ensisijaisen kielen napauttamalla Ensisijainen kieli ja valitsemalla kielen listasta.
  4. Valinnainen: Voit valita toissijaisen kielen napauttamalla Toissijainen kieli ja valitsemalla kielen listasta.

Vinkki: Jos haluat muuttaa kieltä nopeasti, kun Live Transcribe on päällä, valitse kieli (esim. suomi) näytön alareunasta.

Ulkoisen mikrofonin liittäminen

Voit käyttää ulkoista mikrofonia laitteesi mikrofonin sijaan.

1. Yhdistä ulkoinen mikrofoni laitteeseesi.
  2. Kun Live Transcribe on päällä, valitse Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset.
  4. Valitse Mikrofoni.
  5. Valitse ulkoinen mikrofoni listasta.

Käyttörajoitukset

Googlen tarkoituksena ei ole, että Live Transcriben käyttö luo Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) ‑lain (muutoksineen) mukaisia velvoitteita. Google ei esitä, että Live Transcribe täyttää HIPAA-vaatimukset.

Ohjeita

Jos tarvitset lisäapua Android Saavutettavuuden kanssa, ota yhteyttä Googlen vammaistukitiimiin.